A következő lépés

Lehet, hogy furán hat, de vannak akik a Szomszédnéni Produkciós Irodát úgy képzelik el, hogy valahol van egy kézzelfogató, materiális természetű irodánk – ahol élünk és alkotunk: jelenteket gondolunk ki, tévéműsorok forgatókönyvét írjuk stb.
Szó sincs erről.
Eddig inkább, csak terveztük, hogy milyen lenne egy ilyen hely: a falakon karikatúrák, nagyon hangos zene, hülye színes bútor. Már régen gondolkodtunk azon, hogy a humort, amit képviselünk és a design, reklám, valamint PR tudásunkat intézményesítjük, de valahogy sohasem tettük meg az első lépést.
Máig.
Ma elindultunk a bürokrácia fantasztikus útvesztőin , s egy hónap múlva meg lesz az vállalat, ahová minden tudásunkat koncentráljuk. Főleg TSz idult el a bürokrácia fantasztikus útvesztőin, mert Csíkszeredában jegyezzük be, és én csak szerdán utazom le az én okmányaimmal. Arról, hogy mi a neve, még nem írok. Amit viszont elárulhatok, hogy több részlege lesz:
Advertising részleg. A komoly reklámkampányokkal, PR-el, marketinggel foglalkozó részleg neve megegyezik a cég nevével – ez lesz a cégünk hivatalos arca (a McCann Erickson és a Saatchi & Saatchi cégektől tudjuk, hogy nem szabad komolytalan nevet adni egy reklámcégnek, ha komoly klienseknek is dolgozol: a Bálint & Tóth meg nagyon hülyén mutatna.) Komoly kampányokkal eddig is foglalkoztunk, csak hobby-szinten – Félsziget szlogentől kezdve (az első két évi szlogen az enyém), focipályaimázson át (Szentgyörgy) vállalatarculatokig.
Szomszédnéni részleg. Minden ami humor, tévé, fesztivál.
Münchausen Communications részleg. A kedvencem. A szerelemgyerekem, úgymond. Társadalmi, figyelemfelkeltő, célirányos kampányok. A klienseinknek, akik elég bátrak hozzá.
Stupix részleg. Önmagunk szórakoztatására, fesztiválokra, l’art pour l’art munkák.

Belevágtunk.

Kettő
Ja, és azoknak, akik a lightosabb dolgokat jobban szeretik, a tegnap találkoztam a McDonaldsban Dimény Áronnal, akit már a Sorstalanság előttről ismerek. Ő a gyereke miatt jár ebbe a globalizébe, van mentsége, nekem nincs. Én csak szeretem a szalmakrumplit. Köszöntünk egymásnak, és akkor villant belém, hogy lehet, hogy többet kellene járjak színházba.

Béfé::

Egy válasz: “A következő lépés”

  1. eva

    na.. ha egy lakasba nem tudtok megmaradni, normalis (minimumot nem mondok) ideig, egy irodat hogy fogtok tudni fentartani.. Szerintem jobb megoldas lenne egy lakokocsi.. vagy sok lakokocsi..