Mózes bárhol

Valamelyik este a szomszéd asztalnál két idegenvezető ült, egyitpomban dolgoznak, és arról meséltek, hogyan lehet hüjíteni a turistákat mindenféle hazugságokkal, mindenféle számu Rámszeszekkel, meg ilyen jelzőkkel hogy a véreskezü ötödik Rámszesz. Majd az egyik előadta, hogy hogyan lehet pár perc alatt 300 eurót keresni. Leírom ide más idegenvezetők okulására:

Amikor éppen a Vörös tenger mellett haladtok el a busszal, akkor teszed magad, hogy elaludtál, majd hirtelen felébredsz, és sajnálkozva mondod, hogy milyen kár hogy elaludtál, mert épp ezen a helyen választotta ketté Mózes a tengert. Mondod ezt egy olyan helyen, ahol pont olyan a tenger, mint máshol. Ekkor a turistanyanyók elkezdenek sikoltozni, hogy álljunk meg, álljunk meg. Ekkor elmondod szintén sajnálkozva, hogy a sofőr, Ahmed, sajnos elég nagy ember, és nem szeret megállni csak úgy. Kell várni egy kicsit, majd hozzáteszed: de talán fejenként 10 euróval meg lehetne győzni Ahmedet. Tíz euró elég sok, úgyhogy elhallgatnak, de mindig akad az első széken egy nyanyó, aki elvisítja, hogy rendben van, rendben van, egyszer jár itt az ember. A többiek szégyenlik azt mondani, hogy leszarják a helyet, ahol Mózes kettéválasztotta a tengert, ezért beleegyeznek. Ezután már csak össze kell szedni az eurókat, leszállni a buszról, és esetleg felolvasni nekik a tízparancsolatot.

TSz

12 válasz: “Mózes bárhol”

  1. zolika13

    A fene egye meg, hogy gyorsan sok penzt mindig csak hazugsaggal vagy lopassal lehet csinalni. Nekem a lelkiismeretem nem engedne, hogy ilyen modon meggazdagodjak.

    Nem tud valaki egy becsuletes meggazdagodasi modszert? :D

  2. bukta

    …meg kell mutatni azt, ahol M tényleg kettéválasztotta?

  3. Szomszédnéni

    Zolika,
    még van a zsarolás is, azt kihagytad.

    bukta,
    igen, meg kell mutatni, ami abból áll, hogy előrenyújtod a karod, a mutatóujjad kiegyenesíted, és azt mondod: Ott!

    TSz

  4. szemmel

    A módszer ősrégi, és a fiúk legalább fárasztották magukat azzal, hogy trükköket vessenek be, és elmondjanak egy gügye sztorit. Jó tíz évvel ezelőtt a “ghida” minden teketória nélkül szedte be tőlünk, csóró licistáktól a pénzt. (Én 25 márkával akartam megjárni Spanyolországot.) Hogya gida milyen profin kalauzolt bennünket, azt inkább nem mesélem el.
    Ne szidjuk hát a hagyománytisztelőket.

  5. bacsa

    te Teesz, te tudsz egyiptomiul?

  6. bacsa

    Vegul is, ki tudja mi igaz abbol a tenger-sztoribol. Lehet hogy a Fekete-tenger volt. Vagy a Holt-tenger. Sot, azota sokat valtozhatott a tengerpart, talan nem is lehet konkretan megmutatni hogy hol volt.
    Igy viszont mindenki boldog. A turistananyok megkapjak amire ahitoznak, akar fenkepet is keszithetnek, mit szamit az a par kilometer ide vagy oda, a tenger az tenger, nem? Az idegenvezeto megkapja a kiegeszito penzet, Ahmed pedig mindebbol szart sem ert, de nem is erdekli, mert o mashol baszik ki a rendszerrel.

    Lelkiismeret?? Nemazer, de aki ojan hogy ezert fizet 10 eurot, hogy megnezze egy nagy tengernek egy bizonyos kicsi darabjat, ahol meg legalabb nudista strand sincs, az fizessen!

  7. Szomszédnéni

    Bacsa,
    nem tudok egyiptomiul, semmilyenül nem tudok, örülök hogy legalább az anyanyelvemet nem töröm, csak egy kicsit.

    TSz

  8. atsipsik

    te TSz, hülyíteni ellipszilon.

  9. Szomszédnéni

    atsipsik

    ha visszanézed, mindenhol pontosjével írtam a hüjét, és ennek van egy története. Egyszer talán elmesélem.

    TSz

  10. atsipsik

    Kíváncsian várom.

  11. Szomszédnéni

    atsipik

    Hát csak itt mesélem el, mert annyira nem érdekes. Annyi az egész, hogy volt egy olyan tervünk, hogy indítunk egy erdélyi humorlapot, és ez lett volna a címe, hogy: HÜJE magazin. Hüje cím, de mindegy. Sakkor nagyon beleéltük magunkat, úgy nézett ki, hogy összejön a dolog, elkészült az első szám, ittunk egy nagyot a medve bőrére, és végül mégsem lett az egészből semmi. Ennek emlékére pontosjével írjuk a hüjét. Ha jól sejtem Béfé is.

    TSz

  12. atsipsik

    ÉÉééértem.. Akkor szíves elnézésedet kérem, hogy azzal gyanusítottalak, nem tudsz helyesen írni.