Elkurvult Korond

Megálltunk az autóval 15 percre Korondon, hogy olvasóink szivébe lopjunk egy kis igazi magyar népművészetet, egy kis kulturát. A magasfokú esztétikum megértése és elfogadása erdekében pár mondattal kommentálni fogom a falusi portán megtalálható alkotásokat.

welkom
Az első kép őszinte bizonyítéka a székely vendégvárásnak. Székelyföldön nem egy, nem kettő, hanem esetenként négy-öt lábtörlő is várja a megfáradt utast, s ezeken a lábtörtlőkön ízes székely nyelven írja, hogy WELCOME. Ez azt jelenti magyarul, hogy „Isten hozott kedves vendég.”

drakula
A fenti képen a székelyek nagy püspöke Márton Áron található.

napi program
A korondiak pontos, szervezett népség, a lazsálásnak, a munkakerülésnek nincs helye a napi programban. Tulajdonképpen a dugáson kívül nem is marad másra idejük.

kocsogok
Korond az egyetlen hely, ahol teljesen felszabadultan ejtheted ki azt, hogy KÖCSÖG!!! Vagy azt, hogy köcsögök. Ez aztán a liberalizmus.

torpek
Ezek a törpék között nincs ott Adrian Copilu Minune.

marihuana
A marihuana-mintás kendő a korondi népviselet szerves része.

sali
Így néznek ki a korondiak. A kalapot Jean Paul Gautier és D&G tervezte.

tehen
Ez a tehén bika a korondi népművészet egyik legszebb alkotása, azt akarja kifejezni az ismeretlen művész, hogy a bikának nagy farka van. Remélem megmarad az utókornak.

beka
Ja, és persze Korondon is van Világbéka.

Béfé::

301 válasz: “Elkurvult Korond”

  1. FK

    B.meg ez szomorú… rég voltam korondon de már akkor is bajok voltak velük. :) Hát WELCOME a nagy székelyek nagy kézműves kultúrájában…

  2. tihi

    Korond is globalizálódik na. Ez van. A székely rezervátum már nem kellendő.

  3. LeHeL

    Kellene egy esztétikum, giccs és faluképellenőrző testületet létrehozni Corundon.

  4. ak kus

    olyanról is tudok, hogy az “echte” korondi kerámia alján ez állt: MADE IN CHINA.
    s z o m o r ú

  5. kesztió

    Szerintem előbb ki kellene hirdetni Korond autonómiáját, utána már gond nélkül lehetne anekszálni a Kínai Népi Demokratikus Köztársasághoz.
    Mindenki jól járna.

  6. eke ferenc (korondi)

    Hat, testvereim, ez KOROND, en meg buditakaritokent 5x annyit keresek, mint ezek a nagykepu kereskedok :P

  7. eke ferenc (korondi)

    Hat, sajnos ez Korond!!!!! , a WELCOME meg elmegy, de hogy a WC-takarito tobbet keres egy napi alkalommal, mint ezek ott fenn a kepeken :P az hotziher

  8. Brigi

    Én nyáron valami ronda halálfejes kalóz-kalapot is láttam ott.
    mer’ ugye az is echte székely/korondi cucc.

  9. FK

    nekem volt ilyen kézben tartott koponyafejem tőlük (emlékszem elcseréltem az enyém egy nagyobbra, olyan büszke voltam…. :) ) meg van egy kék meg egy piros furulyám… kellene létezzen egy olyan egyesület amelyik védi a kultúrákat, például pofánvágja a korondiakat és ilyenek… büntetni kellene… made in china…

  10. Brigi

    Hát szerintem ha a korondiak valamit adnának a saját hagyományaira, akkor nem igy nézne ki a dolog. ez nagyjából őket jellemzi.
    made in china.
    neszeneked

  11. Név (required)

    es oan cuki styavas vagy dinamos torolkozot nem lehet ott venni? azt is mintha lattam volna. az a kerdes h ki arulja? vagy nem korondi arul vagy fiatal korondi.. az oreg bacsit aki ezelott 20 evvel arult nem hiszem h barmivel is ra lehetne venni hogy aruljon iesmiket.. szegeny hal etlen ha csak nem kapott egy megfelelo embert aki atveszi a fazakait amiket keszit (persz jo alacsony aron)

  12. Brigi

    Deehogynem, az is van. Meg olyan törölköző is, amelyen nem épp túlöltözött hölgyemény látható. Egy fiatal, kb. 20-22 éves leánka árulta ezeket.
    Az érdekes az, hogy az út túloldalán 1 középkorú bácsi árult, szinte minden 1-2 lejjel olcsóbb volt nála (tavaly nyáron).

  13. emoke

    Ezt most megmutatom a három darab korondi lakótársamnak!

  14. Aron

    Én a tavaly itt vásároltam meg Keresztelő Szent János gyerekkori koponyáját.

  15. bacsa

    az aron sztorija a legjobb :D

  16. zsolt

    Nem szeretem ha az erdélyben élőket lenézik,lehet hogy vannak közöttük szemetek,dehh nem mindegyik,lehet Korond nem tartotta meg a hagyományait! mellesleg Lehel lehet le tood írni,helyesen,hogy Corund dehh nem bíztos ,ohgy helyesen ki tood ejteni!!!

  17. zsolt

    :S

  18. Brigi

    Bocsanat, en is erdelyi vagyok.

  19. pall

    Tetszik, hogy felhívjátok a figyelmet az amugy is jol elo kereskedokre, de Korond nem az amit itt bemutattok, az csak a veletlenul lett Fő utca, es ti vasaroljatok meg ezeket a szellemes “nepmuveszeti targyakat”.
    Ha korondrol barmit is meg akarsz tudni akkor terj le a Fő utcarol es nezz korul a faluban is, ott nem fogsz talalni állo faszu bikat.
    Ajanlom hogy nezzetek korul itt:
    http://www.korondifazekasokszovetsege.ro

  20. Korondi

    igaza van pall-nak,ha Korondot akrod latni terj le a fő-utcarol

  21. pzs

    A kereskedot nem szabad osszekeverni a termelovel. A kereskedo megtehet barmit a penzert, sot ha akarja akkor arulhat korondi termeket is. Ha meg netan leszivtad es tudatlansagod miatt kinai termeket vasaroltal, akkor legalabb nyugtat az a tudat, hogy nem kelett elmenjel Bukarestig.

  22. korondi

    hat szerintem ako csinalta ezt a weboldalt eleg pihent agyu lehetett!!!! masdolga nincs hogy Korondot ocsarolja???nem szep tole szegyelhetne magat !!! pofatlan ember

  23. korondi

    ez az elkurvult korond nem szep kifejezes!!!!!!!!!

  24. korondi

    irigyseg nagy betegseg….sok barfax…sok semmi nem szegyelitek magatokat.

  25. Ravasz

    EN megertem h a SZOMSZEDNENI mindent megengedhet maganak, de aze` ez mar tulzas, nem gondoljatok??????? konnyu ien szepen altalanositani. nem mondom vannak problemak a Made in China-s dolgokkal, de azert ha jol szetnezel s kinyitod a szemed aqo megtalalod az igazi korondi ertekeket is! tehat javaslom T.SZ-nek es B.F. nek hogy kovetkezoqo ne legyen dog s nezzen be a kulisszak moge is egy kicsit!

  26. ravasz attila

    Hat eleg ugyes es pofatlan az az illeto aki ezt az oldalt csinalta szegyelje magat es ocsarolja azt a helyiseget ahol o laki9k es ne a mienket.
    Csak egyszer derulne ki hogy ki csinalta ezt az oldalt mert az utana vakarhatna a fejet minden oldalrol!!!!!!!!!!!!!!!!
    Szerintem is az a lenezo ember jojjon korondra es terjen le a fo utrol es nezzen szet az utcak koszt es aztan jarjon a szaja!!!!!!!!!!!
    Vagy egy ojan dologis lehet hogy az az illeto aki ocsarolja korondot az vegulis nem ocsarolni akarja hanem o nagyon irigy es ez a baja neki!!!!!!!!!!!!
    De kosssz szepen tole!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  27. korondi

    Ez aztan szep!Hat komolyan nem tudom ki volt ilyen pofatlan aki merte mocskolni Korondot,kinek van ebbol haszna hogy mocskolja korondot,amugy is ez nem igy van ahogy ide leirtak,en azt ajanlom hogy terjenek be korondra es ismerjek meg jobban az embereket meg a falut,es rajonnek hogy tevedtek.Igenis van kulturaja korondnak meg muveszete hisz errol hires.Lehet hogy vannak nagykepu emberek,de viszont vannak normalis emberek akik nem igy latjak a vilagot mint ezek kik ezt allitottak a Korondiakrol.Ez tevedes!Eloszoris ahanyan vagyunk annyi felek,masodszor senki sem tokeletes!!!!es nem tudom ki volt az a pihent agyu ki ezt kitalalta!Sullydjen EL!!!!!!!!!!!!!!

  28. korondi2

    A kinai arut a kereskedok aruljak de azert mert a magyarorszagi turistaknak arra van igenye, ha magyarorszagiak nem a kinai arut vasarolnak akkor a kereskedok sem arulnank annyi kinai termeket.Ha valakit igazan erdekel az eredeti korondi keramia az keressen meg egy termelot es ott biztos nem fog kinai termeket talalni

  29. Szomszédnéni

    Kedves korondi emberek,

    Ott vannak a képek, amiket Korondon készítettünk, azok önmagukért beszélnek. Ezek után a képek után fölösleges leírni, hogy Korond a giccs melegágya.
    TSz

  30. izabella

    Na idefigyeljetek sok baromarcu! azt hiszitek hogy azzal valamit elertetek, hogy ezt a szart megcsinaltatok? azt sem tudjatok ezek szerint hogy mi is van Korondon egyszer dugnatok ki oda azt a budos segeteket es nezzetek meg hogy mi is van ott valojaban es utana komentaljatok meg a dolgokat.UI: ja ha mar ilyen nagyszajuak vagytok akkor egy nyarat csinaljatok vegig a korondi emberek helyett es utana jartassatok azt a nagypofatokat. en nem vagyok korondi ha valakit erdekel de ezen a nyaron ott voltam es lattam hogy mi van ott es nem holmi kepek alapjan kell itelni

  31. Anasztazia

    Aki ilyen hulyesegeket ir az nem tud semmit. Nem tudom ki volt az az okos aki nem ismeri Korondot es ilyen baromsagokat ir rola. Ha egy kicsit is korulneznetek lathatnatok hogy vannak ott igazi szekely dolgok is es ha egy picit meg megeroltetnetek magatokat meg azt is lathatnatok hogy hogyan keszul a kocsog ahogy itt ez az ,,okos” ember fogalmazott. Azt se tudjatok mi az, addig legyszives hallgassatok!!! Es a masik dolog az hogy azert van ott ennyi giccs ahogy fogalmazott valaki mert sokan ilyeneket szeretnenek kozben latni, vasarolni. Es ezzel a kereskedok a vasarlok igenyeit szeretnek kielegiteni. S ha nem tudjatok mi ez akkor jarjatok utana, s hanem tanuljatok egy kicsi marketinget. Es mi van azzal hogy ok kereskedok. Mindenki azzal foglalkozik amivel akar es ha ok pont igy szeretnenek pent szerezni akkor mi koze ehez valakinek is? En nem vagyok korondi ugyhogy nem mondhatjatok azt hogy azert vedem a partjukat NEM csak tisztaban vagyok a dogokkal. Jo lenne ha a magatok problemajarol beszelnetek mint ilyeneket osszatok tudatlanul. Ez van. Es mashol is vannak kereskedok nem kell korondra menni eleg ha egy bluzot veszel.

  32. izabella

    Kedves szomszedneni! melytisztelettel ajanlom hogy akkor dugd ki a segedet KORONRA es CSINALJ UJ KEPEKET

  33. csiby

    Sziasztok

    Udvarhelyen elek (Kit erdekel mi )
    nagy ritkan atutazom Korondon en is …es igen mint mindenki mas en is lattom a fout menten az arus bodekat….
    volt par felettem szolo aki leirta elege Korondot…
    azt aki ezt az oldalt csinalta szerintem humorizalni akart talan, de lehet valami gondja van az agyaval…
    es erre erkeztek be az olyan emailok, hogy en azt vettem eszre, hogy made in china ….hogy kocsog….hogy krva…meg ilyenek

    fiuk, lanyok vannak olyan termekek amik nem Korondon keszulnek oda kerulnek, hogy mert van ez,mert vannak butta emberek sok penzel akik minden szir szar dolgot meg vesznek, Szent Janos gyerek kori kopponyajat, vagy allo farku tehenet(Bikat), vagy kocsogoket ( nepmuveszeti targyakat) vagy coboy esetleg szalma kalapot….

    de kerdem en a kereskedonek mi a feladata az hogy eladja a cuccait, hogy megeljen a csaladjat elassa…
    a vasarlo a szerencsetlen hisz o veszi meg a hulyesegeket ha meg mar megvette eleg szerencsetlen , sott magat minositi, hogy agyilag milyen hulye…

    akit erdekel van egy ket link korondrol utana tud nezni, hogy az ott elo emberek , nem kulombek mastol…arra torekszenek mind mas…es akarcsak mindenutt van egy ket elenszenves ember, vagy eroszakos, vagy kufar nagy pofaju…az elkurvulas, ehez hozza szolni csak annyit tok, hogy az a logo szarsag itt Udvarhelyen a Kristalyban is megtalalhato vagy egy ket ajandek botban akarcsak Csikszeredaban vagy az orszag barmely pontjan…

    hat igen az ember elobb mas szemeben latja megaszalkat majd kesobb veszi eszre a sajat szemeben a gerndat….
    FIUK A SAJAT VAROSOTOKROL, FALUTOKROL MILYEN HULYSEGET TUDTOK OSSZE ALLITANI….
    NA AZZAL BOCSKODJETEK NE MAS FALUJAVAL, EZEL MEGSERTVE AZ OTT ELO EMBEREKET, OLYANOKAT AKIK ARTATLANOK A KIALAKULT HELYZETBEN….HISZEN UGY ERZEM NEKTEK IS EZ ROSSZUL ESNE …

  34. Tikesz

    Kedves Szomszeddneni vagy bacsi!!!
    Korondon a kereskedok aze vannak h megeljenek, ok arulhatnak barmit nem muszaly nekik kotelezoen csak nepmuveszeti cikeket arulni, vannak akik csak nepmuveszeti cikeket arulnak peldaul s van aki azt arulja amit keresnek a vevok!!! a kereskedok azt arulank amit kernek a vasarlok ha ep vmillyen kinai ciket keres a vevo akkor a kereskedo azt adja neki mert o azt kerte, hiaba arulnak a kereskedok olyant amit nem veszmeg senki abbol nem elnek meg!!! Korondon a legtobb vasarlo magyarorszagi es ok kerik a kinai cucokat igy ok is hibasak valamilyen szinten.es ha nemmuveszetett akarsz nezni akkor terj be a termelokhoz mert azok biztos h nem kinai cuccokat csinalnak, es ha neked korondrol rosz elmenyed van akkor ne igy fejdsd ki a gyuloleted hanem meny el egy phsziologushoz ezt ajanlom neked !! ;) vagy keres jobb dolgot magadnak mind azt h masokat ocsarolsz.koszi

  35. zsolti

    Tikesznek nagyon igaza van!Ez az egesz oldal parasztsag szivesen talalkoznek ennek az egesznek az alkotoival Korondon!!!

  36. korondi2

    Tisztelt szomszed neni!
    En ugy gondolom h nincs semmifele koze a magyarorszagi embrnek ahhoz, hogy a korondiak milyen termekeket arulnak.Legalabb is azutan nincs h 2004 dencenbereben elarultak minket.A szekelyek 2004 decemberetol nem szekelymagyarok hanem csak szekelyek,egy teljesen kulon nemzet. Koszonjuk a magyarorszagiaknak h megtagadtak minket!!!
    Persze szerintem is baj az h a korondiak nem apoljak megfelelo keppen a nepi kulturajukat es h a kinai termekek csufitjak a korondi keramiat de ez annak koszonheto mint mar mondtam, h a magyarorszagi embereknek a kinai arura van igenye es a megelehtes celjabol a kinai termek arusitasara vannak szorulva.

  37. Szomszédnéni

    Tisztelt Korondiak,
    nem is lepődtünk meg azon, hogy Önök személyeskednek, fenyegetnek és testi sértéssel szeretnének meglepni minket Karácsonyra, tudtuk, hogy az olyan emberek, akik a fenti förmedvények eladásából keresik meg mindennapi kenyerüket bármire képesek.

    Béfé::

  38. Tikesz

    Tisztelt vecinbacsika!!!!
    Szerintem a formedeveny itt egyedul csak te vagy , meg az aki ezt csinalta, a pofamrol a bor is lesulne ha ilyeneket irnek s hazudnek mint te!!!!! szegyen es gyalazat!!! ezt meg kel mutasam a helyi polgarmesterunknek biztos nagyon fog orulni amit lat itt majd ;) :D papapa loserkem

  39. csiby

    aki ilyeneket ir egy falurol….az vallalja a kovetkezmenyeit…

  40. Az oldal üzemeltetője

    Tisztelt Korondiak, én vagyok az internetes oldal üzemeltetője és közölni szeretném Önökkel, hogy a két kollegát, akik valótlanságokat állítottak és fényképeztek az önök településéről, a mai nap folyamán fegyelmi megróvásban részesítettük és elbocsátottuk. Mehetnek utcaseprőnek vagy vécétakaritónak, az már az ő dolguk. Még egyszer meg szeretném köszönni Önöknek, hogy a teljes falu egy személyként kiállt az ügyük és hírnevűk védelmébe, nem mint azok a köcsög Tordaszentmihályiak, akikről aztán az égvilágon mindent lehet mondani.

