Stoppolásos történet

Még soha nem voltam ennyire közel a Koronához úgy, hogy közben le is késem. Már mocorgott a mozdony, és nem volt merszem átmenni előtte, hogy felüljek a másik oldalon, mert vannak elrettentő történetek akár a magyar irodalomban is. Így lett, hogy stoppoltam másnap Tusnádra, ahol volt fellépés. Hiányzott már egy fellépés, már rég volt, és a legutóbbi nem sikerült annyira jól. Legutóbbi fellépésemen az államvizsgatervemet próbáltam védeni, de nem kacagtak. Illetve egyszer igen, de akkor pont nem kellett volna.

Stoppoltam, két falumbeli csíki alak vett fel, bútort vittek a szatmáriaknak, és mentek hazafele, két éjszaka nem aludtak. Ezt így fejezte ki az egyik, aki mellettem ült: Tennapelőtt reggá úgy ámentem nyócra dógozni, hogy azóta az asszony nemlátott. Koppant le a szemük. Nem is annyira pillantott a sofőr, hanem inkább néha kinyitotta a szemét.
– Ej tá, meg kéne állni kávézni valami teraszná’! Nézzed a teraszoka!
– Ott van egy ámber, ájjá meg!
– Annem terasz tááá!
Na aztán került terasz, rögtön a hűtőszekrényhez mentek, és rendeltek két sört. Egy alkoholnélkülit, s egy simát. Illogatják, egyszercsak:
– Ájjmeg tá, melyik vót az ányém?
– Námtom, én asszem ideraktam.
– Várjá na, már összecseréltük, na mindegy, valahogy deszkurkájjuk magunkot.
Vissza a kamionba, utazgatunk, ásítozunk. Rossz duba ajtaját egy csavar tartotta, hátul csattogott pár rossz székkeret.
– Nám kéne valamit rátenni azokra, hogy ne csattogjanak?
– Sméges mit?
– Egy követ.
– Nám!
Elértük a Vásárhelyi letérőt is már, el is hagytuk, megszólal a sofőr:
– Tá! Námarró vót szó, hogy kávézunk?
– Há még nem késő.
– Na akkor nézzed a teraszokat.
– Ott van egy ámber, ájjá meg!
– Annem terasz tááá!
Aztán került terasz, itt már kávéztunk.
Még megálltunk Makkfalván behajtani a komától valami pénzt. Nem volt a komának. Volt útközben még két bicskás történet, aztán már meg is érkeztünk Csíkba.

TSz

4 válasz: “Stoppolásos történet”

  1. kövi sára

    a nám bicskás, táá! me ha bicskás, tá most nem irol, értemee?

  2. aker

    Ez most nem illik ide…, de hogyhogy nem a Pofon nyitja az ideni Felszigetet??? Micsoda hagyomanyrombolas!

  3. Szomszédnéni

    Sára,
    azúvvót, hogy rosszul írám le, vagyes a sofer még mesélt nekem két bicskás történetet, amelyikben ő vót a győztesö. Sén meghallgattam, s bólogattam.

    Aker
    De ideillik. Vártuk is, hogy megmozdulások, tiltakozások lesznek Erdélyszerte, és nemcsak. Viszont eddig egyedül te vetetted fel a témát. Na de még van egy hét tiltakozó felvonulásokat szervezni.

    TSz

  4. just me

    Reg nem nevettem ennyit a blog bejegyzeseiteken mint a mostanin. Neked mindig vannak ilyen stoppolos torteneteid, amik halalian jok. :) Remelem mindig megfogod uszni a stoppolast. ;)