Tollában kell főzni a lopott tyúkot

Gyorsabban történnek az események, mint a blogbaírás, például volt Szomszédnéni XL Marosvásárhelyen, csak hogy egyet említsek. Ezúttal Székelylend is el tudott jönni, így teljes volt az eredeti elképzelés. Elfelejtettem bevinni egyszer egy paprikát. Ennyi.
Utána a Félszigeten voltunk, csak most nem volt semmi rendezvény. Tudni kell, hogy a közönség nagyon vegyes volt, tehát 2-től 92 évesig minden. Ezen az állófogadáson beszélt át hozzánk a szomszéd asztaltól egy néni, és azt fejtegette, hogy a mai fiatalok már nem tudnak élni. Hogy az ő idejükben tudtak élni, és csak idősebb korban jött a hajrá, mostmár fiatal korban van a hajrá. Olyant ismer, aki velünk egyidős és már őszül. (lehet festi, szerk. megj.) És hogy szép volt, jó volt az előadás, de mi már nem tudjuk milyen, hogy lemész egy víz mellé, zsíroskenyeret eszel hagymával, és beszélgetsz. Az volt az élet. Meg amikor a hegyről loptak egy tyúkot, azt megfőzték tollason, és utána egyben lejön minden, és én olyan finomat még nem ettem. Mondtam valószínü, és mindenképp kipróbálnám egyszer. Affelől érdeklődtem, hogy ezt csak lopott tyúkkal lehet, vagy rendes tyúkkal is?
Elmondta, hogy rendessel is lehet, meg hogy kell vágni a tyúkra egy lyukat. Dehát már van rajta lyuk, világítottunk rá, az nem megfelelő? Kiderült, hogy nem, az túl kicsi, kell vágni rá egy nagyobb lyukat, aztán megfőzni az erdőben.
Nahát, miről maradtunk le. Ha valaki kipróbálta, árulja már el, hogy milyen. Megéri élni?

Továbbra is rendületlenül közeledik a humorfeszt. Jelentkezzetek itt: verseny KUKAC humorfeszt PONT ro

TSz

3 válasz: “Tollában kell főzni a lopott tyúkot”

  1. Imola

    Nekem is ősz a hajam fele kb, annélkül, hogy festeném. Ráadásul eszem zsíros kenyeret is, bármiféle nehézség nélkül:D
    Gondoltam, ez annyira hasznos infó, hogy kár lenne nem feltenni ide :) )

  2. bacsa

    es a beleket kipiszkalni azon a nagyobbik-lyukon, vagy az csak a gyenge idegzetuek maniaja, a regi szep idokben belestol foztek a lopott tyukot?

  3. radiobuhera

    - Kisfiam, mit főzzek ebből a tyúkból?
    - Szilvapálinkát anyu, szilvapálinkát!