  41. EgyKorondi

    Tisztelt szomszédnéni!!!!!!!!!!! nem toom h irigységböl vagy miböl irtad ezt a sok kelekotyaságot!! de nekd nagybaj vana fejedel!!!!, bolon vagy?? Mi korondiak eböl élünk!! és nekünk bármit szabad árulni!! idáig Kerámiával kezdtük!! de most már igaz h Kinai dolgot is árulunk!! de azé má ez pofátlanság!! ijent irnI!! ez szerintem egy nagyon nagy irigység!!! ejszen nincsen pénzed?? h igy irigykedsz a korondiakra??? Gyere adok én neked pénzt!!! Aranka!!! A Polgármesterúr biztos nagyon fog örülni ennek a sok hazugságnak!!! De te szomszédnéni! te szerintem egy nagy kocsog fasz vagy!!! Csövi!!!!

  42. Izuka

    Tudod “Drága Szomszédni” vagy nem tudom mi… Azt szeretném kérdezni: Minek csinálod ezt?Igy akarod fel hivni magadra a figyelmet?Vagy irigségből teszed ezt?Szeretném ha válaszolnál!!!Felfoghatatlan h nem kapsz magadnak más elfoglaltságot azon kivül h olyan embereket sértegetsz akiket nem is ismersz…Mert ez sértő ránk nézve.Nagyon bután viselkedsz…!!!”Elkurvult Korond” na hát ez gyönyörü kifejezés.Tudod lehetsz bárhonnan, látszik mekkora paraszt vagy!Lehet neked ez a véleményed…Jó, rendben!De senki nem kérdezte!Ugy h tarsd meg magadnak!S nézz egy kicsit magadba…s gondolkozz el h hogy viselkedsz olyan emberekkel akik neked semmi rosszat nem tettek neked!Hejedbe megszégyelném magam…Csak nah arra fele ugy látszik nem ismert az ilyesmi.Gondolkozz csak el, ha van mivel s változtass a viselkedéseden!!!Pá Pá ;-)

  43. Tikesz

    ez hazugsag !!!!!!!! akkor kerjuk hogy toroljek ki ezt ami van itt !!!!!!!!! joe????????;)

  44. Izuka

    Igy van!!!Töröljék.Egyet értek Tikesz-el.

  45. Szomszédnéni

    Kedves korondi emberek,
    a hozzószólásaikat moderáljuk, ami azt jelenti, hogy mi döntjük el, hogy megjelenjen, vagy sem. Az eddigi hozzászólásokon nagyon szórakoztunk, ezért engedtük megjelenni. Viszont ennyire helytelenül írni, már nekünk is fáj. Úgyhogy ezentúl az ekkora helyesírási hibákkal teletűzdelt hozzászólásokat nem engedjük fel. Ajánljuk figyelmükbe a Magyar Helyesírási Szótárt. Vagy már csak kínaiul tudnak helyesen írni?
    Tisztelettel
    TSz

  46. Izuka

    Ohh “Drága Szomszédnéni”.Milyen jó neked h tökéletes vagy.Milyen érzés?De mi van?Nem kapok választ?Áhh szinte gondoltam…Ilyenkor holva a Szomszédnéni?Hm…?:-P

  47. Tikesz

    szomszednenike az en gepemen nincsen magyar nyelvu billentyuzet es en ezert nem irok ekezetel, de itt most nem ez a tema !!!!! hanem az hogy toroljek ki ezt az oldalt!!!!!! felfogtak mar vegre????vagy ez tul magas az onok inteligenciajuknak?:D

  48. Szomszédnéni

    Tikesz, az ekezetel szót még ha nincs is magyar billentyűzeted, akkor is két t-vel írják, és t betü akkor is van a billentyűzeten, ha az nem magyar, igaz?
    Úgyhogy a hibáid ne fogd a billentyűzetre.
    Ez egy internetes magánnapló, ahová véleményeket írunk. Az szabad véleményt pedig az emberjogi törvények biztosítják. Úgyhogy NEM fogjuk ezt a bejegyzést kitörölni. Világos?
    TSz

  49. Tikesz

    szomszedneni ha az ekezetett 2 tevel irjak akkor most te miert irtad egyel ? hahaha te sem vagy kulomb latom , nincs esejed:)) es itt minden vilagos csak ti vagytok sotettek , gazemberek!!!!!

  50. Izuka

    Na most mi van?Ez egy verseny “Ki ir közülünk a leghejesebben?” cimmel?!Ne komentáld Tikesz-t ! Ugy ir ahogy akar!!!Ki tudod olvasni vagy nem?Ha nem abban az esetben vedd elé az A B C-s könyvet…Lehet ott lesznek ékezetek de csak annyi.Na mi van Mr. Tökéletes…?Hol a válaszom? :)

  51. Szomszédnéni

    Tikesz, te nagyon hülye vagy. Azért írtam egy t-vel, hogy lássad, hogy hogyan írtad te. Amúgy csak akkor írjuk két t-vel, ha eszközhatározó, tehát így: ékezettel. De ahogyan te írtad, hogy “ekezetett”, a végén két t-vel, úgy már megint helytelen. Továbbá az “esejed” az tulajdonképpen eséLYed, és a “sotettek” az meg sötétek, egy t-vel, illetve a “kulomb” szót n-el írjuk, tehát, így: külöNb. Legközelebb akkor írj, ha ezeket bemagoltad.
    TSz

  52. Tikesz

    szomszedneni en ugy irok ahogy akarok es neked ehez semi kozodnincs es te engem ne oktas oke? bunko

  53. Tikesz

    ezt a szabadvelemenykinyilvanitast fostok megmutatni a tobbieknek amit irtam he?????? pancserek semihaziak vagytok

  54. Tikesz

    es ha itt szabad velemenykinyilvanitas van, akkor miert nem mutasatok meg mindet amit irok???? sokmindent kitoroltok es atjavitsatok , talan feltek valamitol vagy valakitol?;) , gyava alakok mutasatok ki ezt is ne mind toroljetek ki!!!!!!!!!

  55. Izuka

    Hey!Szomszédnéni… minek kell most a helyes és helytelen irásra terelni a szót?Nem tudod ki olvasni?Hát szerintem te vagy a nagyon hüje s nem Tikesz!!!Hüje…És gyáva is!!!Viszont amilyen te vagy… Hát még szavakba sem tudnám foglalni… mivel nem szeretnék használni annyi csunya szót…:-P

  56. Alkapone

    Szomszedneni !!!!hálám a te falud miről hires ? a tehen fejésrol vagy a ganye hanyasrol ?Szégyeld magad!!!!!!

  57. EgyKorondi

    Szomszénénike!!! te beszélsz a helyes irásról??? menyel no!!!!!!, nem kell tenni a nagyot!!!! Te menözöl!! és Tordaszentmihályon laksz!!!! Korond van ojan mind Tordaszentmihály!!!! én nem csak van ojan!!! hanem megéri 100 ezerxer!!!!!!!!!!! nez oda !!! nem szégyelitek magatokat??? Bicskás vagy!!!! nezd meg!! Nem toom aki van a képen az vagy te?? az a Kalapos rusnya??? vagy kivagy???

  58. Izuka

    Kedves drága Szomszédnéni!Szeretnék választ kapni kérdéseimre…!!!Na mi lessz?Vagy tul gyáva vagy?Hm…?

  59. Izuka

    Na ez aztán a szabad vélemény nyilvánitás…Akkor vajon mért nem teszik fel amit irok?!

  60. zsolti

    szaros sziposok vegetek van csak tevedjetek Korondra

  61. ámber

    ámberek-ámberek, most azonnal gyűjjünk essze a faluközpontba, férfiak a a welkome lábsurlók mellé, asszanyok az állófaszu bika bal oldalára, ragadjunk villát, kaszát s fakanalat s keressük meg ezeket a “szaros sziposok”at s irgumburgum de osztán ugy, hogy döj frátye.

  62. Tikesz

    szomszednenike bocskodik hogy o magyar helyesirasi szotaral tud helyesen irni ez nem semi ;) ezt csak egyedul a vilagon o tudja megcsinalni, tapsot neki

  63. Tikesz

    szomszedbuzika = amber = egy nagy szarvasmarha :D !!!!!!

  64. EgyKorondi

    ámber!!! igazad van!!:.!!! :D de azé az a fákálán os szöveg meg a Villás szöveg az igen!!!! Adjuk meg nekik!!! :D :P Nem kitrölni hanem megjelenitenI!! :D :P

  65. Sami

    Kedves Szomszédnéni!!! te hol élsz?? nem szégyeled magad ijeneket irni a Hires KorondroL??? nezzünk oda!!! gyere nézel be korondon más utcákba!! és ne csak a fö üton!! és gyere az Esztenámra kI!! és meglátod onnan h valojában mien korond!!!! Én tiszteséges juhász ember vagyok!!!! Lehet ha van pár ojan korondon aki nem tiszteséges és arra vagy felháborodva!!! de nm hiszem h korondon ijen ember létezik!!!! De ha mégis akkor kötösködj aval!!! ne egész korondal!!!! Nem szégyeled magad??? Gyere korondra s kapjalak el!! me láttam videot rolad a neten!!! és ismerelek!!!! A juhász botomal ütlek agyon!!! Szégyel meg magad!!!! Semiházi köcsög!!!! Nah szerusz!!! Vejjj téritsd meg a johokat!! vejjj vejjj

  66. annkaleb

    :) )
    Nem hiszem el, tényleg mindenki ennyire lökött manapság? Szomszédnéni, gratulálok a cikkhez és méginkább a kommentek kezeléséhez. Kedves korondiak pedig, nem sértegetésképpen, de ezzel a bosszúhadjárattal szerintem csak rontottatok a dolgokon… No mindegy, legalább alaposan kiszórakoztam magam…
    Szomszédnéni, csak így tovább!

  67. naja

    Hm, akkor a következő megálló talán Körösfő kéne legyen :P
    Szomszédnéni, ráncosodsz, kritizálni nem akarok ugyan, de ilyen poénokat lehetne finomabban is. A székelyek között pedig van egy csomó jó fej, de a nagypofájú többség sajnos eltereli erről a figyelmet.
    Ráférne erre a cifra Erdélyre egy egészséges apokalipszis, mondjuk úgy kétórányi, csak úgy a tisztulás okán.
    Ejj gyerekek, hiába veszekedtek, Korond nem így lesz megmentve az értéksüllyedéstől…

  68. kemoke

    sztem a korondi hozzászólások mind ugyanattól az embertől származnak, csak tömegesdit játszik. mindenesetre jól szórakozok :D . biztos sikerforrás a következő humorestetekhez… csak tiszta forrásból…

  69. kemoke

    már úgy értem, hogy nemcsak a korondi név alatt futó korondi hozzászólások származnak, sztem, ugyanattól a személytől…

  70. aker

    Kedves korondiak, gondolkozzatok el a kurva szo jelentesen, es ne tiltakozzatok ellene, hiszen “mindenki azzal foglalkozik amivel akar es ha ok pont igy szeretnenek pent szerezni akkor mi koze ehez valakinek is?” (irta Anasztazia
    2007. december 11., 6:16 pm). Es ha a a magyarorszagiak “2004 dencenbereben elarultak minket”(irta korondi2 2007. december 12., 3:00 pm) akkor miert nyaljatok ki megis a segguket? Vagy ez is valami csalafintasag, eljottetek kedves magyar testverek megismerni Erdely kulturajat, nesztek nektek tehenfsz. Hahaha.

  71. Tikesz

    ezek a paratszok mind szomszedneni-ke dumai , es nickjei ! :D huzatok anyatokba sok bena es magatokat kritizaljatok!!! ja es a korondiak egyeltalan nem nyalnak seget mint tuk , segnyalo balfacanok vagytok mind, irigy kutyak , semihaziak !!!! pfffffff , ocska semi nepseg!!!!!
    asziszitek h evel Korond hirneve csokeni fog??? tevedtek!!!! ez az oldal hirneve csoken csakis , faj paratsztok csinaltak ezt az egesz szarsagot ide , latszik h anyatok s apatok nem nevelt rendesen titeket!!!!
    LOSEREK

  72. Tikesz

    kemoke tood en evel az egy nickel irok ide , nem mint szomszednenike akinek ki tudja h menyi van itt, sot meg az is lehet h te is o vagy!!!!:P

  73. nelli

    muramisten, mekkorát vadult itt valaki!
    az én személyes véleményem:
    ad1: a korondiak azt árulnak, amit akarnak, miért volna nekik kötelező köcsögökat árulni, mikor a törpék jobban mennek, nemde?
    ad2: azért, mert valamit a korondiak árulnak (tessék alkalmazni az összes többi útmenti árulófalura), még nem biztos, hogy NEM giccs (ld. a bejegyzés szövegét).
    ad3: nincs igazi és kevésbé igazi korond. korond van, és kész. a főutca is korond.
    ad4: nehéz dolog a magyar helyesírás, főleg, ha valaki mindig ugyanazokat a hibákat követi el, ahogy éleselméjű kemőke is megállapította.
    ad5: a humorérzék nem elsajátítható. az anyázás igen.
    ad6: szegény magyarországiak. rémesen unhatják már ezt az elárultak-baromságot.
    ad7: csók.

  74. kemoke

    jaj igen, kedves “korondi”, beismerem, én is szomszédnéni vagyok, méghozzás többszörös: balról és jobbról is van szomszédom. aztán van még szemben is, meg hátul is. sőt mi több, keresztül-kasul csupa szomszédaim vannak.

  75. szemmel

    Kedves korondi atyafiak,
    Olvasni, látni, hallani is tudni kell. A Szomszédnéni kis fotóriportja csak azt akarta mondani: Korondról még mindig romantikus elképzeléseink vannak, rosszul esik, hogy a giccskereskedelem ennyire kisajátította magának. Amit a Szomszédnéni bemutatott, az éppen az igazi Korond mellett szólt. Hogy itt mekkora baj és identitászavar van, az nem is a Szomszédnéni írásából derül ki, hanem a sértődött hozzászólásokból. Ennek ellenére a giccsturizmus és a giccsmagyarság tény. A bilingvizmus is, ha már ki-ki saját házatájáról esik szó (lásd: http://szomszedneni.egologo.transindex.ro/?p=482, ha ki nem moderálják :-) ). A közműveletlenség is (helyesírásról szóló fricskák).
    Ennek ellensúlyozására és Szomszédnéniék vigasztalására (nem mintha rászorulnának ;) ) két idézet:
    Stendhal: “A tükör pocsolyát mutat, és maguk a tükröt vádolják!”
    Weöres: “KARESZ HÜJE GYÖNGYI HÜJE csak én vagyok okos énnekem a segembe is felyem van.”
    Ha véletlenül valakit zavarna, tényleg beképzelt vagyok, ezt tudom magamról – nem kell velem közölni.
    Üdv

  76. fegyver

    Baki ez egy márciusi bejegyzés. Korondra csak most vezették be az internettet? De a humorérzékük az igen silány. Én is vettem egyszer egy kínai székelybicskát. Téesz, Béfé: elkerülném egy időre Korondot. Azt hallottam, hogy a villanyoszlopokon már a ti fényképeitek lógnak :)

  77. tmi

    @kemoke:

    még az is meglehet, hogy valóban nem ugyanaz a személy írta az összes hozzászólást, hanem két “pihent agyu” műve az egész: TSz meg Béfé…
    Mindenképp jó csel.

  78. fegyver

    Jó móka volt hé’.

  79. 3korondi

    Mocskos csecsem szarhazi takon! fegyver!!! nevu meghalsz!! te ne gyere korondra me ha megtoom kivagy megolek!!!!! nezz oda a faszomat ma ecer teszem beletek!! taknyoK!!! mit kelll foglalkozni velunk korondiakal

  80. nelli

    3korondi, kedves, milyen székely az, aki nem ír helyesen? aki ilyeneket ír, mint te fent? cöcöcö, egyes, leülhetsz. rögtön a bicska, meg a faszod, ehhez kell ám sok ész. mi lenne, ha a kettőt összepárosítanád valamilyen formában, és az ártatlan turistákat békén hagynád? ennyi érved van korond mellett? szerinted ez jó reklám a faludnak? ki akarna ilyen helyre menni ezek után?

  81. kemoke

    @tmi: ;)

  82. fegyver

    http://www.iwiw.ro – látható vagyok ott – szerintem szivacs az egész, de tetszik! lehet, hogy sok poirot láttam mostanság, de már sejtem, hogy ki van a háttérben. a stílusról. lassan jön a leleplezés ideje. ja, tegnap véletlenül összetörtem egy korondi vázát, szerencsére a herendi megúszta.

  83. Tikesz

    fegyver az ilyen ganyenak mint te nem adnek korondi vazat a kezebe, azt se erdemled meg h a szadba sört tegyek te majom!!!!!!

