7

Múlt heti indokolt lustaságomat pótlandó beszámolót készítek a múlt hétről:

H:
Miután a cérnagyárig kísérem Jucit, stoppolok Kolozsvárra. Presbiteriánus misszionárius visz Szovátáig, hajszálon múlott, hogy nem tértem meg. Kávézok Vásárhely talán leglepattantabb kávézójában. Amikor az illemhely felől érdeklődök, kapok egy ajtókulcsot és egy lakatkulcsot a következő mondat kíséretében: “Hátul az utcában.” Mindkét kulcsot kell használnom. Este egy monostori lakrészben, Gadánál találkozom PéKával, aki ugyanolyan humorfeszt pólót visel mind én. Állítólag ő egyszer már levetette kimosni.

K:
Erre a napra nemigen emlékszem. Egy ilyen kép beugrik, hogy nekifogok a Kőműves Kelemenes jelenetnek a Bulgakov egyik asztalánál. Ez azért elég súlyos.

Sz:
Rövid partizánplakátolás után fotózás a stúdióban. Bogi fotóz. Van füzetlapja jegyzetekkel, készült. Ilyen próbák elé állít, hogy utánozzuk azt akit a legjobban utálunk, meg tegyünk úgy mintha limuzinból szállnánk ki, gyúródjunk egymásra, nézzünk meglepetten egy ág súlyától beszakadó színháztetőre. Béfé mondja, ő nem tudna meglepődni, ha beszakadna a színház egy ág súlyától. Végül sikerül meggyőzni Bogit, hogy csak simán fotózzon le bennünket. Este Krajczár.

Cs: Arra ébredek, hogy enyhe égettszag van, és nem érzem az ujjaimat: a körmömre égett a gyertya. Átrendezem a szobámat műhellyé, és megrajzolom a Rejtő karakterbibliát, amit délután mikor megmutatok Robinak egy minden addiginál nagyobbat ásít. Állítólag álmos. Insomniamegnyitón Sebesi Karen Attila vesz valami interjút Béfétől. Az insomniások ettől azt hiszik valami fontosak vagyunk, úgyhogy kapunk sört. Közben azon gondolkodunk, hogy szombaton humorest, és kellene valamit csinálni.

P:
Elalszunk. Ez persze minden nap így van, de nem mindennap kell utazzunk vonattal. Stoppal megyünk Nagyváradra Gadával, Béfé később jön . Velünk utazik egy vidéki fiatalember, aki telefonvásárlási ügyben járt a városban, és útközben háromszor kell hánynia. Nem bírja az aszfalt.
Béfének sikerül minden eddiginél legkésőbb elindulnia egy Váradi fellépésre. Hattól volt az előadás és ő háromkor még a transindexnél dekkolt. Nem késik el. Szépségversenyt vezetünk, ilyen még nem volt, de lehet lesz.Tőkés László irodájában öltözünk át. Ő nem volt ott, úgyhogy pszt! Megkérnek a szervezők ne “szívassuk” a lányokat. Igyekszünk. Sikerül hosszú percekig beszélni estélyi ruhákról, miközben fingunk nincs mit lehet mondani egy ruháról.
Hazafele a Koronán komolyabban kezd foglalkoztani a másnapi fellépés. Próbáljuk összeállítani. Kiderül még kell írnunk hozzá. Ok, van idő.

Sz:
Reggel ószeren detektívkalapot, halottkémjelmezt, rendőrnapszemüveget, ilyeneket szerzünk be. Délután próba. Este fellépés. Mindig meglepődöm, amikor látom, hogy jönnek csomóan. Jó érzés. Sikerül baki nélkül előadni a dolgokat. Működnek azok a jelenetek is, amelyeket kissé félve, kísérletképpen raktunk be, mert noha mi nagyon szeretjük őket, annyira abszurdak, vagy nehezen átadható a hangulatuk így színpadról, hogy megtörténhetett volna, hogy egy mukk sem lesz. Nem így történt. Utána Krajcár, ahol Maszek elmondja, hogy milyen kár hogy nem dolgozzuk ki eléggé a jeleneteket, és lehetne sokkal jobb is, meg ilyenek. Igazat adunk neki. Kicsit eldöntjük, hogy következőben jobban kidolgozzuk. A múltkor is eldöntöttük.

V: Előadás utáni másik nap.

TSz

6 válasz: “7”

  1. nagyi

    Maszeknak igaza van. Nem akarok kritizálni, mer még egy széken se tudnék megülni színpadon, de időnként kegyetlen hatással volt a fusi. Pl. a T.Sz. hegedűhöz való viszonya abban a néhány percben, az olyan, de olyan szép volt humorilag, hogy nagyon fájt mikor be-be vont egyet a hang előtt, vagy éppen a hang vont be egyet-egyet ő előtte. pedig azt ha le nyomja 50X tükör előtt akkor megy minden mint a karika csapás….nem egyéb csak KÁR.
    béke.

  2. zolika

    Ottvoltam en is szombaton…
    Rovidnek tunt az eloadas… Nemtom, azert, mert annyira yo volt vagy mert valoban rovid volt. Hat, annyira jonak nem minositheto, tehat az igazsag valahol kozepen lehet ;)
    Kulonben nem tudnam eldonteni, hogy most min kacagjak :)
    Kivetel a Paganinis jelent. Az elott ZSOSZ PĂLĂRIA!

    Na, (legalabb) igy tovabb!

  3. A.I.

    Szerettem ezt a humorestet. Abszurd humor volt, nem a szex, szerelem, gyengedseg. Nagyon jo volt. Szep, vicces jelenetek, karakterek. Kedvenceim a detektíves és ügynökös. Hol volt Ön az elmult 19 évben?

  4. Szomszédnéni

    :) Igen. Egyszer véletlenül két órásra sikerült egy humorestünk, azóta mindegyik rövidnek tünik. Azért ez a 45 perc nem is olyan rövid, naaa…

    Béfé::

  5. Ocsike

    Hát tényleg nem szivattátok a szépségverseny résztvevőit, de a második helyezett csajszi mégis panaszkodott rátok. Azt mondta, hogy TSz. egész este őt szivatta. Úgy kellett neki Máté elmagyarázza, hogy az humor volt és nem szivatás. Csumi

  6. Attila

    a félbeszakadt megtérési kísérleted folytatásához állok a rendelkezésedre! most már kolozsváron is. egy másik presbiteriánus misszionárius.