Falakról, puskákról!

A kibekulest, megegyezest a sajto kedvezoen, kisse talan rossz szajizzel fogadta, mivelhogy elesve egy jonak ismert tematol foglalkozhat tovabb a hojelentesekkel. A legdurvabban a Transindex reagalt. Betyarul leirtak azt hogy “faszsag”, hogy lassuk ,meg ezt is meg merik tenni, nemhogy a szar szot. Elkepzelem mennyire vartak, hogy ver csorogjon, es nem csorgott , a maguket nem fogjak csorgatni, ezert akkor elovettek Befet.
Talan en ismerem a legjobban az egesz ugy hatteret, a media nagyon keveset ismer az egeszbol. Ismerem magam is nagyjabol, es azokat az embereket is, akik osszeallitottak a cikket. En is kiegyeztem volna ismerve a helyzetet, es szerintem ok is.
A szolasszabadsag pere kellett volna ez legyen, irjak. Nem az lett, amit egy ilyen pertol elvar az ember. De szerintem nem veszett oda a szolasszabadsag. Es ha nem veszett oda, akkor lehet hogy jovo Mediabefuton megengedi a Transindex, hogy Sepsiszetngyorgyon elmondjam azt a Dancsos poenomat, amit az iden nem engedett.

TSz

20 válasz: “Falakról, puskákról!”

 1. Kelemen Attila Ármin

  TSz, nagyon jól teszed, hogy megvéded Béfét, most szüksége van minden barátság-gesztusra. Tényleg nem tudok sokat az ügyről, nem látom át a motivációkat, igazad van. Azt viszont pontosan tudom, hogy tettem egy felajánlást, hogy a Transindex összeszedi Béfének azt a 300 millát, ha szükség lesz rá és nagyon komolyan gondoltam.

  Sepsiszentgyörgy-szólásszabadság. Ha a Transindexen neki akarsz menni Dancs Annamarinak, megteheted. A Dancsos poénod, ami szerintem nagyon szuper, sok helyen elhangzott a Médiabefutó során. A magam részéről kérésként fogalmaztam meg, hogy a szentgyörgyi Médiabefutón ne dobd be. Miért? Mert egy évvel azelőtt a Médiabefutón egy Dancsos poén után a hölgy felrohant a kulisszákba és hisztizett egy nagyot, ami ha elfajúl nem tett volna jót a shownak és főleg: hülyén érezték volna magukat a fellépők, akinek az a dolguk, hogy a kulisszákba rákészűljenek a fellépésre, nem az, hogy Dancs Annamari hisztijét hallgassák. Nem beszélve arról, hogy a te munkádat nehezitette volna, ha Dancs Annamari hisztijét hallgatod, miközben konferálnod kellene. Praktikus megfontolás volt, nem a szólásszabadságod korlátozása.

 2. Szena

  TSZ!

  igazi izirajder vagy.
  En errol a perrol es a per vegkimenetelerol nem tudok tul sokat (legalabbis pillanatnyilag), de tenyleg surmosag egy ennyi alapjan el es megitelni egy szemelyt. Szolasszabadsagert pedig nem egy ember kell kuzdjon, nyugodtan odarakhatja mas is a SZARos segget.

  na minden jot, csak igy tovabb, elobb vagy utobb eljon a mi idonk is.

 3. Szomszédnéni

  Attila!

  Igaz, hogy felajánlottátok, hogy segítetek, meg hogy a szentgyörgyi cucc nem tiltás volt, hanem kérés, amelyet egy jobb belátás vezérelt. Úgy gondolom, Béfé döntése is egy hasonló jobb belátás eredménye. Nem hogy védem, szívesen lebaszom ha hüjeséget csinál, de ezzel a döntésével egyetértek, és harag nélkül továbbra is úgy gondolom, Béfé nem érdemelte meg ezt a hangvételt.
  TSz

 4. istu

  Előzetesként leszögezném, hogy nem ismerem az ügy hátterét, annyit láttam belőle, amit az írott és elektronikus média bemutatott.
  Tisztelem és becsülöm a Transindexet, rendszeres olvasója vagyok. De valamit most nem értek: ha a Trindex felajánlása önzetlen, baráti gesztus volt, akkor hogy jön utána a leteremtés? Letolom a barátomat, mert nem akar elfogadni tőlem egy vagyonkát?
  Ha pedig nem baráti gesztus volt, akkor mi? Haborús költségek finanszírozása? Hátországbeli támogatás a frontkatonának, aki odatartja a nemesebbik felét a nemes cél érdekében? Én nem tartom ezt annyira közcélnak, az eset maga inkább bunkóci. A szólásszabadságnak talán nem ez a legfrappánsabb példája, legalábbis nem itt kellene elkezdeni a küzdelmet érte.
  Ez persze csak az én magánvéleményem.
  Üdv minden érintettnek

 5. AnnaD

  Kelemen Atilla felajanlotta Tsznek, hogy nekimehet Annamarinak a Transindexen. Ujsagiroin vagyok, de ezt nem ertem. A Transindex informalo-portal helyett egy olyan valami lett, amirol idonkent megtamadnak ezt vagy azt? Bocsanat, de akkor semmivel se tobb, mint az “Atac la persoana” cimu roman szenny.