  84. Tikesz

    neli olyanok mint te ne is jojenek, igaza van 3korondinak , guvagyatok meg ahol vagytok ganyek!!!!!

  85. szemmel

    Mondasz valamit. Egy idő kezd monotonná válni a hangnem, már az a juhász is egy kicsit az volt. Pizetős Farkolóra gondoltál? Nagyon ráillene a téma.

  86. fegyver

    Hahó. A majom még szép, de azt a szart csak kimoderálhatnátok a számból :) na jó, végül is belefér.

  87. Szomszédnéni

    fegyver,
    kimoderáltam a szart a szádból.
    TSz

  88. Tikesz

    ___________________________#__#
    _________________________#__##__#
    ________________#########_#____#_#
    ________########____________##_#_#
    _____##__##____________________#_#
    ____##_#___#_____________________#
    ____#_#___#_________________##___#
    ____#_#__##___________#######_____#
    ____#__#_#_________###________##__#
    _____##_______###_#_____##_____#________#######
    _______###_______#_____###______##____##__###__#
    _________#______#________#___#__#____##_##___##_#
    _________#______#_______#####___#___##_##____#__#
    __________#_____##____##_______#____#__#_____#__#
    ___________##____##__________#######___#___##__#
    _____________##____##_____###_____#_____###____#
    __________#############_####______#___________#
    _______##_______#______#____#_____#___________#
    _____##_________#______#____#_____##_________#
    ___##___________#_______#___###__###________#
    __#____________###_______###___##___#______#
    _##__________##___#____##____________#___##
    _#__________#______####______________#_##
    ##_________#_________ HI _____#_____#
    #__________#____ ___________________#
    _#_________#_________________________#
    _##________#_______________________###
    ___##____##______________________##
    _____#########_____^_^________####___#
    ___##_________###________#####_________#
    __#_____#________##_#####__________#########
    _#___###__##_______#_____________##__________##
    _#__#_______##______#__________##______________##
    _#__#_________##____#___##____#_____########__##
    __#_#___________#____#_#_#___##___##________##___#
    __##_#__________#___###___####___#____________#_#
    ___##__#________#___#________#__#_____________###
    ____##__##____##__#___________#__##_________##_#_
    ______##__####_##______________##__#########_____

  89. Luluka

    Kedves Korondiak
    Ne vegyetek szivre amit ezek a nagyon muvelt magyar urak itt ossze hordanak;mert ok sem olyan muveltek amilyet akarnak mutatni.Ti azt kell aruljatok amit el lehet adi.Nem az a hulye aki eladja hanem az aki megveszi.A helyesirasrol pedig annyit kedves magyar urak,hogy Erdelyben nem mindenkinek adatott meg hogy magyar iskolaba jarhasson mert ezt is elkurtatok Ttrianonban mint annyi egyebet a nagy muveltsegetekkel.

  90. Tikesz

    Tokeletesen igaza van Lulukanak !!!!!!
    ^^^^^^^^#####################^^^^^^^^^ ^^^^^^#######^^^^^^^^^^^^######^^^^^^^ ^^^^^#####^^^^^^^^^^^^^^^^^######^^^^^ ^^^^####^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^#####^^^^ ^^^####^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^#####^^^ ^^####^^^^^####^^^^^^^^^###^^^^^###^^^ ^^###^^^^^######^^^^^^^###^^^^^^####^^ ^####^^^^^######^^^^^^###^^^^^^^^###^^ ^###^^^^^^^####^^^^^^###^^^^^^^^^####^ ^###^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^###^ ^###^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^###^ ^###^^^^##^^^^^^^^^^^^^^^^^##^^^^^###^ ^###^^^^###^^^^^^^^^^^^^^^^##^^^^####^ ^####^^^^###^^^^^^^^^^^^^^###^^^^###^^ ^^###^^^^####^^^^^^^^^^^####^^^^####^^ ^^####^^^^######^^^^^######^^^^^###^^^ ^^^####^^^^###############^^^^#####^^^ ^^^^####^^^^^###########^^^^^#####^^^^ ^^^^^#####^^^^^^^^^^^^^^^^^######^^^^^ ^^^^^^#########################^^^^^^^ ^^^^^^^^######################^^^^^^^^

  91. Tikesz

    Jajj meg csak anyit a helyes irasrol,hogy en ha helyesen is irom be ide a szoveget akkor ti ott tufelo megtudjatok valtoztatni helytelenre es szerintem ezt csinaltatok idaig is es itt velunk szorakoztatok bangok !!!!!!!!! a tetves szomszednenikenek szolt, jajj bocsi a kedves-nek na:))

  92. Tikesz

    ————–*
    ¨¨¨¨¨¨¨¨¨*o*
    ¨¨¨¨¨¨¨¨*♥*o*
    ¨¨¨¨¨¨¨***o***
    ¨¨¨¨¨¨**o**♥*o*
    ¨¨¨¨¨**♥**o**o**
    ¨¨¨¨**o**♥***♥*o*
    ¨¨¨*****♥*o**o****
    ¨¨**♥**o*****o**♥**
    ¨******o*****♥**o***
    ****o***♥**o***o***♥ *
    ¨¨¨¨¨____!_!____

    Boldog Karacsonyt!!!

  93. bacsa

    ha vazeg ez egyre jobb:) fel kell iratkozzak ide is!

  94. kuks

    baszki, nem semmi………az a ganyehanyo troger kulturalatalan szomszednenis pofatokat……hat a ti varosotok biztos nem annyira pizdosz mint a korondi foulica… me’ nalatok nincs az utcara kihanyva a sok kinaji ganaj, hanem szervezett 39 es botokba’ van ugyi? azert vagytok ti faszak me’ a zilahi kultura a csiki kulturaig at kell menjen kolozsvaron es mas varosokon/megyeken, s amire odaer elkurvul a szilagysagi is……basszatok meg, kedves korondiak a draga korondi kulturatokat, a korondi fazekasmuhelyeket inkabb nem uzemeltetitek, mert jo a kinai aru is…nektek nem a mellevert kultura a hajtomotrotok hanem a penz. gyertek egyet kalotaszeg fele, kolozsvartol menet magyarorszag fel, nezzetek meg ott milyen aranyban talalni kinai arut…majdnem sehol. es ti is basszatok meg, szomszedneni, mert a pocs kulturalatlan parasztnak hagytok bloghelyet, az-en-diszkom-a-legfajinabb alapon.ismeros maradi hozzaallas kedves korondiak,a ha-jossz-az-en-falumba-seggbebaszlak hozzaallas. maradjatok szepen ott ahol vagytok, a foutca seggeben, vagy melleksikatorokon, es ocsaroljatok az embereket az elkurvult korond eliteleseert, egyik kezzel a kinai billentyuzeten a kinai szonyegen ami ra van teritve a giccses csipkes asztalra, masik kezzel a tehen seggen, made in china gumicsizmaval a labatokon. ti szomszedneni pedig bekaphatjatok. ezt mar ugyis annyiszor hallottatok hogy mar jokivansagkent kuldom nektek.kapnatok be egy nagy, dus, not made in china, zamatos, husos, finom darab fustoltkolbaszt. voroshagymaval!

  95. Izuka

    Hát ez már butaság…Még most se untátok meg Korondot ocsárolni? A falu szinvonala ettöl nem hinném hogy le esne…Törni magatokat azé hogy nah hátha valahogy valamit elérünk ezzel…Érdemes???Ha már hibákat kellene keresgélni vehetnénk sorra minden várost, falut…Egyikbe az másikba amaz….De hát van tökéletes hely?!Nincs!!!Ha van “Made in China” ha nincs!!!Ha már a kulturáltságnál tartunk… Ti aztán nagyon kulturáltak vagytok… Csak azért ocsároljátok a Korondiakat, Korondot mert nincs jobb időtőltésetek… Ez a kultura…?!A helyes irást illetően : mindenki ugy ir ahogy neki tetszik… Van aki helyesen és aki helytelenül… Ki tudjátok olvasni???Ha nem… Hát sajnálom, segitsetek magatokon!!!A kereskedök azt adnak el ami megy és amit akarnak… Aki meg veszi, hát az az ő baja…Ez nem kötelező dolog!!!Ezen fölösleges osztozkodni!!!Mindenki azt vesz magának ami neki tetszik, senkinek semmi köze!!!Korond olyan amilyen… Vannak jobb helyek is… De van még ilyen se.Na ennyi.Plussz még egy dolog.Lenne egy pár kérdésem : 1. Ti mit akartok elérni ezzel? 2. Vagy mit nyertek ezen? 3. Miért ocskázzátok Korondot olyan nagyon?Talán irigyek vagytok hogy jól megy a kereskedőknek vagy ehhez hasonló??? Na hadd lássuk melyik nagy száju fog az én kérdéseimre választ adni…?!:-)

  96. Izuka

    Kedves kemoke.Hol a nagy kultura?Hát a helyes irás…?Még a nevedet se tudod leirni helyesen…:). A másik dolog… Áhh te már csak tudod hogy kik irják a Korondi hozzaszollásokat…Biztos itt ülssz mellettem… Tikesz mellett vagy 3korondi mellett s nézed hogy mit irunk….Áhh persze.De okos vagy.Talán ha egy kicsit is ismernél minket nem igy nyilatkoznál…

  97. Izuka

    Ja és fegyver. De miért vettél székely bicskát???Ha valamit elakarsz vágni miért nem teszed az ujjaddal???Az ujjad ugy-e nem Made in China???Hm…?Bár nah… Sosem lehet tudni ;) Há há

  98. Izuka

    És társai…Törjétek magatokat…Hajrá ;) Ott az az 1% esély hogy elértek valamit vele.De ha mégse sikerülne semmire sem jutni vele… Hát sajnálom az elpocsékolt energiát….Hasznosabbra is lehetett volna forditani…Nem de?:P

  99. Nemkorondi

    Ditro a kiraly. Nincs ertelme errol tobbet vitazni. Csocsicsok

  100. Nemkorondi2

    épp írtam egy bejegyzést, de milyen okos ez a rendszer nem fogadta el… majd újraírom… semmi gond, csak enyhén feldühített

  101. Nemkorondi2

    Nah… szóval… Egyetértek a Nemkorondi hozzászólóval teljes mértékben:))
    De komolyra fordítva a szót, el kell áruljam: nem vagyok oda a Szomszédnéniért, pedig már ismerem őket kolozsvári egyetemista korom óta (ennek minimum 5 éve). Viszont a tömegek buknak rá, és meg is értem valamilyen szinten. Az, hogy én nem szeretem az én bűnöm, valószínűleg nem vagyok még érett a poénjaikra:D
    De ennyi “boóktalan” Korond-párti hozzászólót nem láttam életemben. Biztos sérti önérzetüket a valóság és ezt is megértem… de a tények azok tények.
    A poént pedig tolerálni kell, vagy pedig vissza kell vágni poénnal. Nem pedig fenyegetőzni(főleg nem fájdalmasan helytelen írással). Meg kell próbálni megkeresni a hibát a Szomszédnénibe is, ami legalább ennyire humoros legyen mint a korondi bejegyzésük és a vita meg van oldva.
    De hát ez csak az én véleményem. Lehet sokan többre mennek azzal, hogy helytelen írásukkal még jobban jellemzik magukat. Biztos Korondon is az okosabbak hallgatnak. Remélem vannak ilyenek is…
    Amugy meg gratula Szomszédnéni, hihetetlenül jól sült ez a dolog akaratlanul is!

  102. izabella

    kedves Nemkorondi2! en csak annyit szeretnek a hozzaszoloasodhoz szolni hogy ha mar annyira tisztaba vagy a helyesirasal, irodalommal akkor gondolom azt is tudod h DEvel nem kezdunk mondatott(csak a koltok, irok kezdenek DE vel mondatott ha esetleg nem tudtad volna de feltetelezem hogy tudtad mivel annyira tisztaba vagy a helyesirasal, akkor en csak azt nem ertem hogy megis miert hasznaltad???)
    Azzal hogy poenos ez a dolog meg nem is lenne addig baj ammedig a sok igenertelmes emberkek nem kezdenenek hulysegeket irkalni.Szoval ez a dolog addig vicces ameddig valaki vagy valakik el nem hiszik!!! es persze olyan emberkek ezek akik -szerintem- nem igazan jartak Korondon de “nagyon jo kis velemenyt”tudnak kinyilvanitani!!
    Nem igy van???De igen!!!!!!!!!!!

  103. B. Cs. KOROND

    Szerintem nem szép, dolog olyan embereket porig alázni akiről nem tudtok valojában semmit. ha valaki eljőn Korondra és szeretne vásárolni magának valamit és neki épp egy olyan dolog tetszik meg amit páran ugy neveznek hogy “gicses” dolog szive joga hogy megtegye. Én nem szerenék senkit elitélni azért mert van egy véleménye rolunk de talán jobb lenne ha nem itélnétek el minket, mi csak egyszerüen azt teszük amit minden más embert tesz, vagyis élünk és dolgozunk. Talán az kellene megnéznetek hogy Magyarországon hány kuturális őrőkséget őriztek meg. Legalább mi probálkozzunk tenni valamit mert ha jobban kőrülnéztek van itt olyan dolog is ami népmüvészet mint pl. a kőcsőg (amit valojában nem is ugy hivnak) és még sok más dolog. De ahogy én látom titeket csak a tehén és a heti terv fogott meg amit sajnálok.

  104. Samu

    Én is, én is hozzászólok.

    Ez a vita nem szűnhet meg, ennek folytatódnia kell, rég nem szórakoztam ennyit. Éljen minden teleházprogram és hasonlóak az ilyen dolgokért találták ki az internetet, hogy unalmas perceinkben progresszív és túliskolázott emberkék védjék a mundér becsületét mindenki legnagyobb örömére.

    A korondiak meg igenis járhatnak magyar iskolába, amennyiben nem a helyi cigányba járnak (legjobb tudomásom szerint ilyen is létezik, amennyiben igény van rá meg hajrá).

    És gratula a dörzsölt korondiaknak: miután becstelenül elárultattak anyaországi testvéreik által, most duplán adják vissza, nem elég, hogy hülyeségeket adnak el nekük, még meg is kopasztják őket. Ilyen okosak vagyunk mi székelyek.

    Az is érdekes, hogy hasonszerű dolgokat áruló helyeken, a legváratlanabb helyeken találkozik az ember hargita megyei árusokkal: Balea, Azuga, Busteni. Ami jo, mert igy a románokat is megkopasztják és megetetik a hülyeségekkel. Nem irigyelem azt akikre a székelyek megharagszanak.

  105. Unalmas

    Ennek az egész oldalnak és a kommenteknek nincs semmi értelme, mindent es MINDENKIT lehetne kommentálni, de ebből nagy hasznot nem húz senki. Ilyen erővel lehetne kommentálni minden falut, várost, országot vagy akár az egész vilagot DE MINEK???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Egy korondi!

  106. Luluka

    Te SAMU fiam hogy te milyen okos vagy.Ki beszélt itt arról,hogy most nem lehet magyar iskolába járni Korondon.Van még idősebb korosztály is nem gondolod ? Nem tudom te milyenbe jártál,de látom jól tájékozott vagy a cigány osztállyal kapcsolatban.Ha netán te is ilyenbe jártál akkor nem tudom elképzelni hogyan tudta volna a dörzsölt korondi eladni neked a hülyeséget,mert amint már mondtam nem az a hülye aki eladja,hanem az aki megveszi!

  107. kati

    szerintem aki eszt az oldalt keszitette ,elege irigy lehet a korondi emberekre,elege rogeszmes,mert csak aszt nezi ,hogy mit csinalnak a Korondiak,szerintem torogy a te kis agyadal.Nagyon sajnalak…………reszvetem neked.NA PUCCIKA BUTUSKA

  108. Unalmas

    Kedves szomszédnéni, elakadt a szavad, hogy nem tudsz válaszolni a kérdésemre???!!!

  109. Maffia

    Samu a cigan nev nem??????:)) hulye purde , kispajas vagy :P jaaa es xtem te jartal cigan osztalyba me te az vagy :) hahahaha

  110. Zikfarreyn

    hogy az az egész mocskos aki ezt írta a korondiakrol hanának meg még ma,l geci nyuves korond gyulolok, ha egyet elkapnak a faszat levagnam s a szájaba tennem bazmeg, megolek kocsogok!!!!!!!!!!

  111. XXX

    hát a korondi kereskedok azok sokkal töbet keresnek mint mas allampolgarok a cuccos irodajukban, egy ilyen kerskedo 1 het alatt megkeresi azt amit mas 10 ev alatt, ugy h kussoljatok taknyok, mert csak a szatok nagy!!!!!!!

  112. Széna

    hol is van ez a Koo-Rhond?

  113. isti

    korondi videó székely kobrával s diplomás kézműves nénivel.
    jó vizionálást!
    http://totalcar.index.hu/ujauto/link/tv.php3?tvurl=http://dl.totalcar.hu/tc307_5.wmv
    vajon nem ők a szomszédnéni is ?

