Rejtő Reloaded?

TSz a kicsivel lentebb lévő hozzászólásában élvezi a neve rövidítésével kapcsolatos összefüggéseket, mármint, hogy a néni nem tudta, hogy honnan jön a TSz, bezzeg Gáspáriknak komoly kis elmélete volt arról, hogy honnan jön a Béfé. :)

***
Soha nem voltam még árverésen, minden tudásom, amivel az árveréseket vezettem filmekből jön. Ki tudja, ilyen alapon, lehet repülőgépet is tudok vezetni?
A legdrágábban TSz hét Rejtő karaktert megformázó karikatúrából álló gyűjteménye kelt el és az én rózsaszín kalapácsom, amivel az árverést levezettem. Külön-külön 1,5 millió lejért.
Lehet, hogy humor helyett árveréssel kellene foglalkozzunk.
Elvégre eladtuk Csinta Samu láthatatlan golflabdáját is.
Nem tudom mennyi pénz jött össze, én is a Transindexről fogom megtudni, de egy cipőfűzőnyi biztos.
Volt egy igazán fura kettős érzésem az est alatt, amikor DJ Könczey a keverést egy Dancsannamari számmal kezdte, és nekem dedikálta, s én miközben épp elindultam a folyó felé öngyilkossági kisérlettől vezérelve, egy lány felkért táncolni.
:)
OJD-vel beszélgettünk, és úgy tűnik ez a kezdeményezés nem fog itt megállni, megyünk más városokba is. Rejtő Jenőnek még kellenek gombok a kabátjára, cipősarok, szemüveg, zsebkendő.
De tulajdonképpen ez mellékes. Ami igazán fontos, amiért született ez “Rejtő Jenő cipőfűzője – valami” hogy ezáltal is beszéljenek Rejtőről, és miért ne – olvassák is.
Jobb, mint a Herripotter.

Béfé::

9 válasz: “Rejtő Reloaded?”

  1. th

    Igazad van, Béfé! Mióta elkezdtétek reklámozni a bulit újraolvastam az elveszett cirkálót, a néma revolverek városát és a láthatatlan légiót :-) Amíg ti buliztatok addig én legalább jókat röhögtem.

    Rejtő könyvek itt: http://mek.oszk.hu/html/vgi/kereses/keresesujgy.phtml?tip=gyors

  2. eva

    na latod vannak meg csodak.. ez is olyan mind az ember tragediaja.. Adam ongyilkos akart lenni, de aztan megtudta, hogy Evanak gyereke van ess akkor mar nem volt szive ongyilkos lenni [bar ehhez nem kell sok sziv]; te is igy jartal, mondjuk remelem, hogy aze egy tancbol meg nem lesz gyereked es kulomben is humoristaknak nem szabad ongyilkosnak lenni. Nekik szenvedni kell a kozonsegtol es az egesz vilagtol eletuk vegeig.[a veg alatt nem az ongyilkossagos halat ertem] :)

  3. Szomszédnéni

    Úgy öt perce meghívtam Gáspárikot Humorfesztre, remélem elfogadja a meghívást. Ha nem, majd indítunk egy e-mailkampányt, és meggyőzzük.

    Béfé::

  4. Tamas

    Szerintem sokkal erdekesebb lenne magukbol az adomanyokbol osszeeszkabalni a szobrot. Lattam vmi fenykepeket ilyen alkotasokrol, egyenesen Sao Paulobol, Braziliabol! Tok jol nez ki es szereny velemenyem szerint Rejto szemelyisegehez jobban is illik egy ilyen “szedett-vedett” imidzs. Ki van velem?

  5. Klara

    Befe orulok, hogy megmenthettelek az ongyilkossagtol, habar nem ez volt a szandek ;)

  6. Szomszédnéni

    Van olyan eset Klára, amikor egy köznapi, banális cselekedet is életet menthet. Mondjuk ez a tánc nem ilyen eset volt, de kösz. :)

    Béfé::

  7. Klara

    Hat igen. Egyszer Szenassy eletet is megmentettem, de nem egy tanccal ;)

  8. Szomszédnéni

    Ez nagyon érdekel. Hogy mentetted meg Szénássy Életét? Ja, és akarsz Tiszteletbeli Életmentő címet? Persze szalag is jár hozzá. Medál nem biztos…

    Béfé::

  9. Klara

    Hazafele tartva Szenassyt a szerelem emesztette, de olyannyira, hogy meg a kozelgo vonatot sem vette eszre. A tobbit kerdezd tole.
    Ha medal nincs akkor nem kell. :(