 6. vadidegen

  a transindexrol enyhen annyit, hogy hatasvadaszat es gyenge cikkeken kivul, mivel magyarazhatjak jelenletuket az erdelyi piacon? csodos, kellemetlen es szaraz az amit ir. de hozzaszolasuk az ugyhoz valahogy jol jot. ugyanabban a csodos, kellemetlen es szaraz hangnemben.

 7. Tyka

  Ezt nem hinnem….Semmi kozost nem lehet felfedezni a ket portal kozt, blodseg osszehasonlitani egy paparazzira szakosodott oldalt a transindexel:)

 8. pászti

  sziasztok,
  egyre több olyan ember kezd egymás hajába kapni, akit én mind nagyon kedvelek, szeretek akár. Ha nagyon arra áll nektek, akár annamáriát is ide sorolhatjátok. Bele lehetne magyarázni.
  Hej, magyarok vaunk, ohyeah! És ismét mindenkinek igaza van. Nem elég?!

 9. Szomszédnéni

  A Trindex és “Atac la persoana” összehasonlitás kicsit durva.

  Béfé::

 10. Szena

  figyeltetek a tojas ara megint felment, most epp 4300 regi lej, micsoda kocsogseg.
  Utalom a globalizaciot, vilagbeket szertnek es imadom a kutyusokat, szerintetek benevezhetnek egy szepsegversenyre?

 11. vaddasz

  No de kéhlek alássan, ne támadjátok egymást a szah ügy miatt… Dancs Annamahi még nem lett emiatt Kleopátha… meht bocsánatot kéhtek tőlle…

 12. szadógéza

  Végre egy okos hézzájaszólás :)

 13. szahuba

  Szia Befe,

  Ezt olvasd, ha meg nem tetted:

  http://www.uh.ro:8080/servlet/cikk?cimid=17204

  En ugy tudom, hogy Zilahi vagy.

 14. Szomszédnéni

  Ez funny a szerzo pontossagarol.
  1. Megvan a nyomtatott kiadas, ott meg ugy szerepelek, mint Balazs Ferenc.
  2. A masik cucc, hogy a jegyzetben szereplo mondat nem hangozhatott el a G pontban.
  3. Foleg nem kolozsvari akcentusban.

  De mindez egyebkent nem fontos. Par nap mulva mindenki tisztabban lat majd mindent.

 15. gergoe

  Ha jol tudom, nem tortent bocsanatkeres. A kitetel felteles modban van megfogalmazva.

 16. Borboly Csaba

  Egy bírósági ügy higgyétek el komoly dolog. “Csak tudod”, mondhatnák egyesek és még egy páran akik kiemelt figyelemmel követték lépéseimet, amikor a barikád túlsó oldalán voltam, néhány éve.
  Szerintem szólásszabadságos “nagy menetet” nem Dancs Annamarival kell gerjeszteni!
  Azt pedig a saját bőrömön tapasztaltam, hogy egy forrófejű bíróval és egy jó ügyvéddel, csodák tanúi lehetünk ebben az országban. Tudjuk jól, ha az ügy rosszul halad, akkor a bíróság elfogultságára hivatkozva az alperest körbe lehet hurcolni az országban és akkor csak bírni kell fizetni a költségeket és élni a bizonytalanságban. Így mindaddig, amíg, Béfé nem tudja elővenni a kisebbik zsebéből az esetleges 3OO milliót, addig szerintem joga volt békülni.
  Ezért is csodálkozok, hogy miért csinált a Transindex témát az ügyből? Annyira erősen tematizált, hogy a többi lap is kénytelen volt az üggyel foglalkozni, pedig az ügynek szerintem sem hírértéke, sem átütő ereje nem volt és nincs.
  Szerintem abban az esetben kellett volna folytassa Béfé az ügyet, ha tematizálást olyan irányba tereltétek volna, amely mentén kialakul Szomszédnéniék köré egy védő/támasz mozgalom, pl:
  1. Az annyira jól bevált nyilvános aláírás gyűjtés változatát ez esetben is elindítottátok volna. Hisz Dancsék is tudják, ha a potenciális megrendelőik aláírnak egy ilyen állásfoglalást, akkor meggondolják folytassák vagy sem az ügyet. Ugye a fellépések jelentős része a megyei, városi, községi, ifjúsági, stb. napok és eseményeken “gyűl be”. A bevétel elmaradásának esélyét komolyan mérlegelhette volna Dancs menedzsere.
  VAGY
  2. Meghirdetésre került volna egy mozgósítás, hogy ki mivel áll Szomszédnéniék mellé, ha netalán baj van. Őszintén megmondom, lehet nem kis összeggel én is társultam volna esetlegesen, hisz akkor van egy ügy, ami szolidaritást és összefogást ébreszthetett volna.

