Újabb kolozsvári egyetemista mp3!

„Hol van Brüsszel?” – erre a kérdésre kerestük a választ a hétvégén. Kicsit meglepődtünk, mert egy válasz helyett, sok választ kaptunk. A válaszokat hallgatva az az interneten keringő videó jut eszembe, amelyikben az amerikaiak nagyon hülye válaszokat adnak egyszerű kérdésekre. Persze a párhuzam csak véletlen – a mi válaszadóink jóindulatú, kedves fiatalok, s földrajzi tudáshiányuk a romániai oktatási rendszerre fogható. Le a romániai oktatási rendszerrel!

Itt a letölthető mp3 a megkérdezettek válaszaival:
Hol van Brusszel?

Úgy gondoljuk, hogy azzal, hogy a Szomszédnéni képviselné a romániai magyarságot Brüsszelben az csakis jó lenne a fiatal (és nemcsak) generációk számára.

KAMPÁNY
Szerencsére ott vagyunk az internetes és nyomtatott sajtóban, ám még mindig nem tudunk képviselni titeket hitelesen a rádiókban és tévékben. Egyszerűen nem tudjuk eljuttatni az üzenetünket hozzátok ezeken az utakon, mert a rádióadók egy reklámklip lejátszásáért átlagosan 5-15 euróig kérnek. Nekünk nem állnak ilyen összegek a rendelkezésünkre.
Mindezek ellenére van egy tervünk, amelyik révén kikerülhetjük a rádiókat a segítségetekkel. Elkészítettünk négy rádiós reklámot mp3-ban, amelyeket lentebb le lehet tölteni. Nem volt nagy munka, megírtuk a szöveget, bementünk a stúdióba és Téesszel, illetve a rádiós producerünkkel együtt felmondtuk, majd összevágtuk.
Mindegyik reklám bizonyos kategóriának szól.
Például sokan hallottak a kolozsvári diákról, nos, mi elkészítettük a folytatást, azaz a felvétel a kolozsvári egyetemistáknak szól, és az ő nyelvezetükön buzdít arra, hogy a Szomszédnénit támogassák.

Ide klikk ezért az mp3-ért:
A Kolozsvari egyetemistat a parlamentbe!

Ez a klip a rocker támogatóink számára szól:
Reklam rockereknek!

Ez pedig a repperek, illetve hip-hopperek számára:
Reklam reppereknek!

És van egy nagyon szűk inkulturált réteg is (nem olyanok, mint ti), ez a klip pedig nekik szól:
Reklam tusko embereknek (nem nektek)!

Szóval úgy játszhatjuk ki a rádiók 5-15 eurós közlési árait, ha ezeket letöltitek (rövidek, nem foglalnak nagy helyet), és továbbkülditek a barátaitoknak. Egy rádióbejátszással igaz, hogy egyszerre hallhatná több ezer ember, de fog ez így is menni. A kolozsvári diák is elterjedt, a Pofon klipunket is megnézték már vagy 5000-en. Természetesen, ha valamely rádió úgy dönt, hogy ingyen beteszi a rádióba a klipet, megteheti, és megköszönjük neki.
Jó töltögetést.

(A hétvégén én Budapesten leszek, TSz pedig offline, de hétfőn ismét folytatjuk LIVE a kampányt. Sziasztok és köszönjük.)

Béfé::

11 válasz: “Újabb kolozsvári egyetemista mp3!”

 1. kextekercs

  ja, jók persze, csak nem mind akar elindulni (mármint a mp3 ok), meg mikor vége, nem lehet visszamenni a blogra, hanem újra kel bökni az explorert, és ilyen gondjaim vannak.
  amúgy teljesen egyetértek, engem meggyőztetek

 2. Szuperfajntos

  nekem megy

 3. kövi sára

  nekem is megy, mozillával és a mac browserrel (safari). de hol is van a z a brüsszel? mentálisan nálam párizs és bécs között helyezkedik el, átlósan, 30 fokos dőlésszögben.

 4. csuklanirossz

  nekem mindegy

 5. Eu

  jobb klik a linkre es save target as, es kivalasztod, hogy hova mentse le a gepedre

 6. just me

  hahahahahhahahahahaha…….
  ez tök jó volt!!!
  2Pac, Metallica és Árpi bácsi is biztosan rátok szavaznak majd …
  és talán ők tudják, hogy Brüsszel Belgiumba van, ha átmentek földrajzból. ;-)

 7. leanka

  Hol van Brusszel?!…hát a válaszokból kiindulva asszem nem érdemes annyi pénzt a Bulgiban hagyni…vajon ŐK a himnusz második sorával hogy állnak?!

 8. student

  sziasztok!
  nagyon jo a valasztasi-kampanyotok,de az egyetemistak ilyen….hat h is mondjam azaz irjam….ize…hujek,butak lennenek??????amugy Brusszel Belgiumban van,ha mar nem tudjak a kolozsvariak…:))egyebkent miert nem kerdeztetek meg pl. foldrajz szakosokat?v talan ok valaszoltak ?:))….v talan egeszen mas szakosokat kerdeztetek meg??na nem baj,lesz ez meg igy sem,meg jo h Europaba helyeztek es nem Afrikaba!

  Csak igy tovabb SZPI!

 9. gletkin

  Egy rakás, néha rosszul előadott sztereotípia.
  de hát ennyire gazdag a mi kis erdélyi valóságunk.

 10. Szomszédnéni

  Kedves Student.
  Dehogy buták az egyetemisták. Ez a körkérdés arról, szól, hogy néha érdemes a szlogenek mögé menni, és elgondolkodni azon, hogy egyáltalán tudjuk, hogy hol van az a hely, ahová a mi kis, drága erdélyi politikusainkat küldjük. Helyes válaszok is érkeztek, ebből is tettünk az összefoglalóba.

 11. Linke

  Olaszország :D Kolozsvár hol is van?