Sztorik

Kovács András Péterrel stand-upos humoristával utazunk Szombathelyre fellépni a helyi Dumaszínházban, a Balaton mellett elhúz mellettünk egy sárga taxi, mire beköpi: „Jönnek Bajor Imréért.” Kis csönd, majd megkérdem, hogy hogyhogy jönnek Bajor Imréért? KAP meg elmeséli, hogy Bajor Imre a Balaton mellett lakik, és ő csak úgy megy fellépni, forgatni, kabarézni Budapestre, ha küldenek érte taxit. Budapesten fellép, forgat, kabarézik – utána meg hazaviszi a taxi.

KAP-al ciki fellépésekről beszélgetünk. Nála a legfurcsább fellépés címét az nyerte el, mikor meghívták egy cégbulira, és a német vendégeknek a szinkrontolmács élőben fordította a szövegét.

Hévízen találkoztunk a magyar Elvis Presleyvel:

Múlt pénteken egy óra eltéréssel két fellépésünk volt Budapesten. Trabarna, Szomszédnéni és Kiss Ádám volt a műsor. Ez úgy megy, hogy van három fellépő, az első humorista elmondja a dumáját, majd átmegy a második helyre, következik a második humorista, akinek a szövege alatt az első humorista már a második helyen szövegel, és így tovább. Kábé félórád van átérni az egyik stand-upos helyről a másikra, és szerintem mi vagyunk az egyetlenek a magyar humorszférában, akik ezt a távot metróval tették meg.

Magyarországon nem mondhatnám, hogy túlzottan ismertek lennénk, a Rádiókabaré segít talán azon, hogy ez megváltozzon. Bár megvannak az ismeretlenségnek is a diszkrét bája. Belépünk a Godot Dumaszínház bejáratán, teltház, rögtön elénk toppan az egyik pincérnő, hogy: elnézést, de távoznunk kell, mert magánrendezvény van.
„Tudjuk – mondjuk neki -, mi lépünk fel.” A mellette álló pincér alig bírta abbahagyni a röhögést.

Most pénteken Sopronban lépünk fel. Erről a városról annyit tudok, hogy valószínűleg ott készül a Soproni Ászok sör. Jövő héten Győrben vesszük fel a Rádiónak a Kabaréklubot. Győrről meg tudom, hogy van olyan keksz. Már csak Szegeden szeretnék fellépni, mert ott csinálják a Pick szalámit, és azt hiszem boldog leszek.

Béfé::

5 válasz: “Sztorik”

  1. kinga

    No, eleg szepen kezdtek am befutni :) azert ezek eleg nagy nevek. sok sikert

  2. besucher

    Debrecenbe nem jösztök a szokásos havi Dumaszínház keretein belül? Azt is a Godot-sok nyomják… Nagyon örülnék ám!

  3. felméripéter

    Én gyalog szoktam járni két ilyen fellépés között. Hol vagyok én akkor?

  4. bacsa

    debrecenben keszul a…
    debreceni.
    Mehettek oda is, ugyhogy.

  5. Andris

    Debrecenbe tényleg eljöhetnétek egyszer. Ismerőseimnek is mutattam jútúbos videókat rólatok, és nekik is nagyon tetszett. Szóval Debrecen várja a SZPI-t!:P