  114. le_hee

    hihetetlen.. sosem volt jo velemenyem az atlag szekelyrol, de az itt olvasottak utan…
    ennyi alacsony iq szintu embert egy helyen…

  115. kun

    Hulyek vagytok-e azon nevetni akit atvertek??? Mifele vilagon elunk, hogy a csalot megdicserik, a karosultat kinevetik ??? Hogy a fanebe kepzeltetek, hogy aki fazekat vasarol az ertsen hozza, ha meg nem, akkor ugy kell neki? S ha kocsit vasarolok es megveszek egy roncsot kicicomazva, akkor hu de fasza a diler? Balfaszok. Minek nezitek az atlag ember? Fazekasnak, autoszerelonek, ekszeresznek… stb. Ez keptelenseg, ugyhogy kezdjetek el becsuletesen elni es kereskedni, mert en egyszer bizisten megharagszom s akkor jaj nektek. Almotokban gyujtom ratok a hazat!!!
    Eleg baj, hogy az ember barmit venne, egyszer vegig kell(ene) nyalazzon hatszaz konyvet, kivallasson tiz szakembert es meg akkor is csak a szerencsejeben bizhat. Reszemrol mind megpusztulhattok, akik csalok vagytok es akik dicseritek oket, meg ti is vak Korondiak. Inkabb a fazekasok szovetsege vonalon folytatnatok. Vasar is lehetne, tobbszor, esetleg egy allando hely a fout menten, ahol tenyleg sajat termekek lennenek. Persze ez nem ilyen egyszeru, mert a magyar a magyarnak a legnagyobb ellensege, es barmikor seggbe megbaszna tiz baniert.

  116. zozo

    elnezest, minden korondi hulye, vagy csak az itteni hozzaszolok javaresze?

  117. zozo

    es hogy csak csak Korondra szoritkozzunk, hasonlo fotok keszulhettek volna Feketeton, Korosfon, a Bekasi szorosban..

  118. zozo

    ja, es tenyleg olyan nehez felfogni, hogy ez az oldal a VICCrol szol?

    ja, es elkepeszto, hogy meddig tudnak fajulni ezek a vitak barmilyen jelentektelen temarol!!

    ja, es legkozelebb egyben kozlom majd minden mondandomat.. :)

  119. B. Cs. KOROND

    Kedves “le_hee” lehet hogy a székely emgerek iq-ja alacsony hozzád képest. Mégis számomra nem tünik tul müveltnek egy olyan ember aki egy egész nemzetett elitél. Talán át kellene jobban gondolnod hogy mit is jelent az “iq” szó.

  120. Luluka

    Te Kun.Mostmar igazan nem tudom ki a hulye.Az aki elad egy fazakat vagy az akinek annyi esze sincs,hogy meg tudja venni.Miert kell hatszaz konyvet vegignyalni egy fazek megvevesehez.Amugy pedig gyujtsd ra a hazat anyadra ha van neki.Egyaltalan atvert e valaha egy korondi is,vagy csak jar apofad.A MEGBASZASROL pedig csak ANNYIT,hogy teged meg se basz senki meg ingyen sem. Nem nagy muveszet igy fenyegetozni.

  121. j

    marhak

  122. lala

    PUSZTULY MEG TE.TE IDIOTA,BUNKO KUN VAGY MI VAGY. ES A KURVA ANYADRA GYUJTSD MAJD RA A HAZAT.HA LEHET HAZNAK NEVEZNI AZT A PAJTAT AHOL ELTEK.TE SZERENCSETLEN,EHENKORASZ,NINCSTELEN SENKI.

  123. M>K>SZ>

    zozo mondmeg a cimedet es oda megyek s kivegezlek anyastol apastol kolykestol te geciss szajuuuuuu >:) dogolyon meg mindenki aki ocsarolja a korondiakat , sok semi ,az emberek mocskai vagytok genyak :) ) kisziphasatok a gecimet is nem erdeketek csak meg mondjatok vmit megkerslek

  124. M.K.SZ.

    zozo mondmeg a cimedet es oda megyek s kivegezlek anyastol apastol kolykestol te geciss szajuuuuuu >:) dogolyon meg mindenki aki ocsarolja a korondiakat , sok semi ,az emberek mocskai vagytok genyak :) ) kisziphasatok a gecimet is nem erdeketek csak meg mondjatok vmit megkerslek!!!!!!!!!

  125. M.K.SZ.

    kun = gecisszaju szomszedgenya

  126. primax

    Szerintem a korondi azt árulja, ami számára is fogyó áru ..tehát amire igény van a vásárlónak. A korondi a kerámiát is ugyan úgy ki teszi az üzlet polcára mint más terméket a választási lehetőség ugyan akkora mindenki saját maga dönti el ,hogy melyik terméket veszi le a polcról. Ezeknek az embereknek ez a megélhetési lehetőség ebből élnek a családok.

  127. Speed x

    Valahol az ovodaba lenne a heyetek~~!!!

  128. gazdi

    A székelyeket ne gyalázzátok mer ti már rég nem lesztek, amikor a székely fazakat csinál.
    És, ha bátják kész ölni.

  129. Korondi4

    egy kicsit durva a mottoja a weboldalnak nem gondoljatok?

  130. Korondi4

    En ugy gondolom hogy irigyek vagytok es nem tudjatok hogy mit is tegyetek irigysegetekben es igy olyanokat allitotok amikrol fogalmatok sincs es olyan emberekrol irtok roszat akiket egyaltalan nem ismertek. Nem hiszem hogy nektek is jolesne ha a ti falutokrol vagy varosotokrol valotlan dolgokat allitananak mikor fogalmuk sincs az egeszrol. Az teny es valo hogy megtalalhatoak a kinai cikkek is de ez csak is a vasarlo eronek koszonheto. Tegyuk fel hogy ti olyan termekeket kezdtek el arusitani mire nincs igeny, kereslet nem hiszem hogy tovabra is ki tartotok mellette mert ha igen akkor az arutok mellett fogtok ehen dogleni remelem ertitek hogy mit is akorok mondani. Na mindegy. Kulonben a korondik abbol elnek meg amihez a legjobban ertenek a keramiakesziteshez a nepmuveszethez es a kereskedeshez es ha ti erre vagytok irigyek akkor nyugottan neki lehet kezdeni hisz szabad vilagban elunk. Meg anyit hogy amit csinaltok nagyon gyerekes ” gyermekek”. Ja es miert az irigyseg miatt?

  131. Sz. Emőke

    Tisztelt Korondi Állampolgárok!

    Mikor megjelent a bejegyzés (2007.03.30), már akkor olvastam (no comment, a tény az tény), most visszapillantva a kommentekre, hát szégyellem bevallani, hogy én is korondi vagyok!!! Itt nem a sok „giccs” a probléma, hanem Ti kedves korondiak. (hangsúlyozom: Tisztelet a kivételnek!)
    Kezdve azzal kedves, Izuka, Tikesz, 3korondi, meg még egyes hozzászólók, hogy a bejegyzés olvasása után a Szomszédnéni Produkciós Irodára kellett volna rákeresni, ha nem ismertétek eddig, hogy megtudjátok kik Ők és mivel foglalkoznak, aztán egy helyesírási szótárt böngészni, vagy talán visszalátogatni az általánosba, és CSAK utána nekifogni kommentálni! Mikor blogbejegyzést kommentálunk, általában nem a bejegyzés íróját szoktuk minősíteni (akik mellesleg többet tanultak mint Ti), hanem magát a bejegyzést!
    Béfé és TSz, reálisan bemutatta, az egykori Korondot, parodizálva persze, hiszen ez a dolguk, ezért is szeretjük olyan sokan. Nem Ők minősítették alá Korondot, hanem Ti saját magatokat a „ganye”, „majom”, „ganyehanyo troger” „csecsem”, „faszom” beszólásokkal, meg fenyegetőzéssel… legyünk őszinték, ahhoz az egyhez nagyon értetek! Mennyire látszik, a primitívségetek és hogy szűklátókörűek vagytok miközben eljátszátok a –jaj-hogy-megsértett-a-köcsög-, meg az –elvágom-a-torkad- szerepet! Ismét szépen bemutatkoztatok! Hajrá Korond!!!

  132. KJ

    Tisztelt korondiak!!! Teljesen egyetértek Emőkével. Tényleg nem ismeritek a SZOMSZÉDNÉNIT. Ők nem járatnak le titeket, tényleg ti járatjátok le saját magatokat. Korond tudtommal egyelőre még mindig a turizmusból él. Tehát a turisták elfogadják ezeket a dolgokat, amiket árulnak a korondi butikokban(hanem nem vásárolnának), viszont ezeket a bejegyzéseket elolvasva elmegy az embernek a kedve attól, hogy egyáltalán megálljon a faluban.
    Egy kicsit ha racionálisabban gondolkodnátok, akkor hagynátok az egészet a francba. De hát ha ilyen a korondi nép, akkor biztos nem fogok én megállni falutokban.(egy turista)

  133. HIHI

    Ennek fele sem tréfa, de Korond tényleg röhejes kezd lenni. Jót nevettem a képeken, az önérzetes korondi kommenteken még jobban…Amúgy a székely kúltúra nem feltétlenűl Korondra összpontosul, csak a fazekasság…Aki a mesterségre és cserépedényekre kiváncsi megleli azt még bőven a sok giccs között is…
    ja és még valami… az Anyaországból látogató “testvéreink” közül szerintem van olyan, aki simán beveszi a világbéka és a kertitörpék igazi kézzel készitett Korondi alkotások…mi több székely motivumok:))

  134. Luluka

    Kedves Emoke.Teljesen igazat adok neked,egyszer azert mert nem altalanositottal,masodsorban igazad van ,hogy nem kelett volna ilyen durva beszolasokat alkalmazni.Ha figyelmesebben elolvasod viszont a bejegyzeseket lathatod,hogy mostmar nem is a Szomszedneni bejegyzesere reagal a korondiak tobbsege,hanem a masok beszolasaira.Ebben viszont belathatod igazuk van a korondiaknak,mert milyen dolog valakit azzal fenyegetni hogy rajuk gyujtsa a hazat ,mikozben meg nem is ismeri oket.Erre mar en is begurultam amint lathattad az elozo bejegyzesemben.

  135. Monita

    Hat tudod KJ az ilyene, mint te ne is aljanak meg!!!Sz Emoke te pedig arulo vagy mert ha te is Korondi vagy akkor tudhatod h sokan teged is ugyan ugy beszamitanak!Szerintem ez az oldal hujeseg!

  136. Monita

    Es a kepek ala mind olyan szovegek vannak irva ami nem is igaz hisz lehet h olyasmit mutat de azert tulzas!!!

  137. Monita

    Miert nem ocsaroltok mas falut mindenki csak Korondra van raszalva.Hiszen Korond sem tokeletes de mas falikban is van hiba.Csak ez ugyebar ugy megy h ha valaki raszal valakire akkor masok is raszalnak arra,sajnos ez mindig igy megy!Ez nagy baj

  138. erika

    basszus!!!!!!!!!!!!!

  139. erika

    Eloszor is szerintem a legnagyobb gond az,hogy megjelent ez az oldal es egyaltalan az,hogy helyet adtunk egy ertelmetlen vitanak,azert,hogy aztan masok jokat nevessenek rajta,holott ez egyaltalan nem nevetseges!Ezt az oldalt ezidaig tobb szazan lattak-olvastak es legalabb ennyien botrankoztak meg!Ezen mondatokert sokan szegyeltek meg magukat bizonyara,pedig nem kellene!Eloszor is azert,mert nem korond az egyetlen falu(hozzateszem sajnos),ahol megjelentek a kinai arucikkek,de ez csakis a vasarlok hibaja.Ha a vasarlok koreben erre van kereslet,mert az eppenseggel olcsobb,vagy mert jobban tetszik a nepmuveszeti arunal,akkor a kereskedo nyilvan azt is arulja,hogy jovedelme legyen!Nyilvan egyik elado sem nyomja az ember kezebe,hogy nesze ezt vedd meg,hanem a vasarlo veszi le a polcrol,vagy neki van igenye ra.Aki eddig eljott korondra es tetszett neki,az ezutan is elfog jonni,aki eddig a nepmuveszeti arucikkeket vasarolta meg,az ezutan is azt teszi,akinek meg a heti programon es a kendokon akad meg a szeme,az utolag ne sirankozzon!

  140. erika

    Az ilyent kellene feltegyed,nem a sok hujeseget………

  141. pffffff

    kedves Szente Emoke, te bekerultel Kolozsvara s maris az o partjukat fogod?? pfff akkor maradj is ott nincs mer haza gyere, nagy tudos fejedel

  142. pffffff

    szomszedneni pedig inkabb menyen ganyet hanyni :) ) sztem ahoz jobban ert >:)

  143. KJ

    Hogy nem tudjátok már megérteni, hogy a Szomszédnéni nem gúnynak szánja ezt az egészet, hanem csak humort fabrikál mindenből. Ha mindenki így állna hozza, mint ti: “felgyújtjuk a házát”, akkor senki sem szeretné már a Szomszédnénit, de mégis mások szeretik. Ezt a legutóbbi előadásuk is bizonyította.

  144. erika

    Tisztelt KJ!Bizonyara,ha masok falujat ocsarolnak es irkalnanak rola hujesegeket,akkor mi is nevetnenk,de mivel ebben az esetben a mi falunkrol van szo,igy ne is haragudj,de nem talalom viccesnek!Kulomben meg van neki sajat faluja vagy varosa es arrol fabrikaljon humort,hadd nevessunk mar mi is egy kicsit…….

  145. Hermy

    Egy ideig olvastam es nem vettem komolyan de tenyleg szornyu amit itt egyesek lemuvelnek es muszaj hozzaszoljak.
    1. Azzal lehet dobalozni, h erre van igeny es a vasarlo mit valaszt stb… de ez csak elmeletileg van igy. Egy turista amint megerkezik, az o igenye szerint fog vasarolni de a valasztekbol…tortenetesen amit az elado felrak a polcra. Lehet neki barmilyen igenye, valasztasa leszukul arra amit az orra ele raknak. Es ebben az esetben igencsak felrevezetik…
    2. Mindenhol vannak ilyen-olyan problemak, azt is figyelembe kene venni, hogy esetleg ez az egesz egy felhivas, es mivel altalaban az embereknek van humorerzeke, ilyen modon sikerul felkelteni a figyelmet erre a dologra.
    Amint elnezem ez sikerult is, csak egyesek nem a megfelelokeppen reagaltak le, leginkabb azok kellett volna elgondolkodjanak ezek, akik erintettek. Es nem primitiv modszerhez folyamodni fenyegetesekkel.
    A humornak vannak kulonbozo szintjei es ez csoppet sem a gunyos kategoriaba sorolhato, csak esszel kell gondolkozni, hogy a leheletnyi kulonbseget erzekeljuk… Szanalmas, hogy egyesek mit vettek ki ebbol az egeszbol es hogy valaszoltak ra.
    Hogy mive fajult az egesz, csakis annak koszonheto, hogy sokan nem azt lattak benne ami a celja volt eredetileg es eltorzitottak.
    Akinek nem inge ne vegye magara, akinek meg igen az probaljon belelatni a dolgokba es ne olvasson a sorok kozt, hanem szurje le a kovetkeztetest elfogultsag nelkul.

  146. áthaladó

    Szinte nyaranta, sőt néha nyaranta többször is átmegyek Korondon. Egyre inkább olyan, mint amilyennek a Szomszédnénik látják, és egyre nehezebb olyannak látni, amilyen lehetne. Sok a bóvli, kevés az érték. Attól hogy minden szart el akar adni minden korondi mindenkinek, nem a Szomszédnénikre kéne haragudni.

    Ha legalább levennék a 30 km-s sebességkorlátozó táblát gyorsabban áthaladnék, ugyanis arra jó ideje rájöttem, hogy megállni nem érdemes…

  147. szemmel

    Szomszédnéni és a ganéhányás: ugyan már, minek hányjanak ők ganét, nem ették meg! (Ha nem tévedek, ez is az ő viccük, egyébként :-) )

  148. Korondi4

    Szerintem ez az egesz nem humoros es nagy mertekben tul lep a humor hataran. Kedves KJ es Hermy szerintetek ez humoros de mi lett volna ha ti falutokrol irnak olyan dolgokat amik nagy resze nem is igaz. Nem mondom lehetet volna humort csinalni de nem igy ilyen cimmel es a kepeket ilyen mocskolo szovegekkel alatamasztani. Szerintem akkor mar ti sem lennetek ugy oda a draga szomszednenitekert. Elgondolkozhatok ti is!

  149. erika

    Szerintem sem humoros,nemtudom ezt hogyan teheti meg valaki,valakik??s amugy a musorotokat latva pocsek,mar bocs a kifejezesert,s kulomben ismerosok vagytok,beszelgettunk is parszor,akkor jofejnek tuntetek!

  150. barni

    Kedves ocsarolo urak!!!Szerintem amit ti ide fol raktatok az csak a latszat es ,hogy ti a szalkat keresitek Korondban.

  151. barni

    Azzal ,hogy ti ezt az oldalt letre hoztatok attol Korond ugyis megmarad az o maga varazsaban.Korond nepmuveszetet holmi oldalak nem tudjak romba donten.ha majd erre jartok es eredeti keramiat szeretnetek vasarolni az a lehetoseg is megadatik.Sajnos a kinai aru ma mar elonyben reszesul az ANYAORSZAGI magyarok reszere.Ha azt vesszuk magyarorszagon elobb lett kina piac mint korondon es a magyarok tobbsege ott szeret vasarolni es alkudozni.De azert kivancsi lennek hogy ha ti eljosztok korondra,hany keramiat es hany kinai dolgot vasaroltok meg. Utoirat:ez a cim ,hogy elkurvult korondiak onmagaban is felhaborito mert ez nem egy elkurt magyarorszag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  152. nelli

    korondon a kedvencem az álmodern álkalotaszegi viselet álhímzéssel, viszont valódi csillogó bigyuszokkal. ezzel épül igazán a nemzet, minden házba magyar viseletet! akkor már trianon sem fáj annyira, ha viseletben viselhetem. különben én úgy tudom, hogy a korondi csészék festékében van valami mérgező, és nem szabad inni belőle. és a mikrót sem bírják.

