Cseszegetik a Szomszédnénit a Kossuthban

Mindig is sejtettem, hogy a Kossuth rádió (MR1) szilveszteri kabaréit nem december 31-én veszik fel, hanem kicsivel korábban, mondjuk december 30-án. Na, mégse akkor, hanem december 9-én. Onnan tudom, hogy meghívtak bennünk is Sinkó Péter és Litkai Gergely szerkesztők, kaptunk 10 percet a műsoridőből. Elég nagy cucc szerepelni a magyar rádió szilveszteri kabaréjában, mondja anyám. Tényleg elég szép a felhozatal, állapítom meg érkezéskor. Ez az a műsor, amiben mindenki benne akar lenni, mondja a rádió pénzügyi referense.

A rádiókabaréban mi vagyunk az újoncok, ezért általában a többiek cseszegetnek minket. Néha beviszünk egy-egy kelléket az élő-közönséges felvételre, hogy legyen látványosabb a show, csak úgy, a helyi közönség kedvéért. Sinkó meg mindig elmondja: “Úgy fiúk, azok a kellékek nagyon jól fognak látszani a rádióban.” :) A másik eset: a magyar Comedy Central vezetője, Litkai volt most a konferansziénk (fenti fotó), vele várjuk a függöny mögött, hogy érjen véget az épp futó szkeccs, TSz és és én öltönyben, vasalt nadrág, ing begombolva, nézünk magunk elé. Litkai bebalettozik elénk és bedobja: “Mi van fiúk, érettségi?”

Az öltözőben ki van téve a fellépti sorrend, amiből kiderül, hogy ez a 15802316 sorszámú műsor:

Mi is ott vagyunk, azt írja stand up, ami félig igaz, mert egyaránt vannak stand up és jelenet részek a műsorunkban. A szilveszteri kabaréban meghallgatható az igazán szórakoztató “Falusi kampány”, az elképesztően humoros “10 éves találkozó a fizikatanárnővel” és az elgondolkodtatóan poénos „Mondd meg neki Feri” szkeccsünk a nősülésről.

A színpadra vezető út:

Nem értem, hogy miért van karácsonyfa a színpadon, mikor még nincs Karácsony, és egyébként is, ez sem látszik a rádióban:

Lehet azért van karácsonyfa, hogy eltakarja Bajor Imrét:

Badárt már kicsit nehezebb eltakarni. Az a karácsonyfa még nem született meg:

Ez az öltözőnk, és én épp szar minőségű fotókat készítek, mert mindjárt kell fellépjünk:

Itt TSz-el együtt készítek szar minőségű fotókat:

És ez a rádiókabaré élő közönsége, valahol a lépcsőn ott ülnek Házsé és Lilla barátaink is, csak nem látszanak. A többi embert nem ismerjünk.

Lesz még az ünnepi műsorban a már említetteken kívül Kőhalmi, Kovács András Péter, Maksa, Gálvölgyi és satöbbi. A felvétel lejárt, szilveszterkor nem fogjuk meghallgatni magunk, mert lehet, hogy túl részegek leszünk ahhoz, hogy kezeljünk egy rádiót, de majd lesz ismétlés (hallgassátok, mert fizetnek nekünk az ismétlésért :) ), és a műsor itt is letölthető lesz a Szomszédnéni Blogon.

Béfé::

4 válasz: “Cseszegetik a Szomszédnénit a Kossuthban”

  1. Szem

    Sziasztok!

    Én voltam az egyik “kelléketek”, a srác a mentős puloverrel. Jól belenyúltatok, először azthittem Litkai Gergő mondta, hogy engem szólítsatok ki. Már párszor felléptem a Félőrültek Fesztiválján a Godotban, több-kevesebb sikerrel. Úgyhogy, ha ki is vágják azt a “hatalmas” mondatomat, hogy: Még nem! Akkor is örülök.
    Köszönöm az élményt, és remélem egyszer még a függöny másik oldalán is találkozunk!

    Szabó Erdélyi Mihály

  2. Szomszédnéni

    Dehogy fogjak kivagni a mondatod. Kosz, hogy segitettel. :)

    Befe::

  3. kolumbuSEXpress

    hajjjjjjjjraaaaaaa fiuk….ha nem megy az mr1-en, meg kellene probalni az evangelikus radioban….

  4. Hadnagy Levente

    Kedves SZabó Erdélyi Mihály (SZEM)!
    Ismered a mondást… vad tyúk is talál SZEMet. Ne csodálkozz, hogy a Szomszédnéni épp téged szúrt ki. Már messziről rém intelligens képed volt. És megszólalásig hasonlítottál egy filmsztárra…
    A válaszod: Még nem – sokat elárul.
    Mi volt a kérdés?
    - Ott vagyunk már? – Ott vagyunk már?
    vagy:
    - Elmentél már? – Elmentél már?
    Ne add fel SZEM. Kitartás, és gyakorolj a tükör előtt. Pár év intenzív munkával bekerülhetsz a TeljesenŐrültek Fesztiváljára.
    Egy utolsó kérdés: Mit akarsz a sZomszédnénitől a függöny másik oldalán? Te is azt hiszed: az igazság odaát van?
    Aztán ne feledd: Szemet szemét, fogad fogadd…

    Üdv, Levente