Péntek! Gyere ide!

Pénteken készültünk keményen a Rejtő estre. Megint képbe jött az a sztori a gyertyával meg a körmökkel.Készülődéstől elfoglalva ilyenek történtek velem, hogy miután befejeztem a reggelizést – ikrás kenyér – elpakoltam az asztalt. Órával később, mikor rászántam magam, hogy mosogassak, feltűnt a félig teli ikrásdoboz a mosatlanban, és valami pengeéles logikától vezérelve benéztem a hűtőbe, és megtaláltam az enyhén ikrás kést. Kora délután sikerült Béfével a város két különböző pontján várnunk egymásra jó 15 percet.
Amúgy az ilyen dolgok nemcsak Rejtő-est előtt jellemzőek rám. Még régen, Csíkban megtörtént, hogy leküldtek két kenyérért, és hazaállítottam három zacskó tejjel. A legfurcsább mégis az volt, hogy az üzleti kosarat felraktam a konyhaasztalra, és abból szedtem ki a három tejet. Szüleim visszaküldtek, hogy vigyem vissza a kosarat, de szégyelltem, és inkább eldobtam lent a kukába, majd sétáltam egyet.

És hogy írjak valamit a Rejtő-estről is, szuper kis este volt. Családias hangulat, jó poénok, meglepik. Szuper kis néni ült az első sorban, nagyon otthon érezte magát, az árverésen szinte mindenre licitált, a barátnője ilyenkor enyhén vállon paskolta, mintha azt mondaná: Ejnye te, nem férsz a bőrödben?
Volt egy számomra nagyon
hűasztamindenitmicsáljakazarcommal-
hogynelátszodjonhogyteljesenle- vagyoktaglózvabaszki pillanat. Nos ebben a pillanatban a néni megkérdezte hangosan, hogy mi az a téessz, és nem értette, hogy miért röhögnek többen ezen a kérdésén. Ari volt.
Buli szinte hajnalig, amíg el nem rontottam a “Sunt sofer pe mercedes” címü számmal. Pedig én nagyon szeretem. Kelemen Attila is szerette, úgy láttam. Arról szól, hogy ha sofőr vagy egy mercsón, és van dollár a zsebedben, akkor megbolondítod a csajokat és az egész litorált. Ha valaki kíváncsi, szóljon, és messengeren átlövöm neki.

TSz

2 válasz: “Péntek! Gyere ide!”

  1. ocsike

    Tsz., nekem kell. bihariocsike@yahoo.com. Koszike

  2. Huzat

    En kiváncsi lennek rá!
    …aztán gyere szerdán vagy 2 naponta akármikor (azaz pénteken vagy vasárnap vagy mi a babámfa**a) az Insomniába s igyál meg egy sört a protokol pénzemre! Ha szerdától arrafele jösz, meglehet, hogy én is foglak kiszolgálni s nem csak utánad mosogatni… :)
    Akkor várlak,
    Huzat.