  153. eaposztrof

    na vegre en is szohoz jutok. az a nagy budo helyzet gyerekek, hogy a taposok barmenyire is bunkok, nem mennek oda a diplomas korondi nenikehez, hogy “aggyon má valami kínajit oreganyám”, igy nincs miert azt ismetelgetni, hogy a vevo igenye. manapsag csak azok allnak meg korondon, akik eloszor jarnak arra, vagy a buszsoforok kik szerzodest kotottek valamely arussal, hogy oda hordja a sok tudatlant. penzrol szol az egesz, egyertelmu, es a korondiak penzsovarsagat mi sem bizonyitja jobban mint a bejegyesekben annyiszor elhangzott “irigy vagy”. ez a tipikus korondi szojaras. azt hiszik magukrol, hogy tarsadalom kremjei azaltal hogy az “occso kiaji cuccbo” meggazdagodtak. van meg egy sztorim a korondiak penzzel, nagykepusegevel, irigysegevel kapcsolatos faszsagukkal kapcsolatban:
    egy nyilaszaro gyarto ceget keresett meg egy korondi kulturpeldany, azzal a keresevel, hogy neki aztan a legdragabb – egy korondi ezekel a szavakkal kezdi a vasarlast, foleg ha a szomszedja hallja – uveget rakjak az “termopanjaba”. felvilagositottak h a legdragabbnak azert akkora az ara, mert bombabiztos golyoallo uveg, nanotechnologias mittomenmiacsoccsel, de neki pont az kellett. a budiablakra is. nehogy ellojek a herejet kulturalodas kozben. az.
    jelzem ez csak egy volt a sok kozul. egesz portalt lehetne epiteni a szekelyfoldon terjedo anti-korondi temakbol.

    ez az emoke megerdemelne egy kezcsokot mindenik koronditol, az helyett hogy “irigykednel” az egyetemere!

    majdnem elfeledtem: udvarhelyi vagyok ;)
    s mar mindenfele kurvaanyam volt, lassuk innen mi sul ki?

    szomszedneni: rendszerint unni szoktam a poenjaitokat, de ez az oldal agyon jora sikerult. gratula nektek is erte.

    csak igy tovabb gyerekek ;)

    ui.: ha esetleg bele szeretnetek kotni a helyesirasomba:
    igenis van magyar karakterkiosztasom, de kurvara nem fogom hasznalni, s ha kimaradt egy-ket betu imitt-amott, az csak annak tudhato be, hogy kurvara nincs kedvem visszaolvasgatni mit irok, es mar harmincsokadikoraja nemaludtam, minden buta gepelessel kapcsolatos megjegyzest visszauutasitok.

  154. eaposztrof

    es a cimmel kapcsolatban: tessek ertelmezni az “elkurvult” jelzo jelenteset.
    elanyagiasodott, feladta egyeniseget a penz erdekeben, eladta onmagat…

  155. korondi19

    Hát ez fölháboritó. Sok köcsög, elnézést a ,,sok,, szóért.Elobb nez meg KORONDOT es utana dunalj

  156. nemkorondi

    Szerintem már látta s azért mondja. Teljesen egyetértek eaposztrofal.

  157. ANI

    Nem a korondiak a hibasak hogy ezeket a termekeket aruljak azert mert erre van kereslet hiaba van kiteve a szepen diszitett tanyer ha turistanak a kinai cucc tetszik ok azt aruljak amire van kereslet ha ez kell hat tessek mindegy mi az . a penz a fontos

  158. B.M.

    Kedves MINDENKI !!

    Először is azzal kezdeném, hogy vannak azért „határok”, kezdve a becézgető „gané hányás-ós”szépen megszólító mondatokkal, és az „Elkurvult Korond” címmel.
    Én sem Korond, sem Szomszédnéni „rajongó” nem vagyok, de azért nem tudom megállni, hogy ne szóljak mindezekre egy szót se.
    Másodszor: Hát, minden esetre szépen nézünk ki… ennyire futja mindenki részéről? Ócsárolni egymást, védeni, mert talán egyet jót szólt? Azért már meg ne haragudjatok…
    Korond most olyan, amilyen. A Szomszédnéni is megéri a pénzét (nem feltétlenül rossz értelembe). Korond csak egy, a sok olyan település közül, ahol nem úgy megy minden ahogy valójában kellene, és igen, a külföldi turisták is közre játszanak mindebbe, és persze a „butikosok”is, de Istenem, mióta számít mindez… Eddig is volt és ezután is lesz ilyen.
    Az a szitu, hogy a korondi népnek jogos a felháborodása, viszont a Szomszédnéni sem mondott valótlan dolgokat, és tényleg azaz igazság, hogy ez így működik. Azért sajnálatos.
    Az lenne szerintem a lényeg, hogy mindenki kicsit nézzen szét a „maga udvarán”, és azután a másikén.
    Ui: ha valakit ezzel megbántottam, előre is elnézést kérek, én csak elmondtam a véleményem, hiszen azt még csak szabad (és ez az oldal meg arról árulkodik) 

  159. Lilla

    Mind hülyék vagytok kivétel aki nem ocsárolja Korondot, az hülye aki megveszi ezeket a kínai cuccokat és nem az aki eladja. Ha ez tetszik a vásárlóknak az tényleg nem a korondiaknak a hibája. És itt nem csak kÍnai cuccok vannak, te-ti ugy állÍtjátok be mintha csak az lenne de itt van más olyan dolog ami tényleg csak Korondra jellemző és csak ott csinálják, és az kézzel van nem pedig kÍnai. És tudjátok mit dugjátok fel a seggetekbe ezt a hülye kibaszott oldalt. Ja és egyébként én nem vagyok korondi, szoktam oda járni és szerintem egy nagyon szuper falu. Más faluról nem akartok ilyeneket irni perzse az sem lenne igazságos.

  160. orangyal

    szerintem ez az oldal egy oriasi nagy bunkosag.akarmilyen parodizacios vagy milyen iroda csinalta ez akkor is durva hogy valaki valami kinai szarokat meglat s azt hiszi hogy hu most ezekkel lejaratom korondot.de nem ertem hogy az aki ezt csinalja annak nincs jobb dolga vagy unja magat mennyen tisztessegesen dolgozni ne ilyen hujesegeket allitson.

  161. b.istvan

    Mélyen tisztelt, alig tisztelt és egyáltalán nem tisztelt hozzászólók és blog-olvasók, korondiak és nem korondiak
    (azt hiszem ez így demokratikus, mindenki besorolhatja magát a neki tetsző kategóriába és a szomszédját valamelyik másikba)
    Mindeddig csak olvastam a bejegyzéseket és röhögtem (egyre keserűbben), de most már nagyon piszkál a kisördög, hogy én is hozzászóljak.
    A történelem egy folyamat és a folyamatokra jellemző a változás. A változás pedig lehet fejlődés vagy hanyatlás. Néha a változás lassan megy végbe, években vagy évtizedekben mérhető (pl. Korondon a pirossal festett kerámia megjelenése és elterjedése), máskor bizonyos események hatására nagyon felgyorsulhat (lsd. a mostani polémika tárgyát: a kínai áruk megjelenését). Botor az, aki azt hiszi, hogy a változás elkerülhető. Tulajdonképpen nem is a változásokkal van a baj, hanem azok megítélésével. Amikor tizenévvel ezelőtt egy Kolozs megyei híres falu, amely többszáz éve hordta méltán híres viseletét alig pár év alatt „kivetkőzött” magából és a nénikék a pesti aluljárókban árulták a viseleteket, felhördült az egész erdélyi nemzetféltő értelmiség. (Pedig előzménye is volt a dolognak: már az átkos rendszer idején lehetett a feketetói vásáron kalotaszegi bujkát cserélni fél kiló kávéra. Kár hogy nem volt akkor fél kiló kávém). Akkor fogalmazódott meg bennem az a gondolat, hogy nekem nincs erkölcsi alapom számonkérni tőlük a viselet levetését mindaddig, amíg én farmerben járok. Ezt a véleményemet pedig azóta is fenntartom: az kérje számon a korondiaktól a kizárólag tiszta népművészeti termékek készítését és forgalmazását, aki népviseletben jár hivatalba és plázába. A rezervátum az egyéni szabadságok korlátozása. Eddig is tűntek el kultúrák a történelem malomkövei között, ezután is fognak. (Vannak amelyeket kiírtanak- elpusztítnak- ellehetetlenítnek, mások önként számolják fel magukat). Olvasom, hogy naponta hal ki egy nyelv a világon. Döntően fontosnak tartom viszont, hogy semmi ne tűnjön el nyomtalanul, semmi ne haljon ki anélkül, hogy ne legyen kellőképpen dokumentálva. Minden végérvényesen elvesztett értékkel szegényebbek leszünk.
    A korondiak mindig fazekasok és kereskedők voltak, évtizedek óta hordták szekerekkel a portékájukat a Regátba is. Most is azt teszik, megváltozott körülmények között, „alkalmazkodva a piac követelményeihez”. Ezzel nincs is semmi baj, amíg ezt önszántukból teszik és tetteik következményeit felvállalják. (Izgalmas antropológiai és szociológiai-szociográfiai jelenségek ezek a változások. Érdekes előadást hallottam ezelőtt 3 évvel a Kriza János Néprajzi Társaság éves közgyűlésén a korondi viszonteladók lakberendezési szokásairól. Elokvens példájául annak, hogy a néprajzkutatás is változik, követve a kutatási anyag változásait). De itt jön képbe a probléma másik vetülete.
    Ha én elkezdek giccset gyártani és forgalmazni, mert tudom hogy ennek van kereslete a piacon, tudatában vagyok annak, hogy mit teszek és vállalom ennek minden előnyét és bökkenőjét, akkor nincs semmi baj. Akkor vállalom azt is, hogy lesz akinek ez nem tetszik, lesz aki kritizál és lefényképezi azt, amit árulok, hogy feltegye az internetre. (Elvégre a Szomszédnéni azt fotózta le, ami valóban ki volt állítva. Én, személy szerint, kedvelem őket, bírom a humorukat és gratulálok nekik ezért a bejegyzésért is). Nem születnek fenyegetések és viszontfenyegetések olyan hangnemben amit én csak zsúfolt nagyvárosi forgalomban, kizárólag nagykorúak jelenlétében használok.
    A fentiekben a véleményemet írtam le: igyekeztem senkit nem bántani és senkit nem védeni. Gyermekkoromat én is Korondon töltöttem, azóta is örömmel gondolok vissza rá.

  162. emma

    vegyék figyelembe hogy Korond nagyon hires a népművészetéről és utana alkossanak véleményt rola.Ami azt illeti sok a szegeny ember!!! és Korondnak nem egy hires embere van!!!!!:)

  163. Tikesz

    eaposztrof :P udvarhely meg olyan sincs mint Korond !!!! nezz magad ala egyszer paraszt

  164. kata

    kapjátok be de tényleg ha nincs jobb dolgotok mint korondiakkal foglalkozni

  165. klombi

    “… Azzal ,hogy ti ezt az oldalt letre hoztatok attol Korond ugyis megmarad az o maga varazsaban…” – óóó, ez kúrva jóóó. Most már biztos, hogy megmarad az ő, maga varázsában. Beszarok a bejegyzésekől.

  166. Tikesz

    Most neztem ,hogy a Korondi kaposzta fozonek azt mondjak ezek a tudatlan balfacanok ,hogy kocsog :D na nefej van bajuk , ezektol aztan tenleg nincs mit elvarjunk. :D hahaha >:)

  167. Korond p.e.

    Tisztelt Szomszédnéni!
    Hallottam már elég sok pozitiv dolgot rólatok és a ”sikeres” előadásaitokról, bár nekem nem volt szerencsém megnézni ezeket (TSz-t láttam az egyik Médiabefutón), ezért nagyon kiváncsi is voltam rátok. Eddig, amig meg nem láttam ezt az oldalt. Először is, mint minden másnak, szerintem a paródiának is vannak határai, amit illene betartani, de ezt ti tudjátok a legjobban, hiszen ti vagytok a ”művészek”. Úgy gondolom, hogy a cim ötletességére való törekvése érdekében -”Elkurvult Korond”- sem kellett nagyobb fantázia, mint a beszólásokban található kifejezésekhez. Tény, hogy ezek a dolgok megtalálhatóak a faluban, de aki az olvasói szivébe akar lopni egy kis ”igazi magyar népművészetet és kultúrát” és tud segiteni a ”magasfokú esztétikum megértésében”, az gondolom fel kellene tudja ismernie azt, és nem értem, hogy tud leragadni egy bikánál, egy kendőnél vagy egy heti programnál. És aki körültekintőbb, meg valóban egy kis hagyományra vágyik, az megtalálja Korondon. Az egyedi mondatalkotások, a frappánsan kiválasztott képek, meg a hozzászólásokban kitűntetett helyet kapó általánositások, ”meghozták a gyümölcsöt”, legalábbis számomra. Most már nem bánom, hogy lemaradtam néhány ”hires” előadásról. Ezek után már csak egy reklám hiányzik: ”Aki megalázásra és mocskos paródiára vágyik, az térjen be a Szomszédnéni produkciós irodához! Garantáljuk, hogy az eredmény 100%-os!Hiszen ez a ”megalázás melegágya”!

  168. Korond p.e.

    Talán a lelketekre vettétek, azért nem akarjátok közétenni?Akkor úgy tünik elértem a “célom”…Úgy mint ti ezzel az oldallal, tehát mégis hiányzik az a reklám…

  169. Korond p.e.

    Nagyon szépen köszönöm…

  170. Korond p.e.

    Ezt én is észrevettem Tikesz, hogy nem tudják a nevét!:)

  171. Tikesz

    Vallastalan semihaziak ezek az szomszedneniek !!!! csufolkodnak Marton Aronal Erdely volt Puspokevel ???? hat a pofamrol meg a bor is lessulne heeeee, ez felhaborito !!!!!!! hat mar ideje volna egy kicsit magukba nezniuk mert ez mar tulzas amiket irnak a kepekrol es amiket allitannak , nem gondoljatok???? Nagy Filozofusok , ti vakok vagytok mint pl (sz.emoke, klomby, eaposztrof stb ) ezt bezzeg ti se veszitek eszre , csak a szatok nagy mert tudtok bocskodni interneten keresztul !!! pffffffff sok semi nepsseg

  172. Tikesz

    a nagy filozofusok mint amiket felsoroltam a fentiekben :P azok a szomszedneni segnyaloi , vagy maga a szomszedneni !!!!! :D

  173. átutazó

    Valaki írta, hogy Korond a népművészetéről híres. Ez igaz. Annyi módosítáásal, hogy a népművészete tette híressé. De Korondon ma már keresve is nehezen találni bármit is, ami eredeti népművészetnek minősül. Másrészt, valaki írta, hogy azért árulják a kínai bóvlit, mert arra van kereslet. Ez is rendbe van, csak akkor meg nem kell a népművészetről beszélni. Legfeljebb a kínai népművészetről, amelyhez szerintem nem a korondiak értenek a legjobban.

  174. Kinga-Timea

    Tiszteletem!

    Őszinten megmondom, hogy ezt nem lehet szó nélkül hagyni. Kedves Emőke, teljesen egyetértek veled és B.M.-mel legfőképp. Sajnos, ahány ház, annyi szokás. Kedves pffffff neked csak annyit üzenek, hogy: “Cei sapte ani de acasa…” Na ez nalad kicsit eltorpult, na persze lehet, hogy mégsem, de azért szerény meggyőződésem szerint, még volna mit tanulnod. Na persze, ha nem inged, nem veszed magadra. Ami a vulgáris kifejezéseket illeti, hát van mit röhögni rajtuk, bizonyos fokig… Korond az Korond volt 100 évvel ezelőtt is, most is az és ha az Isten megsegít 100 év mulva is Korond lesz. Az hogy most ki mit árul vagy miképp, az az ő dolga, és ami a turistákat illeti, legyen az magyar, cigány, román, székely, szász vagy bármilyen más nemzetiségű tény és való, hogy nagymértékben befolyásolják a keresletet a termékek iránt. A népművészetről meg annyit, hogy Korond igen is híres róla és remélem az is marad, bár ez kicsit elvan jócskán torzítva. Sokan azt mondják, hogy a népművészet nem látszik a kereskedők körében, hát lehet, hogy nem, de a falu között még él. A probléma csupán annyi, hogy sajnos a tisztelt társaság manapság annyira el van kényelmesedve, hogy ha mindent nem tesznek elébe, akkor inkább a gondolatból is kiverik, mintsább megkeressék az igaz termelőt, hogy eredeti népművészeti dolgot lásson. Kedves átutazó, számodra csak annyit üzenek, hogy kicsit szállj magadba , vagy állj kérlek alásan tükör elé és gyere már rá, hogy senki sem tökéletes és ez alól sajnos Te sem vagy kivétel. Hát ez van, Korond Korond… Én én vagyok… A Szomszédnéni meg valakik… És mind megérjük a pénzünket…

    Tisztelettel!

