Karácsonyi filmterápia

Elhatároztam, az idén üdítő pihenés céljából semmi mást nem csinálok Karácsonykor, hanem végignézem az ilyenkor szokásos filmrepertoárt. Nem mondom, hogy összejött, de azért egy kezdőnek elég szép teljesítmény. Amit nagyon sajnálok, hogy kimaradt, az a “Kelekótya Karácsony”, de cserébe sikerült megnézzem a “Télapu”-t. Pedig a Kelekótya Karácsony az előzetes alapján nagyon bolondos film, mindenki grimaszkodik, kiabál, vagy kacag. Kár volt lemaradni róla.

Az egésznek hétfő délelőtt fogtam neki, és indult azzal a filmmel,amikor nagy bajba kerül a Föld, de aztán végül megmenekül. Az egész probléma egy konok főnök miatt lesz, aki miatt a Föld közelebb kerül a naphoz. Ezért aztán a földön nagyon meleg lesz, és hamar elfogy a víz. Kiderül, hogy ilyenkor a jó emberekből is lehet gonosz ember, vagy az már eleve gonosz volt, csak jónak látszott, erre nem kapunk egyértelmü választ. Aztán a rendőr mindent megold, ezért elkezd esni az eső. Vége.

Reszkessetek betrőkből is néztem párat, meg a legújabb százegydalmát kiskutyát. Azt amikor az egyik nem pettyes, de hála az istenek, a végén minden jóra fordul, mert nő rá egy petty.

A muzsika hangjai gyönyörü film, ha már megfogadtam, most is kibírtam valahogy a végéig. A Némó Kapitány két estét is elvett, mert kétrészes. Tanulságos film, az a mondanivalója, hogy nehéz megtalálni a boldogságot. A másik is a víz alatt kereste, és nem találta meg. A víz alatt. Hát jóhogy nem találta meg.

A Denisz a komisz-ból azt vetítették az idén, amikor jön egy néger angyal, és elmennek a jövőbe Wilson bácsival, és Wilson bácsi rájön, hogy szereti Deniszt, ezért vesz neki egy biciklit. Denisz biciklizik, és Wilson bácsi boldog, viszont a legvégén elüti Denisz Wilson bácsit, úgyhogy Wilson bácsi megint mérges lesz. Nagyon jót derültünk a végén.

A hetedik tekercs címü film szép egyiptomi környezetben játszódik. Megtalálják a hetedik tekercset, de szét van morzsolódva. Ebből lesz a sok gond, meg probléma. Az ennek a filmnek a mondanivalója, hogy az emberek egymást akadályozzák, hogy elérjék a céljukat, és hogy ez nem szép.

Egy igazán bolondos film a “Hui Bui, a bolondos szellem” címü film volt, amely rászolgált a címére, valóban bolondos volt. Hui Bui egy tizenharmadik századbeli szellem, úgy halt meg, hogy belécsapott a villám, mert csalt a kártyában. Sakkor ő lesz a múzeumban a hivatalos szellem. De annyira bolondos, hogy mindent összekutyul, sokat nevettünk a sok bolondságon.

Ezek után megnéztem az este az Örök elme mindig tündököl, vagy egy ragyogó elme örök, szóval azt a Jim Carry-vel, na de ez már azért bonyolult volt. Nem értettünk semmit, néztük, hogy tünik el a kerítés, mondtuk, ez biztos szellemes film. Aztán voltak valami gépek, mondtuk ez szájenszfiksön, s a végén aztán mégis veszekednek, mint egy szerelmes filmben. A legvégén meg kacagnak. De hogy mit?

TSz

2 válasz: “Karácsonyi filmterápia”

  1. Hadnagy Levente

    Ha jó sük filmet néztél meg… Az elmúlt napokba vagy 15 órát ültél tévé előtt. Abból 5 óra reklám volt…. Sikerült megkülönböztetned, hogy melyik most aztán a film és melyik a reklám? Ettél popcornt? Vagy a körmöd rágtad… Nem baj ha igen, úgy meg drágult…
    Angolul nézed a filmeket vagy felirattal? Vagy szinkronnal? Vagy a barátnőddel?
    Nézd meg a Grincset, vagy az Átkozott karácsonyt, vagy a Hulla hó telizsákot.
    Vagy ne tévézz annyit, hanem inkább írj valami jó kis stand up comedyt, legyen min majd röhögjünk az új évbe.

    Hány üveg sör után száll meg az ihlet? Vagy ti józanon is ilyen viccesek vagytok? Sose tudtam eldönteni, mert mindig csak színpadon láttalak… hogy ti tényleg ilyen ,,okosak,, vagytok vagy csak teszitek ,, a hű… de okosat,,.

    Na megyek mert fontos dolgom van— kezdődik a tanar si nelinistit 5897. része.

  2. bacsa

    a denisz a komisz,annak mi az angol cime? mert szeretnem letolteni vagy valami.
    denis, the penis?