5. Humorfeszt Gála – titkos fotók

Ha valaki kérdezi, akkor ezek az emberek nyertek az 5. Erdélyi Humorfesztiválon, kivéve persze egy srácot a Swinging Train háttéregyüttesből, aki kicsit belelóg a képbe.

oknyertek

A fesztivál idei versenyére 16 humorista nevezett be, közülük hét lett beválogatva a Humoristák Párbajára, majd onnan hárman mentek tovább a döntőbe.
Idén, a többek között Dolák-Saly Róbert és Nádas György humoristából, Könczey Elemér karikaturistából, illetve a rendezvény partnereiből álló zsűri szavazatai fele-fele arányban oszlottak meg – így két első díj került kiosztásra: egy egyéni és egy csapat-díj.
A legjobb erdélyi amatőr humorista csapat 2008-ban a csíkszentgyörgyi Vitos Imre és Fehér Zoltán alkotta társulat, az ő székely-humor jelenetük egy nagyothallásra alapuló saját szerzemény, egyetlen mellékszereplő biciklivel.

paros

A legjobb egyéni díj nyertese Burján Zsolt Szatmárnémetiből, aki stand up comedy bemutatóját saját mutatóujja elvesztése köré építette. Igaz sztori, tényleg hiányzik az ujja.

burjannaknincsujja

Nekünk viszont van izmunk:

izmok

Márton Ákos műsorvezetőnek meg van humora és ezért röhög. Ő a Katapult együttes énekese is, és korábban a Paprika rádiónál is dolgozott. Egy sztori a Humorfesztről. A Paprika médiapartner volt, hozzák a Paprika bannert, hogy tegyük ki. A srácok kiteszik. Megyek be a terembe, látom, hogy a színpad mellett egy Oriflame kozmetikumokat reklámozó banner. Kérdem, támogat minket az Oriflame? Nem – mondják a segítő fiúk –, ezt hozták a Paprikások. Bele sem merek gondolni, hogy a Paprika banner most milyen Ajakrúzs és Szempillaspirál Konferencián van.

keszeesmartonakas

Ja, és Bíró István fotósunk észrevette, hogy így leskelődtünk a színpad oldaláról:

leskelodes

Közelebbről:
leskelodeskozeli

Nagymagyarok. Mi vagyunk a hét vezér:
verszerzodes

A Székelylend:

szekelylend

Dolák-Saly Róbert és a L’art pour L’art. Zseniális műsort nyomtak.

dolakesabanner
lart
kozonseg
ketten

2009-ben megint Humorfeszt. Lehet készülődni.

Béfé::

11 válasz: “5. Humorfeszt Gála – titkos fotók”

  1. KicsiAngyalka

    Hajrá, erdélyi humoristák! Minden magyarországit vertetek. Semmi gondom nincs az anyaországiakkal, de szerintem az idei Humorfeszten sokkal jobb produkciója volt szinte az összes erdélyi fellépőnek.
    Amúgy köszönöm azokat a pillanatokat, amikor már tényleg fizikai fájdalmat jelentett a sok kacagás. :) Jövőre – minél hamarabb… :)

  2. Réka

    Öröm volt hallani Anti bácsi vallomásait, a L’art pour l’art NAGYON jó volt!

  3. feketefene

    Én nem látom, vagy tééényleg nem írtatok a doktorica-csajról? Ki az mi az?? :D

  4. Agota

    Es a titkos “felvetelt” mikor fogjuk megkapni? :P

  5. dzsakéta

    Egyetértek KicsiAngyalkával, attól, hogy valaki 10-15 éve humoristának lett kikiáltva a tvben még többet kellene produkálni mint 4-5 nagyon szakálas vicc úgy előadva mintha vele történt volna meg. Viszont az amatőrök jók voltak. Mondjuk a szomszédnéni nem tudom amatőrnek számít-e? Jók voltatok ti is (mély benyalás). Jövőre hozzatok valakit a fiatal stand-up-os generációból lécci lécci…

  6. Szomszédnéni

    Dzsakéta, köszi a mély benyalást. A Szomszédnéni nem számit amatőrnek vagy profinak – a Szomszédnéni Szomszédnéninek számit. Tudod, ebben a humorizében nincsen egyetem, mesteri, doktori – szóval mittomén.

    Amit pedig a fiatal humoristákról írsz, megfogadjuk. Hozunk.

    Béfé::

  7. Gogosgunar

    Kicsit mintha kimaradt volna a Watta es Wagner, pedig kurv@ jok voltak. Itt megnezhetitek: http://videoteka.manna.ro/showvideo/301

    Es a kedvenc jeleneteim:
    http://kukker.manna.ro/showvideo/300
    http://kukker.manna.ro/showvideo/299

    Igen, Boborjan :)

  8. muku

    Kiss Adamot kellene megszerezni jovore!!!:) jo a csavo de nagyon

  9. Szép Júlia

    gratulálok, jól szórakoztunk! egyetlen észrevétel,h. azt a sovány 700 lejt elég lett volna kétfelé osztani…

    jövőre hívjátok el Fábry-t! köszi…

  10. Gabica

    Sziasztok! Huszonéves csajszi indulhat stand-up kategóriában? 2009-ben mennék, mikorra várható a feszt?

  11. Szomszédnéni

    Persze Gabica, bárki, bármilyen kategóriában, 16 év fölött, bármivel jelentkezhet, amit ő talált ki, és vicces. Várunk!
    TSz