    Kinga-Timea

  175. Tikesz

    Nem tudom azt , hogy az ilyen atutazo felek ( balfacanok ) miert irnak ide? mikor meg azt se tudjak , hogy mirol van szo egyeltalan !!!!! Kinga – Timeaval egyetertek teljes mertekben , csak enyit akartam mondani .

  176. Ice New

    Hát ugy látszik hogy ennek a bizonyos Szomszédnéni pletykásabb mint a kimarhálódott magyaroszágiak, és azt hiszem hogy nagyon fáj a dereka és nincs ki bekenje Fastum Gel el, de ha lenne kép a pofáján akkor levenné a fejkendőt és kikiáltaná hogy itt vagyok, és garantállom hogy mindenki korondi szívesen bekenegetné minden porcikáját! :) )

  177. Marko

    Ez a Faxi aki csinalta ezt az oldalat Beteg a fejevel azon belul az Agyavalis nagy baj van !!!Javasolna h keresse fel a hazi orvosat egy beutaloert h tugyanak egy alapos Tomografot csinal neki ,mert ez nem normalis amit csinal,lehet h valami Tumor melek hatasa!!! Vagy a Bolondok hazat hagyta el sarga konyv nelkul ??Akkor menyen visza mer bisztos ott felejtete!!!!Vagy ez volt a szakdolgozatod h egy wabb oldalt kellet szerkeszel,kar volt az ero feszitesert bisztos elvagtak!!!

    Te el gondolkodtal azon amit irsz ???
    Azt gondolod h a korondiak lopjak a penzt vagy az arut amit arulnak nincsen nagyon mit irigyeld oket akar hogy elnek vagy h lenezd oket mert azok az emberek meg dolgoznak a penzukert (kivurol szep a kereskedelem errol halotal???)Nem te fagyoskodsz a hidegbe azert akurav vaegy lejert amit ijenkor arulsz hanem ok ,vagy nyaron te alsz az aru melet 40fokos melegbe???Erre is az a valasz h nem hanem a korondiak !!!Te bizonyara egy olyan ember vagy akki keressi a hibat masba es nem latya a maga hibait (konyebb mas szemeben meg latni a szalkat mint a sajatodban a gerendat)!!!Ilyen oldalokbol mar vol vesztet pered ,miert uzod az eszed!!!Egy utolso kerdes mire volt jo ez az webb-oldal ,vagy mi enek a celja???Mert en ertelmet nem latom!!! Gondolgoz el ezen!!! Egy jo tanacs nehogy megaly korondi bodenal!!!

  178. PALL

    EAPOSZTROF VAGY MI VAGY??? AMIG TE UGY NEZEL KI,MINT EGY UTOLSO EHENKORASZ KUKAZO CIGANY,ADDIG MINKET NE PARASZTOZZ,NE KRITIZALJ.EZT CSAK AKKOR TEGYED,AMIKOR MAJD EMBERFORMAT OLTESSZ.ADDIG IS REJTOZZ A TETVES SZAKALLAD MOGE,ES KRITIZALD AZ ELKURVULT,KURVA ANYADAT AKI A VILAGRA HOZOTT…

  179. Skorpio

    Pro 1: Korondi vagyok
    Pro II: nem bennszülött vagyok
    Pro III: annyira összenőttem a korondiakkal, hogy véleményt merek kinyílvánítani: Korondiak, akiket nem tudok megtisztelő jelzőkkel ellátni!!!!!!!!! Mi fáj Nektek? Mindenre rászolgáltatok, úgy a fotókra, mint utólag az aláírt szövegre!!!!! Az oldalt elolvasva nincs -nem lehet- semmi hozzáfűznivalótok, mert mindenre igazán rászolgáltatok!!!!!!!!????????? Ámen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Megnyitottátok a spermium-bankot (ami Korondon GECI), kiálltatok fogvicsorgatva, habzószájjal, a MEG VÉDEM KORONDOT címmel!!!!!!. Mit csináltatok?????? Lehúztátok Korondról az utolsó megmenthető aureolát is!!!!!! Beleértve azt az embert is ,aki a mindennapi betevő falatjáért becsületesen megküzd,és elviseli a mindennapok korrupcióját!!! Mert, erről szól minden!!!!!!! A kereskedők minimálbérért dolgoznak, SZEGÉNYEK, megnyernek ezáltal minden támogatást!!! Ott van Nekik az Internet, amit nem tudnak hogy kezelni… Na ,ez a szomorú,gyerekek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ezt szégyellem én is és MÁS is, aki nem nyilatkozott, mert nem merte bevallani azt, hogy korondi!!! NAGYON SZOMORÚ!!!!!!!!!!!!! A korondiakra nézve!!!!! De, ÚGY mellesleg, nem készültök TI a nagy szezonra???? Akkor meg miért mindez!!!?????!!!!!!Igazán nem értem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  180. [ékezetmentes bejegyzés]

    …amugy jon a tavasz. Figyeltetek? :-”

  181. lala

    PRO 1. SZEGYELD,H KORONDI VAGY. PRO2.ARULO VAGY. PRO 3.NINCSTELEN VAGY. PRO4.IRIGY VAGY. PRO 5. KIT ERDEKEL,EGY ILYEN EHENKORASZ VELEMENYE???????????????

  182. lala

    JA.AMEN SKORPIO………………………………………………………………………

  183. Szomszédnéni

    Kit erdekel Skorpio velemenye? Minket. Es mindenkit, aki minket olvas.

  184. erika

    Jajj,latom meg mindig folyik ez a hujeseg hajhaszas :D lassan ideje lenne valami ujnak es erdekesnek,mert ezt mar igencsak unom!!

  185. átutazó

    Kedves Kinga-Tímea!

    Kicsit feljebb írtad, hogy: “Kedves átutazó, számodra csak annyit üzenek, hogy kicsit szállj magadba , vagy állj kérlek alásan tükör elé és gyere már rá, hogy senki sem tökéletes és ez alól sajnos Te sem vagy kivétel.”

    Magamba szálltam, tükör elé álltam, és rájöttem, hogy én sem vagyok tökéletes.

    De amit te állítasz, hogy Korondon van népmúvészet, csak lusták az eredeti termékeket kihozni a főutig, illetve, hogy az az érdeklődő meg kéne keresse, ez kicsit szépítve jelenti ugyanazt, amit a Szomszédnéni fényképes összeállításásnk a címe: “Elkurvult Korond”.

  186. eaposztrof

    ritka h en begorombuljak, de most ez a faszparaszt PALL a 2008. február 9., 4:09 pm-i bejegyzesevel elerte. es en is lesullyedek a szintjere. igaz anyira nem fog menni, de megprobalom:

    utolso kibaszott bunko paraszt (es itt nem a nemesebb ertelemben gondoltam)! sejtem egy nyalfeju, elbuzult piaci patkany vagy, mivel korond fattya lehetsz, fajtad fentiekben is megmutatott dicsfenyu kulturajat erosited ekesszolasoddal.
    gondolom szamodra az emberforma, a tragyahanyo, es lajbitepeto izmok tulfejlettsegevel ekesitett, apro-faszu, szuk-agyu, gumicsizmas mercedes-kulcsos diszkopatkany, tripperes kurvapecer egyedek alkatat jelenti, ami magad is lehetsz. igy megertem hogy miert nem mered vallalni kileted. sem web, sem email, sem teljes nev. igaz, hogy ez az alfaj nem ert ilyesmihez, es a neve is semmitmondo, tehat nem is igazan fontos. csodalkozom h egyaltalan az ellenorzo-kodot be tudtad irni.
    es itt honlap ahol az oreganyad arulja magat: http://www.mature-phone-sex-chat.com , az apadrol is fellelni nehany fotot:
    http://www.bangedup.com/archives/porn7.jpg

  187. mola

    A kereskedöknek minden eladó.

  188. orangyal

    te kedves eaposztof te addig pallnak ne pofazz amig te sem az igazi nevedet irod ki takony!!!!smaskulomben mikozod van neked ahoz hogy a korondiak mivel keresik a kenyeruket???s kurva a te anyad es csippender fiu a te apad majom!! HUJE SEGFEJ MAJOM

  189. pall

    Eaposztrofkam.begurultal majomkam? Hat hianyzott ez neked? Menj a kurva anyadba koldus. 8

  190. Simo

    Tiszteletlen szerkesztok,nagyon sikeresen sikerult megszerkeszek ezt az oldalt es hogy elmondhattak a velemenyuket de nagyon nagy parasztok ,ha eredeti korondi keramiat akarnak akkor van tobb utca amit fellehet keresni es ott megtalalja az igazi keramiat (so-ut,toszeg,es meg tobb mellek utcaba).
    Es szivesen varjak az emberek az ijen parasztokat hogy vagjak a fejukhoz az igazi korondi keramiat!!!!!!!(egy korondi)

  191. [ékezetmentes bejegyzés]

    …mostmar valoban jonni latszik a tavasz… Frankfurtban meg valoszinuleg jo illatok terjengenek :-”

  192. XxXkorondi fiatalokXxX

    Sok hulye kolozsvari azt se tuggyatok h mit dumaltok,kapcsoljatok sebessegbe az agyatokat mielott ilyen oldalt csinaltok,s nezzetek szet mashol is ne csak a fouton mert ti atmentek korondon s lassatok a sok uzletet mar vonajtok le a kovetkeztetest?Mennyetek el Simeny falvara az ostermelohoz s ott vegyetek kosarat ha nem teccik a korondi vagy fonjatok magatoknak sok nyaqlas nyomorult kolozsvari balfekek

  193. skorpió

    Pall,kedves!beálltál azerdőbe?Mi?Nem ismerszmagadra?Sajnálatos!!!Eaposztrof!Valaki valamikor elmondta…SOHA NE VITATKOZZ AZ IDIÓTÁKKAL.LESÜLLYEDSSZ AZ Ő SZÍNTJÜKRE ÉS LEGYŐZNEK A rutinjukkal!

  194. Tikesz

    Eaposztrof :D de durvaaa , latom te csak egy faszvero kiss buzi vagy , nezegeted az ilyen webodalakat es vered erre mi te balfek ? :D bena alak.

  195. en

    mar szarom ossze magam a rohogestol……allitsatok le mar ezt a forumot es a neonlampas diszkoszekelyeket! nyomjatok egy magyar ertelmezo es helyesirasi szotart a nyakukba es kuldjetek tanulmanyi utra Pekingbe, a Korond-Kina barati tarsasag osztondijaval. Kerlek, a kicsinyseg felelmetol es a korondi muanyagdrakulak tamadasatol rettegve, allitsatok le a forumot! vagy szekelyfoldet! Kiszallnek szivesen. Visszaelek szavaddal Tsz, hogy lehet karomkodni: hogy a kurvaistok bassza meg a geci pajzan szatokat bazmeg, elegem van a nagyfiuskodasotokbol es a mellveregetos tehentragya mivoltotoktol, kapnatok be a karimaturos faszomat mejdincsajna licenszetekkel egyutt!

  196. Ingazo

    A korondiak ojanok ahogy ezen az oldalon eloadjak magukat:aval fenyegetnek h megolnek,meg azt gondoljak h a turistak kene jarkaljanak a nemtom mien utcakba a keramiak utan.En is ismerek sok korondit-meg is van rolluk a velemenyem.

  197. [ékezetmentes bejegyzés]

    ma is napsutes, ma is szep ido.. csak itt van ilyen sotetseg

  198. Kextekercs

    Hmm, nagyon fincsi… De miért van ilyen műbalhé szaga?
    Akkor is! Én jól szórakozok rajta.

  199. zolika

    Eddig Korondrol annyit tudtam, hogy ott magyar nepmuveszeti es ilyen-olyan turistacsalogato targyakat arulnak.

    Most mar azt is tudom, hogy a korondi lakossag nagyresze seggbunko, primitiv, sznob paraszt. Elegedett, boldog disznok.

  200. nemkorondi 3

    Korondiak! Ne feledjétek, ti a turistákból éltek, ne fenyegetőzzetek azzal, hogy megöltök mindenkit, aki nem korondi. Ez titeket jellemez…

    Szomszédnéni! Ne feledjétek, hogy nektek közönségetek van, akik igényes szórakozásra vágynak, ha rólatok van szó. Nem kellene ezt a mocskolódó, trágár, meddő kurvaanyázást folyamatosan reklámozni, ez titeket jellemez…

    Csak ennyit akartam.

  201. lala

    ZOLIKAM.KAPD BE A KORONDIAK BEKEPZELT,BUNKO ONTELT FASZAT.ES HA EZ NEM VOLNA ELEG,NYALD KI A PARASZT SEGGUKET IS. SEGGFEJ. CSAK ELOBB MOSD KI A BUDOS SZADAT,MERT MEGSUGOM,IGENYESEK VAGYUNK. JA,MIND EZERT HA JOL CSINALOD KAPSZ EGY KINAI YO-YO-T.NA SZIA ZOZO.MOST MEGYEK MERT VAR A PIAC.

  202. Tikesz

    Nemkorondi3 igazad van olyan a szomszedneni mint ez a szar itt amit csinaltak ide!!!!!
    es (En & Ingazo ti velemenyetek nem szamit ti egy senkik vagytok !!!! csak megsugom nektek :D )

  203. Tikesz

    jaaaa es az a Zolika kinyalhasa egymas utan az egesz Korondi seget :D bena allat

  204. [ékezetmentes bejegyzés]

    Nyelvtan..
    Elegge eltartott amig felfogtam mi az a ‘kinyalhasa’ vagy ‘seget’ vagy ‘tuggyatok’ vagy … , ugy-e az ekezetek meg egyeb betuk hianya/athasonulasa.
    Kibabral velunk ez a k..va magyar nyelvtan, nem?

    Kiraly Linda is megmondta hogy ‘magyarok vagyunk, nem?’ O azert tud valamit.

    Idojaras..
    Es persze amugy meg ma is szep idonk lesz, helyenkent eros felhozettel/homalyos SOTETSEGgel, lasd a fenti bejegyzes-listat..

  205. Tikesz

    Egy magyart nem az tesz magyara , hogy tud ekezettel irni a szamitogepen , meg egy mocsok Kinai is megtudja csinalni aki egy szot nem tud magyarul !!!!! ti szomszedneni ti egy rohadt korcsok vagytok , fel magyar fel zsido folyik az ereitekbe , es ti bolcskodtok itt a magyar nyelvrol ???? na ne csak ugy tudtok helyesen irni , hogy hasznaljatok azt a szar helyesirasi szotart maskep meg irni se tudtok rendesen , sok net betyar :D es ha elege eltartott amig felfogtad , hogy mit irunk az annak a jele , hogy nem tudsz folyekonyan olvasni te pancser :D hahahaha

  206. BRn

    Welkome to Korond’s Fight Klub.
    Utálom a giccset, utálom a népművészetet, utálom a korondiakat, utálom a szomszédnénit.
    Rugjon belém valaki, alázzon meg, szidja a felmenőimet. grrr, ájlájkit

  207. atyaeg

    hogy az beborult magassagos jo kurva elet szakadjon ra arra a kibaszott fasszopo seggfejre aki megnyomta a tutumet a parkoloba es lelepett.
    na, jol esett, csak szitkozodni jottem ide.

  208. Kextekercs

    Kedves atyaeg! Nem nagyon tudom, mi az a tutu, de biztos iszonyú rossz lehet, ha megnyomják. Bármi legyen is az, én hidd el, együttérzek veled!

  209. en

    A mennydorgos faszkalapalo sorsverte karimaturo bassza szajba azt aki tegnap delutan fel 4 kor a cegem elott megetette az udvaron kolbaszolo macskakat. Te geci barom, a macskak azert vannak ott hogy egeret fogjanak, nem hogy hizzanak mas zseben! Mi a fasz tortenik, hova fajul ez a vilag? tudom hogy itt vagy kolozsvaron es maholnap elkaplak te geci allat, te rohadek seggdugasz hogy meg jacuzzit is epitesz nekik! A kurvaedesjoanyadnak adjal hidegfelvagottakat ne a macskaknak! Meg annyi kell hogy a kutya is kapjon csontot mert szetverem a pofadat ha meglatom melyik vagy te atok! Ja, es a goreny korondiak enyhen megtanulhatnak azt a budos picsa MAGYAR nyelvet es a kurva MAGYAR ERTELMEZO SZOTAR-at olcso penzen meg lehet vasarolni, mert a banat nem TUGGYA, a nyelv nem KINYALHASA masok kibaszott SEGET ti vadbarom kocsog muanyagkereskedok. Tikesz: kapd be bazd meg, okadek moslekfalo felfaszu barom!

  210. orangyal

    Kextekercs atyaeg amit irt marmint ,,tutu” az aszt jelenti h auto marmint kocsi es azt mondta h meghuzattak-meguttettek az autojat!!!! ENNYI :)

  211. timár

    ha jól sejtem, eléggé kedvelitek andy kaufmant. tovább kellene lépni, menjetek el korondra

  212. átutazó

    Tikesz!

    Fentebbi hozzászólásodban jelzed, hogy véleményed szerint a szomszédnéni félig zsidó. Kíváncsi lennék, hogy ez hogyan oszlik meg? Egyikük zsidó és a másik magyar, vagy mindkettő félig zsidó? Esetleg deréktól felfele és lefele oszlik ez meg?