  Így egyedül Béfé szüleit sajnáltam, ők nem tudják ki miként játszik gyerekük sorsával! És a média ezt a félelmet nem is akarta megmagyarázni, eloszlatni! Ebben a felgyorsult világban egyetlen támasz a család. Ne rúgjunk, ne rúgassunk saját családunkba lehetőleg, ha nem kötelező!
  Egyszóval: ezért az ügyért kár lett volna magatokat kiégessétek!

 17. Szomszédnéni

  1
  Köszönöm mindenkinek a hozzászólását, véleményem, hogy lassan az ügy túl van tárgyalva.
  2
  A Szomszédnéni tovább müxik, ha akarnánk se tudnánk abbahagyni a humort, s mivel Erdélyben egyedüli csapat vagyunk aki felvállalják, illetve ars poeticajuk az abszurd, van még mondanivalónk. Mondhatni most kezdünk belejönni.
  3
  A Béfé-Dancs cucc messzemenően másról szólt, mint a Borboly-Hantz.
  4
  Nem látom értelmét az ügyet felhasználva egymást támadni: lasd Transindex – Borboly.
  5
  Most dolgozunk egy új humoresten, “Szeressük , egymást tehenek!”– kicsi türelmet.

 18. Szomszédnéni

  Hmmm, na ezt is megértük: Kelemen Attila és Borboly Csaba egy blogon szól hozza.
  Hehe.
  :)

  Béfé::

 19. házsé

  köztes állapotot foglaljunk el, mert attól vagyunk mi igazi erdélyi magyarok, úgy langyosan. béfétől buta ötlet volt kiegyezni, ugyanakkor a transindexnek semmi joga sem volt őt ezért nyilvánosan lehordani, mert ez többet ártott a mi kis közhangulatunknak, mint az egész ezt megelőző cécó. ugyanakkor, ha már probléma van, megvan a megoldás is!
  hogy béfé tartása is megmaradjon, és a transindexnek is meglegyen a szükségesnek ítélt vér-, morál- és szólásszabadsági krízishelyzet-mennyiség, a következő lépés szükségszerűen a következő: béfé bepereli a transindexet a cikkért, amelyben őt a “védekező konformista” jelzővel illetik. béfé számára ez van olyan sértő, mint bárki másnak, mondjuk, a “szar”. béfé kereken háromszáz millióra pereli a transindexet.
  a perrel a közösségünk feltétlenül jól jár, eredménytől függetlenül.
  1. ha béfé nyer, akkor egyrészt lesz pénze, másrészt az imidzse is helyrebillen. továbbra is mer majd tabukat döntögetni. (esetleg szórakoztatni, akit tud, esetleg a kettőt felváltva.)
  ebben az esetben a transindex veszít, de akkor is nyer, hiszen kiállást mutatott a szólásszabadságért. (ez többet ér nekik, mint az a háromszáz.)
  2. ha a transindex nyer, akkor egyrészt továbbra is lesz háromszáz milliója, másrészt a közeljövőben is kikérhet magának közéleti eseményeket.
  ebben az esetben béfé veszít, de akkor is nyer, mert ezek után szabadon poénkodhat, hiszen nálunk precedensalapon komolyan veszik a szólásszabadságot.
  3. ha per előtt kiegyeznek, mindketten nyernek, mert ezt itt már felesleges is osztani, mindketten példaértékű kiállást mutattak a szólásszabadságért, még ha eltérő módon is.
  javaslom, hogy egyöntetűen támogassuk a második magyar bulvárper erőteljes kibontakozását!

 20. Szomszédnéni

  1
  A román jogrendben nem használják a precedensdöntés fogalmát, így bármilyen eredmény születik a per végén az nem lett volna kényszerítő erejű más hasonló tárgyalásokon. Ez az amerikai jogalkotásban működik így. Ugyanott az egyik legfontosabb kitétel a 1st Amendament. Nálunk nem.
  2
  Döntésem, visszalépésem alapja nem pénzügyi, hanem a családomhoz kapcsolódik, pontosabban anyám egészségi állapotához. Ezt eddig csak TSz tudta. Remélem most mindenki boldogabb. Ez az utolsó hozzászólásom ehhez a témához.

  Béfé ::