Lábos valami borsóval

Fura életet élek. Ma délután egy nagy lábos borsófôzeléket cipeltem a kompjùterasztalkára, rátettem, majd levettem róla. Ennek mind felvettem a hangját egy mikrofonnal. Nem hallatszott semmi. Utána erôsebben tettem rá, és vettem le. Valamiért azt gondoltam, hogy annak, ha valamit elveszünk valahonnan van egy hangja. Nekem nem lett.

Fegyver felolvasott nekem ma egy gyümölcssalátareceptet, miközben készìtettem a gyümölcssalátát. Volt némi eltérés, például az enyémbôl ha sokat eszel, a fejedbe száll. Ezt sem igazán értem, soha nem csináltam ilyesmit. Ugy látszik, rám tört valami nyùédzses biodivat ma délután fél három körül. Veszélyes dolgok ezek a bioizék, akármelyik percben hatalmukba kerìtenek, és többé nem szabadulsz. Aki egyszer belekóstólt, az már nehezen szabadul. A legjobb, amit ilyenkor tehetsz, hogy hagyod másoknak, hogy segìtsenek rajtad. Én is hagytam Fegyvernek, hogy lemenjen sörért.

Valaki mondta , hogy a kedvenc évszakai a tél barátnôvel, és a nyár barátnô nélkül. Egy másvalaki ehhez hozzáfüzte, hogy a nyár barátnôvel olyan, mint a szex óvszerrel. Vagy mint a szex zokniban.

Lórinak a fejét szerencsére nem láttam, amikor a németek nyertek ma délután, és ezzel nyert tôlem egy sôrt. Rossz nézni azt ha valaki azért örül, mert te pont nem.

Holnap bábot fogok készìteni, miután felvettem egy kalapács és egy vésô viszonyának a hangját.

Mindeközben ballagásunk lesz az egyetemen, de Szénával megegyeztünk, hogy nem megyünk, mert nem tudjuk hol lesz és hánytól.

Kedden szerzôdünk a rádióval.

Hogy hovávezet mindez?

Gabi mesélte, hogy volt kirándulni magyarországiakkal Brüsszelben. O volt egyedül erdélyi Temesvárról, ezért elénekelték neki Brüsszel óvárosában a székely himnuszt.
Mondták neki, milyen furán beszél magyarul. Hát persze, mert nem használta azt az öngyiböngyi nyelvet, amit a magyarok. Azt mondta, hogy hideg van kint, és nem azt, hogy kint hüsi van ám.
Az illemhely elôtt kisebb sor alakult ki mindkét nemnél, és az egyik pofa azt mondja: Szégyen! Kérdôen ránézett, mire az odasùgta: december 5.
Mindegyik ilyenekkel jött: Erdélyi vagy? Tök jó! Ismerek egy erdélyit, Váradon lakik, Kövesy Zsombornak hìvják, vékony, magas gyerek, nem ismered? …. Neeeem??? S akkor Bányász Pityut Csomafalváról? Ott lakik azon az utcán, amelyik visz ki a temetôhöz. Neem? Aha, te Temesvári vagy, értem, de hát Pityu is Erdélyi.
Meg ilyen kérdésekkel jöttek, hogy Temesvár egy utcáján hány percet kell állni, hogy magyar szót halljon az ember.

Hülyék ezek a magyarok. Jó, persze, nem szabad általánosìtani, de nehéz. Holnap pl érkeznek magyarországi vendégeink, egyiküket ismerem, és jófej srác.
Namindegy, jóéjt.

TSz

3 válasz: “Lábos valami borsóval”

  1. eva

    ugyi mar, szerintem tok jofejeeek. olyan edik mikor azt mondjak, hogy siraly, meg csakany.. meg, hogy a beni igy meg ugy, meg, hogy milyen jo nacid van…, szerintem tok kulturaltak mellettunk. foleg azert mert nem hasznaljak azt az unalmas regi, helyes magyar nyelvet.. naaa..

  2. Marcika

    Na és aktívak lesztek vagy állami alkalmazottak?
    Egyesek vagy hatosak?
    Helyiek vagy Regionálisak?
    Száz-wattosak esetleg tíz kwosak?

    Hogy biológiailag mi a különbség a két lehetséges változat között nem tudom… de szerintem már az első szempont szerint feltett kérdés után értitek mire vagyok kiváncsi…

  3. lori

    Na majd elkuldom a fejen emailen. es megnezed a “replay”-t