    Biztos forrásból tudom hallomás útján, hogy hanti osztják, vogul, vogéz, aborigén, mongol, mogul, kazár, kazuár, kacsacsóró-emlős, volga-német, kirgiz, azték, tunguz, hi-hi maláj, (hu)mór és viccking vér is csörgedez ereikban… Persze, lehet, hogy én tudom rosszul, és a te értesülésed megbízhatóbb…

  213. 40 fölött

    Ajajaj-Szomszédnéni, tessék már a 18 év fölötti karikát kitenni az oldalra, mert itt baj lesz. Mingyárt jön Gáspi, és aszongya, hogy ezt nem lehet….

    Én amúgy a hozzászóló Korondi atyafiaknak adok igazat: minek igazit adni a turistának, ha a szar is megteszi? Minek fáradni, minek lenni különbnek a parkolókban áruló csobánnál? És miért kellene nekik elviselni a más véleményét, mikor ordítozásban mindig elsők? Az, úgy tűnik, nem zavarja őket hogy az átlag turista számára Korond a Drakula tányért jelenti…gondolom a nagyanyjuk forog a sírjában, dehát az nem fontos, fő. hogy dőljön a lé, és jó magyar manele legyen a dizsiben.

  214. asdwsx

    aztakurvakibaszott mai napot, ugy osszeszolalkoztam a baratnommel, hogy az nem igaz, az istok fasza bassza ki azt a 4 honapot amit lehuztunk egymas melett, hogy bassza meg. felhuzott rendesen en meg mondtam neki, hogy menjen a faszomba es eljottem
    a picsába is, mostmeg mind hivom, de nem veszi fel, szerintetek hogy adjam tudtara, hogy nalla maradt az mp3 lejatszom?

  215. Kextekercs

    Kedves Orangyal! Köszi a segítséget, én is valami hasonlóra gondoltam…

  216. takonypoc

    asdwsx!!!
    Baszki, egy barkaban evezunk. Tanacsot kerek, hogyan szerkoljam vissza a szamitogepem az extol, anelkul hogy talalkozzak vele? Hadisarcot nem hagyunk.
    Szerettem a budos kurvat, de nem dugnam arra a kepem.

  217. orangyal

    hat szerintem ez az az oldal mosmar nagyon unalmas.sajnos eggyesek mar nem a velemenyuket mondjak el finoman az oldalrol hanem a kulvolagi bajukat.szerintem egy nagy BAROMSAG!!!!!!!!!szomszedneni nem tudom mit akartal evel elerni de barmit is aszthiszem elerted!!!!!

  218. Tikesz

    ,,en” !!! guvagy meg te barom arcuu !!!!!!

  219. Erzsoka

    Ez már valami felhábotitó!Tikesznek és még sok másnak igaza van abbn h ez valami felhábotitó dolog!Jaj ha meg tudnám ki ez a szomszednéni!!!jaj neki!irjon az ő falujárol és nea mienkről, de hát ki tugya honnan származik????:)büszkék vagyunk h itt élünk és akinek nem teszik sajnálom fel is van meg leis van utt na meg ki lehet hagyni KORONDOT az uti célból!!!idiota szomszédnéni!!!nincs igazam???na meg Tikesznek teljes mértekben igazat adok mindenben!!!Hajrá Tikesz!!!

  220. TAMI

    Nem tudja valaki,hogy ki az az agyalagyult,bunko,analfabeta TIKESZ aki meg irni sem tud.

  221. Brigi

    Ez most kérdés volt, vagy kijelentés?

  222. TAMI

    SZOPTATAS.

  223. Tikesz

    en az vok aki letepi a fejedet es megszoptatt te szarvasmarha TAMI >:)

  224. eaposztrof

    hehe.. reg jartam erre, de latom semmi nem valtozott. a korondi meg mindig paraszt, es a tobbiek meg mindig csak rohogni tudnak. en is. foleg azon, hogy naponta legalabb 5 koborlelek talal ra blogomra, kereso segitsegevel, “mirol hires korond” kulcsszavakkal. erdemes kiprobalni :D
    a keresok nem hazudnak, nem bunkok, mivel nem korondiak!

  225. Tikesz

    eaposztrof sajnalom a szuleidet h ilyen felfaszu losser kiss cineget csinaltak mint te :D elkepzelhetetlen h a tobb millio sperma kozul te voltal a leggyorsabb :D de te ha ilyen balfasz vagy ako milyen lehetett a tobbi ??? hahahaha :D

  226. B.M.

    Még mindig tart…?
    Már azt hittem régen megszünt ez az oldal…

    Kedves

    Korondiak, ha nem sértelek meg benneteket és ez egyáltalán nem eltökélt szándékom, elmondanám a véleményem.
    Szerintem ha azt akarjátok,hogy megszünjön ez az oldal akkor ne írogassatok, ne szítsátok a tüzet…:)
    Nem korondiak: az előző rátok is vonatkozik, csak persze neketek tök midnegy, mert nem a ti falutokot (városotokot)becsmérlik…de azért már ami sok az sok.
    Szomszédnéni:
    Neked(nektek) azt mondom, hogy szerintem aki akarta már elmondta a véleményét, jó ötletnek tartanám ha megszüntetnéd ezt az oldalt…mindez már lejárt lemez, hagyd, hogy merüljön a feledésbe az egész..:)

    Mindenkinek:
    Fordítsatok…
    Minden jót nektek!

  227. pall

    He he eaposztrof.Tenyleg regen jartal erre.Es en nem tudtam kit szoptassak meg. Jo,hogy jottel. Eddig kukaztal faszfej? Rohadj meg te nyomorult koldus!!!

  228. pall

    eaposztrof te tényleg nagyon hülye vagy…
    Láthatnád,hogy a korondiak csak szivatnak téged,és röhögnek rajtad.
    (pall,TAMI ugyanaz a személy)
    Amugy pedig a blogjaiddal megtörölheted hátsodat mert nem ér egy …,és ha olyan nagyra tartod magad,próbálj meg helyesen,és ékezetekkel irni…

  229. Erzsoka

    jaj Istenkém soknak nincs más dolga mint mocskolodni sajnos ez a nagy helyzet!!!eaposztrof meg TAMI menyetek a bus picsába!s hagyjatok minket!Eaposztof drága ha rég nem jártál erre akkor ne is gyere többet !!! :P !!! ok???sok bunkó!!!

  230. kata

    minden kép az át utazo be kaphatja és még jo páran de tényleg

  231. zitacska

    Nem ertem most mert vagytok ugy oda? Nagyon jot rohogtem ezen az oldalon, sot nagyon sok igazsag is van benne. S azzal hogy itt jar a szatok(korondiak) csak azt mutatjatok ki, hogy mennyire muveletlenek vagytok, meg azt a nehany megmaradt Normalis embert is hirbe hozzatok. Na ki a KOCSOG?:)))

  232. zitacska

    O elnezest kerek minden koronditol,elfelejtettem hogy nektek az a dumatok hogy CSECSEM:))

  233. Tikesz

    Zitacska menyiert valalsz be 2 Roma gyereket ??? ebbe minden benne van 69 poz s minden :D mert halotam h ezt a szakmat uzod te Csecsem

  234. lala

    Mi van Zitacska megnemultal ????????????

  235. zitacska

    Mi van Tikesz csak ennyire futja?Itt nem rolam van szo hanem a Csecsem korondiakrol..:)))))

  236. Tikesz

    itt rolad van szo te ribi zitacska !!! mert a Korondiak szoptatjak az ilyenket mint teee te szar!!!

  237. zitacska

    Szoptatnanak ha volna amivel:)Be nem falnam a retkes farkadat

  238. Tikesz

    Nem az en Farkamrol van szo !!!! meg se szoptatnalak te szarvasmarhaaaa :D meg a vegen kapjak el vmi betegseget toled !!!!!! pffffujjj :p de aze a roma gyerekeket ereszgeted ugyhalom :D

  239. bacsa

    lol, miota “roma” a Gabor?

  240. szemmel

    Átutazó diszkrét bejegyzéseit eddig is olvastam, de a március 4-iben felsorolt népektől “padlón fekszem, mint erdőben az avar”. Ha felérnék hozzá leleményességben és intelligenciában, el tudnám dönteni, hogy melyik tetszik jobban: az aborigén, a kazuár, a kacsacsóró-emlős, a (hu)mór vagy a viccking. A kazuárt ki kellett keresnem az Idegen szavak szótárában*, megérte, ajánlom másnak is. Úgyhogy most már erre szavazok. Irigylem is a Szomszédnénitől ezt a megtisztelő családfát, én legalábbis halálosan büszke lennék rá.
    * Régimódi vagyok, tudom. Ha neten kerestem volna rá, képet is találtam volna. :-)

  241. Csodálkozó

    Atyaúristen!
    Nagy az Isten állatkertje, az biztos, de ennyi suppantottfejű IQüfightert sem könnyű találni.
    Szomszédnéni RULZ :D

  242. skorpió

    Tikesz! A HAZANÉZŐ újság,ami Korond becsületére válljon,megjelentetett egy melléklapot,TÚZHELY a címe.Van egy értelmiségi ember,aki elmondja,hogy mi a szitu!!!!A második oldalon!De gondolom erre pénzetek nincs

  243. Getos

    Fasszopo Skorpio genylada !!! akkor mond masokrol h nincsen penze mikor legalabb el tood tartani magadat , mert te egy koldus kiss segnyalo bunko fasz vagy, aki eletibe nem latott Korondi Hazanezot !!! enyi s Tikesz aze nem hibas h van itt egy csomo agyalagyult teged is beleertve segnyalo skorpio , o csak megmondja a velemenyet amibben teljesen egyetertek vele !!! kissziphasatok a gecinket :D

  244. Korondi

    SkOrPiO anyad hogy van? jol szopikal ;)

  245. skorpió

    A TŰZHELY…I.évfolyam 3.szám…második oldal…Jegyzet…

  246. dreamy

    Getos! Te honnan tudod, hogy skorpió egyáltalán ki és hogy látott-e életében Hazanézőt? Kinek képzeled magad mondd? Megsúgom, hogy skorpió a te IQ szintedet ezerszer meghaladja… (ami már az írásod alapján kideríthető, hogy a minusz végtelenhez közelít ), sőt azt is megsúgom, hogy jobban eltartja megát, mint Te, aki bizonyára egy kereskedő vagy, vagy annak gyermeke aki odaül a számítógép elé és azt hiszi magáról, hogy neki mindent szabad, mert ő Korondi!
    Tudod Te egyáltalán, hogy mi a Hazanéző, vagy mi a Tűzhely? Olvastál életedben akár egy folyóiratot, vagy akár fellapoztál egy könyvet életedben? Ha igen is , nem látszik, mert bunkó vagy mint egy cikk fokhagyma. Megmondom neked ki itt az agyalágyult: elsősorban Te és mindazok a korondiak, akik bebizonyítván butaságukat, nem képesek magukba szállni, és elgondolkozni azon, hogy mi a szitu! Ezt a sok bókot először is azért kaptad tőlem, hogy ne pocskondiázz olyan embereket, akik sokkal inteligensebbek nálad, másodszor meg, ajánlom figyelmedbe a fent szóban forgó cikket, és nem csak neked hanem minden hozzád hasonló mélyen tisztelt korondinak!

  247. zsokata

    Korondnak van olyan oldala amit igazi nepmuveszetnek hivnak es azt nem az utcan a kinai szarok kozott kell keresni a bodekban ahol kapzsi roman elarusitok minden szart bepakolank hanem az igazi nepmuveszeknel… ez a sok kep amit itt lattok ez az amit a turistak latnak es sajnos nepmuveszetnek hisznek….

  248. Dreamy-nek

    Lod fejbe magad te ganyes szaju tudtatlan baromarcu bunko segnyalo mocskos szarhazi kiss genylada Dreamy :D itt egyedul te vagy a Bunko s a tobbi Seganyalo kiss irigy pocslada :D irigy semihaziak vagytok mind !!! s en is megsugom h Dreamy kinyalhatna Tikesz seget ezerszer vagy megtobbszor a szomszednenivel egyut es veled is persze te szaragyu :D vmi segarcu lehec aki csak a netkluba latott eletibe szamitogepet es a szoveget is csak iratad valakivel te szarvasmaha :D Irigy Hienak :D kutyak vagytok mind hahahahahahaaa

  249. Getos

    Dreamy huzzz a faxa-ba te Barom arcu Kiss Fatyu !!! szipd ki anyadbol a vezer gecit

  250. skorpió

    A TŰZHELY I.évfolyam 3.szám…második oldal…Jegyzet…

  251. dreamy

    Le sem tudnátok tagadni, hogy korondiak vagyok. Azt hiszitek rátok mindenki irigy, mert Ti korondi kereskedők vagytok? Jelzem, nagytöbbségetek írni nem tud (mint már bebizonyosodott), a szókincsetek rég alulról szagolja az ibolyát…. de Ti korondiak vagytok mi? Azt hiszitek Nektek mindent szabad. A 2 Korond táblán kívül megnézném mint produkálnátok ilyen magatartással! Ennyi bunkót egy helyen ez fáj. Ha egy nálatok magasabb IQ-val rendelkező egyén megmondja a tutit, akkor sem vagytok képesek abbahagyni ezt a megalázó, röhejes, szánalmas viselkedést amit itt produkáltok… hehe… ha tudatában lennétek annak, hogy mennyire aláástátok Korond becsületét… Hogy van egyeseknek pofája a tudatlan szót használni, aki mellesleg még annyit sem tud, hogy a „seg” szót két g-vel írjuk.
    Getos, nem bírod a kritikát? Fáj az igazság mi? Érzed, ahogy felemészt…mint lassú méreg terjeng az ereidben…pedig az ilyen írástudatlanok legalább a kritikát kellene jól viseljék. Jah még valami…. nem vagyok fattyú, ízzig-vérig korondi vagyok jelentem alássan!!! És akkor most meg fogsz ölni? Megadjam a címet?

  252. kata

    skorpio bekaphatod kapd be bárki is vagy kapd be nem tudom elég érthetö e?

  253. Getosné

    Jaj,mar alig vartam,h Getos elmenjen arulni.Nagy oromomben felugrottam az oldalra,h elmeseljem nektek mennyire boldog vagyok.Getostol kaptam egy bog penzt,vettem maga,nak 2 hatalmas gyurut es egy nyakeket.Megkerdeztem honnan a penz,mire azt valaszolta,h ezt azert kapta,mert nagyon ugyesen kiallt a korondiak vedelmeben.A kereskedo,tiszteleta nagyon kevesnek,nem nezi honnan,milyen munkaert dol a zsozso,az anyjat is kepes lenne eladni,kulonben nem emlegetnek ekesszolasukban annyit a szuloket.De ez engem nem erdekel,a lenyeg,h volt penz aranyra.Mikor megmutattam a szomszednak,aki szinten kereskedo,majd kiesett a szeme.He-he-he
    Engem Getos egy eleg gyenge falubol hozott Korondra es ebben a hatalmas faluban minden olyan furcs de megszokom.Konnyu a jot megszokni.Jo az ,h itt a kereskedok mindent megkapnak tamogatas alapon,szamitogeptamobatas,gyerekeknek fuzet az iskolaban,futespotlek stb.Es nekik ehhez meg van a meretreszabott,nagy,vastagboru pofajuk az elfogadshoz.Az ingyen kapott fuzetekert csereben annyit tehetnenek,h megtanulnakhelyesen irni.A tanitobacsi az en falumban ugy mondta,hogy minden magyar becsuletbeli kotelessege a helyesiras.
    Ezert sajnalom szegeny Skorpiot.Mondtam en Getosnak,h az elso jelzo,amit raolvasott Skorpiora(fasszopo)az ossszetett szo,tehat ket kulon sz-el irjuk.Ott a hatso fertaly egy g-vel.Ez rohej,mert az embernek 2 farpofaja van es innen a 2 g.De en eletemben ennyi kifejletlen,csenevesz,sorvadt,szopasra-nyalasra varo testreszt nem lattam.Nem csoda,ha senki sem veszi a lapot.Ez ugy van gyerekek,ha mar lud,legyen kover.

  254. B.F.(nem BéFé)

    Dreamy én elhiszem neked,hogy magasabb az intelligencia szinted mint ezen az oldalon sokaknak,de eszed neked sincs több,mert ha lenne ezt a dolgot nem igy kellett volna kezelni.
    Ugyanis ha te korondi vagy,miért esik jol nerked az,ha valaki aláássa korond hirnevét ?Ha korondi vagy,miért állitod azt,hogy többségük irni sem tud,mert az a pár ember aki itt irt nem a tobbseget jelenti.Ha korondi vagy miért nincs annyi eszed,hogy lássad,hogy a Szomszédnéni egymás torkának ugrasztott,és most röhögi hogy milyen hülyék vagytok ?

  255. Getosné

    A megkövezés pontosan Dreamy-nak jár ki???!!!Mea culpa!!!Mea culpa!!!!Hol vannak a többiek? Azok okosak? Józan megítélésűek?Erről ennyit!!!!

  256. dreamy

    Kedves B.F. (nem BéFé)

    Először is, itt aki aláásta Korond becsületét az nem a Szomszédnéni volt, hanem azok a korondiak kik itt anyáznak és szoptatnak ( bocsánat a kifejezésért) mindenkit! Másodszor, a többség mind itt van, aki nem tud írni mind itt van (tisztelet annak a kevés kivételnek)…lásd fent, azok a korondiak akik rendelkeznek elegendő intelligenciával és IQ-val, fel tudták fogni, hogy mi is ez az oldal, azok kérlek szépen miután leírták a véleményüket le lettek szarházizva, mert ők voltak a mocskok, és a gecik( ismét bocs, idéztem)… és miért? Azért mert nekik van annyi eszük, amennyi az itt levő sok korondi polgárnak hiányzik, és akiknek fáj az igazság, de csak a fenyegtőzéshez meg az anyázáshoz értenek,(nem így kell egy szülőfalu hírnevét védeni)… hát igen.. mennyire látszik, ki mit tanult életében!!!! Kedves B.F.(nem BéFé), ezért ássák alá a korondiak saját falujuk hírnevét… gondolj csak bele naponta hányan elolvassák a fenti kommenteket amik arról szólnak, hogy így meg úgy elvágom a torkad, és kik írják? A korondiak!!! Ez aztán a vendéglátás!!! Naná, hogy röhög a Szomszédnéni… én is röhögök, az szomszédnénim is röhög, mindenki röhög… A KORONDIAKON… és röhögjön is mindneki,mert kiérdemelték!

  257. Getos

    Szomszedneni egy animalszopogep :) ) lattam h leszopot egy Lovat a tegnap :D es Dreamy mellete nyalta a Lo seget :D

  258. kornyeki

    Jo napot!

    A helyzet az hogy senki nem vasarolt annyi korondi cserepet, hogy abbol meg tudjanak elni a korondiak ezert a kereskedok mast is arulnak, olyant amit kelendonek velnek(es kelendo is) es az a giccs.
    Tehat mi is aktiv hozzajarulok vagyunk, ok meg csak megproblanak jol elni.

  259. Tikesz

    Kornyeki ezeknek hiaba magyarazkodsz ezek nem ertik meg mert Kobunko az egesz :D ezek azt se tudjak h 1 + 1 az menyi :D

  260. B.F.(nem BéFé)

    Kedves Dreamy !
    Nem akartalak,és most sem akarla sértegetni,távol álljon tölem.
    Én csak elmondtam a véleményem,és most is azt mondom,hogy aki itt ir az nem képviseli a többséget.
    Abban persze igazad van,hogy röhöghet mindenki,mert van amin,és röhögni a legkönnyebb,de ha korondi vagy TE nem kellene röhögjél.
    Tégy valami egyebet !!!
    Találj ki valami olyant,amivel ráveszed a korondiakat(már aki rászorul),hogy ne igy viselkedjenek.

  261. dreamy

    Kedves B.F. (nem BéFé)

    Egy pár nálam értelmesebb ember már elmondta a véleményét, ha ebből sem értették meg akkor itt már nincs mit tenni. Amúgy meg nem vagyok én diktátor, hogy ráerőszakoljam a véleményem más emberre. Ez van, ezt kell elfogadni. Arra viszont kiváncsi vagyok, hogy meddig képesek elmenni, és falunk becsületét a palás sárba még mélyebbre beletaposni! A kacagás morál szinten jót tesz az embernek.

  262. Skorpió

    Kedves B.F.(nem BéFé)!

    Megpróbáltam rávenni Tikeszt,hogy olvassa el A TŰZHELY-ben megjelent cikket!Megtette? Nem! Azért esett Tikeszre a választásom,mert
    egy év alatt ő volt a legfanatikusabb kitartó,volt nála mindig olaj,hogy a parázs lángra lobbanjon. Meggyőződésem,hogy különgöző álneveket használva(talán 2-3)egy pár társával együtt belesütötték a szégyenbélyeget falunk homlokába! Tökélyre emelték a kultúrálatlanság+kitartás+szemtelenség műfaját,aminek még nevet sem lehet adni,írásukhoz csatolva a vigyori arcocskákat.És mindezt megtették a Világhálón,egy világhírű falu védelmében(???) ,melynek kerámiája megtalálható a világ minden pontján.
    JÓ lenne,ha végre rádöbbennének arra,hogy itt,ezen az oldalon már a pályát lefutották,nincs helyük itt már,végeztek!
    JOBB lenne,ha Tikesz és egyáltalán nem tisztelt barátai,barátnői a nagy megmérettetésre,az érettségire készülnének!
    Arra leszek nagyon kíváncsi,hogy az érettségi vizsga eredményeit hírdető tábla előtt elő fog-e kerülni a mosolygós pofácska?De erre a látványra benevezek,ott leszek!!!Eredménytől függetlenül Tikesznek gratulálni fogok,de kézfogás nélküli gratuláció lesz!!!

  263. Tikesz

    Skorpio mond meg a telsej nevedet , jo? halam en is gratulaljak neked h menyire bunko vagy ;) :*

  264. KicsiSpangli93

    Hat a hatodik képhez volna annyi hozzaszolasom h:a szomszedneni szerintem kicsit beszivott,lehet h sok volt a benzingoz Szomszédnéni?Mondjuk egesz jo az a marihuanas kendo,nem is volna rossz ha az lenne a nepviselet nálunk,nah de m1…szerintem a szomszedneni eljohetene egyszer szombaton a Papaya discoba h mutassuk meg neki a korondi vendegszeretetet,biztos nagyon elvezne mikor az általa el nevezett köcsögöket osszetornenk a fején(nah azer nem vaunk mi ilyen allatok,csak azokkal akik megerdemlik).Es most azzal van a baj h a korondiak mibol elnek meg?Ahoz mikoze van a Szomszedneninek?…Nah erre valaszo’ja vazzeh….

  265. KicsiSpangli93

    S milyen bajotok van azokkal a halafejes kendokkel(es az egyeb ilyen jellegu cuccokkal),miattatok hozzuk tonnanszamra Buchorestbol mer’,hogy ezt veszitek,s be sem josztok az uzletekbe ha ki nem rakjuk a foutig az arut mer’ mar naon reg nem a keramiaert jarnak korondra vagyis nem csak azert,ezt minden korondi tudja szerintem….Es kedves Szomszedneni jojjon el Korondra es vegyen egy yoo kis bicskat s azzal vagja fel az ereit,es vigyem szuvenirbe a munkatarsainak is hiszen a Szomszedneni szerint biztos lehet alkudni,es esetleg kap meg egy Fa testapolot(baseball utot)s azzal ellesz egy darabig….Na persze!Kavet ne fuzzunk Szomszedneni?

  266. B.E

    Komolyan mondom,ha a hüjeség fájna,eggyesek már halálra sikitották volna magukat!Öszintén…még nem untátok meg?

  267. Tikesz

    en adok tiszta szivbol tiszta ingyen egy szekely bicskat szomszedneninek :D szurja tokon vagy p…. magat :D s a tobbi kobunkot is

  268. csabesz

    a magyarok se kulonbek a korondiaknal

  269. Kextekercs

    phúú, ez a téma még mindíg nem fulladt be???

  270. Kolozsvári

    Ez a legszarabb oldal a Világon !!! Se eleje nincs és értelme sincs se vége , baromság az egész , itt mindenki Béna!!!

  271. csabesz 2

    Ideje volna mar abba hagyni ezt a sok baromsagot ,nagyon unalmas!!

  272. albert lajos

    A korondiak KOSCOGOK!!!

  273. albert lajos

    Igy van parasztok azok vagytok amiket arultok! kocsogok

  274. B.F.(nem BéFé)

    albert lajosnak
    Te pedig egy nagy marha vagy,mert meg irni sem tudsz !!!!!!!!!!!!

  275. orangyal

    azta bazmeg ez az oldal meg nem doglott meg kar pedig ideje lenne nem ertem h annak a sok marha segfej bunkoknak akik itt veszekednek nincs jobb dolguk vagy mivan mert mosma tenyleg nem ertem egy ilyen ocska oldalon ennyit veszekedni mar szarvasmarhasag

  276. Korondi

    Sok huje kocsog! nem kaptok egy nagy bika segget,h oda ussetek az orotokat,ne pedig a korondiak dolgaba?
    Irigyek vagytok mind,h ti nem itt laktok,es nem arulhasatok a kinai nepmuveszetet! ez faj nektek!
    es amugy ha nem tetcik,miert josztok meg ide? mennyetek ahejett a pokolba!

  277. Hunor

    szerintem a kinaiak tehetnek mindenert,veluk kellene kezdeni a fenekenrugast :)

  278. Zs

    Ne egymást szidjátok már, hülyék!
    A lényeg az, hogy én éppen tegnap jöttem haza Erdélyből, pontosabban Korondról, és ráakadtam erre az oldalra. Talán nem véletlenül.
    Okos és ” világlátott ” barátainknak csak azt üzenném, hogy nem csak Korondon jelentek már meg a kínai szar cuccok, hanem Párizsban a Notre Dame mellett, vagy akár Rómában, vagy említhetném Londont is. Tudom, hiszen jártam ezeken a helyeken. Ezzel meg kell barátkozni, a mi szemét világunkban, sajnos a kínai cuccoknak is helye van, akár tetszik akár nem. Az már egy másik kérdés, hogy a korondiak miért engedték ezt. Ahelyett azonban, hogy ezen a szaron morfondíroztok, említsétek meg azt is, hogy a helyi emberek kedvesek, segítőkészek, sok érdekes történetet mesélnek, és nem feltétlenül azon kell kibukni hogy mi van a bazárban.
    Elvégre nem csak azért megy oda az ember
    Ha csak 1 percre elgondolkoztatok ezen, akkor már elértem a célom
    kösz mindenkinek

  279. buliznijo

    seggbebaszlak.hu am valaki nem akar velem baszni?félóra 10.000 egy óra 100.000 és minden lesz benne leszopom beleélvezi valaki magát a pinámba meg ilyenek ha igen akkor köszönöm

    Puszi:buliznijo

  280. buliznijo

    az e-mail címem vixi@minimail.hu

  281. Kolozsvári

    http://s2.gladiatus.hu/game/c.php?uid=70162 ezt nezetek meg :) )

  282. pall

    Megkérem azt a személyt aki a nevemben írt, hogy többé ne tegye.
    Köszönöm.

  283. eviciqee

    hihetelen ez az oldal:-)))) egyetértek Sz.Emőkével, Hermyvel, Skorpióval (kb addig olvastam a hozzászólásokat, osztán kezdtek ismétlődni a dolgok). érdekesség h. a korondiak akik védik a falujuk hírnevét, beszélnek csúnyán s fenyegetőznek. nekem semmi bajom a koroniakkal, de azok a hozzászolások őket minősítik..máá nem is a cikkről van szó, h. elE van kurvulva korond vagy sem, hanem h. szidjáák egyMÁSt a korondiak s a nemkorondiak:P sztem téessz s béef padodizálni akarta a vásárt, hisz ez a lényegük. talán az volt a céljuk h. felhívják a korondiak figyelmét h. hováá kerültek, talán MÁS..nem tudom de mindenképp jó kommentfogó cikket sikerült írjanak..:D gratula nekik:P

  284. eviciqee

    megj.: nem kell felhívni a figyelmet a helyesírási hibáimra..tisztába vagyok h. a tulajdonnév nagybetü meg h. a máá az elég falv style..akarattal írtam így..that`s my style:D lehet h. szomorú s engem minősít, de..evvan:P

  285. eke

    amig nem tudod h valojaban mijen korond addig fogbe a budos mocskos tapos szadat oke??koszi elore is

  286. korondi elado

    Csak annyit szeretnek hozzaszolni a velemenyehez, hogy amint ti is tudhatjatok kereslet nelkul kinalat sincs, a gyengebbek kedveert ha nem a szar kinai cuccokat vennek meg a kedves vasarlok, hanem a keramiat akkor valoszinuleg nem is arulnak EZEKET.Ez szerintem a vasarlot legalabb annyira minositi mint az eladot.

  287. korondi elado

    most latom, hogy a szomszedneni a Magyar hHelysirasi Szotart emlegeti, amit teljesen abszurdnak talalok foleg, hogy meg o sem ir helyesen, na meg azert mert azok az emberek akik hivatalosan is magyat nyelven beszelnek olyan szavakat hasznalnak, amelyek nem tudom, melyik szotarbol szarmazhatnak, emlitenem itt a :nezegelodunk, nezgelodunk, minden keramia darab egyseges nevvel van ellatva naluk egyszoval:kocsog es meg sorolhatnam. Szerintem nem a helyesirason van a lenyeg, hanem azon, hogy puszta anyagi javak miatt uzemeltetik az oldalt, mert nem hinnem, hogy csak azert lenne, hogy a tisztelt uzemelteto esti mese helyett legyen amit olvasgasson.

  288. korondi elado

    A Szomszedneni Produkcionak UZENEM, hogy inakabb a sajat produkciojat gyakorolja nehogy majd ugy jarjon, hogy rola is inditsanak egy ilyen vagany oldalt, ja es eddig az o reszuk ebben a produkcioban joval a beka feneke alatt talalhato, hogy szepen fogalmazzak, most mire a szerkesztoseg rajott, hogy a cenzura fogalma is letezik a vilagon.

  289. Cimby

    Na hello, szerintem is korond egy szep kiss hej , nagyon kedvelt a turistak alltal, jo hej ki kapcsolodni vagy egy szilveszteri vagy pe pont egy nyari hetvegen vagy egy egesz hetten:P:D:) S asztan en is beszeljunk a Szombat esti discorol ahol cool partyik folynak le a Papayaban:P:):D:D szerintem is cooll hey:P:)

  290. Cool

    Hagyjuk a fenébe az egészet. Már lejárt lemez. Inkább katt a nevemre.

  291. nem tartozik ram

    hat nem tartozi ram..en voltam korondon..es szekelybe is..csak annyit mondanek…olyan a kinalat mint a kereslet….

  292. eniko

    hat kedves szomszedneni…en csak annyit szolnek a dologhoz, hogy amig vannak emberek akiket ez erdekel, es marpedig vannak… amint azt a nem mellekelt abra is mutatja:), addig megeri ezt csinalni, megha ez szamodra megdobbento is.
    Egyebkent a korondi kulturahoz szerintem neked sincs nagyobb kozod mint annak aki mindezt megprobalja eladni (es sikeresen, zarojelbe!), ugy hogy zarogondolatkent meg egy annyit, hogy ha nem tetszik amit korondon latsz akkor ne menj oda mivel hogy senki nem kenyszerit ra…

  293. noricska

    az elkurvult kifejezes nem durva,sot helyenvalo,de gondolkozzatok el azon is,hogy miert van ilyen kinalat?mert kereslet is van ra
    egyszeruen ne vegyetek meg csak a kocsogot.2 even belul elokerulnenek a sutbol a regi szep keramiak is

  294. olahus

    kitsch -ek. Except the little frog, of course ;)

  295. hoho

    Hm, a sok tökéletes hozzászólás… kritizálás-kritizálás más nem nagyon megy

  296. Tofalvi Szilveszter

    kapaja be mindenki aki mocskolja KORONDOT.Ha bajotok van gyertek el Korondra s mondjatok meg a szemunkbe es valaljatok a kovetkezmenyeket.FASZFEJ TAPOSOK

  297. valaki

    huh…azt hittem sosem ér véget ez a sok komment :D …amúgy egyetértek Sz.Emőkével,Skorpióval és akik hasonlóan gondolkodnak ezzel kapcsolatban!

    na Isten segéljen, mint tököt a lejtőn!:)

  298. székely

    Tikesz neked válaszolok. Bolonduj ugy meg hogy édesanyádtol kérjél picsát a bűdos kurvátol rakd belé a vén picsájaba a faszodot és utána szipd ki anyádnak a picsájábol a vezérgecit te geci ..Ja még annyit ,szűletél volna egy likal hátráb.

  299. lexy

    Képzeljétek, a hétvégén Korondon voltam, és sehol nem lehetett vuvuzelát kapni! Hát ilyent, lemaradt Korond a nemzetközi trendtől!!!

  300. korondiak

    na hallode te majom szomszednenike menny bazd meg anyadat es nyald ki a picsajat te majom geciseg hova ocsarolod a mi kis falunkat igaz a mondas:Szekely szarta a magyart ette vona meg a szart!!!!!!!!!teccike a marihuanass kendo na tetszik gyere es vedd meg ha kell te majom geciseg ……….

  301. a.emese

    A mult honapban voltunk aHargita taborban,es Korondon utaztunk at,mind ahogy mas is csalodtam egy kicsit ,annyi kulfoldi aru gics van amit egy mas orszagbol erkezo ember azt hinne hogy korondon keszitik.A polgarmester helyeben ,a fo uton arulo fahazikokban nem engedejeznem csak korondon keszult termek arusitasat,hiszen ez rontja a falu hirnevet,es hagyomanyorzo hiresseget.Meg egy megjegyzes olyan dragak a targyak hogy egy belfoldi nem engedheti meg maganak a vasarlast,csakegy sved esetleg,aki mas penzertekhez szokot,pld.csirke gombat akart venni a soforunk amiert 40 uj lejt kertek (5l vederrel),egy kurtos kalacs,10uj lej,gondolom ha nalunk pld. a kurtos ugyan olyan sujjal 6lej es megeri foglalkozni vele ott is lehetne olcsitani.