A humor szabályai

Humoristákat szelektálunk, a tegnap például (Dániel Csaba vezetésével – miatta nem lehetett cigizni az autóban, persze nem mintha mi cigiznénk) Humorfeszt – humorista meghallgatáson voltunk Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen és Csíkszeredán. Ez azért kellett mert azokból az emberekből, akik pályáztak nem mindenki vicces, és azt valahogy ki kell szűrni. Ez néha nehéz, mert azok az emberek, akik nem viccesek, rendszerint nem tudják magukról, hogy nem viccesek.
Mindezek ellenére egy olyan elméletem, miszerint mindenkiben van egy atomnyi humor. (Államelnökökben kevesebb.) Épp azért a humoraffinitás javítható. Így segíteni próbáltunk azoknak is, akikben csak az előbb említett ominózus atomnyi humor van meg.
1. Az előadásmódnál nem árt, ha az ember közben megáll a lábbán, nem lépeget előre – hátra.
2. Az is segít, ha közben szemkontaktod van a közönséggel.
3. A szöveget jó tudni.
4. Az utolsó szabály a legfontosabb: ne lopj anyagot más humoristáktól, mert te sem szeretnéd, ha lopnának tőled.
A tegnap tartottunk egy Humorfeszt sajtótájékoztatót, ahol elmondtuk, hogy az idén minőségi előrelépés lesz a Fesztivál versenyében, s nem engedünk versenyezni egyetlen olyan pályaművet sem, amely nem eredeti.
Kaptunk például egy Markos – Nádas jelenetet, valaki azzal pályázott. Sajnos mivel nem Markos – Nádos jelentkezett ezzel a jelenettel, el kellett utasítsuk.
Ma este dönt az előzsűri, hogy ki lesz a Hetek Versenyében.
Markos – Nádas még mindig jelentkezhet.

Béfé:: www.humorfeszt.ro – 2006. április 6-8, Napijegyek: 4 RON, szombati Gála Gallával és Maksával 8 RON. Egy liter tej ára 2,2 RON.

5 válasz: “A humor szabályai”

  1. Sz.Cs.

    A Transindexen, Galla képe mellett, az ott Áder János? :)

  2. sh@rk

    A tej azért kell a spenót mellé

  3. eva

    mi van akkor ha a hetedik erzek a humorerzek..? Persze hogy mindenkinek van.. az meg szemelytol fugg, hogy mi modon nyilvanitja ki az illeto.., kepzeld el mi lenne, ha mindenkinek lenne.. sok sok, en unnam.. .
    Az meg eleg durva lehet amikor kozolnod kell valakivel, hogy: ‘ bocsi, de sajnos benan mondasz viccet, meg nincs humorerzeked, csak annyi mind egy ikra, ugyhogy le a szinpadrol!’, vagy hasonlo, bar gondolom, ti humorosan oldottatok meg..
    Aztan meg mindenki mindenkit utanoz… mivel mar nincs semmi uj..

  4. Szomszédnéni

    Persze Csaba. :) Galla mellett az Áder János. Így fogja okosan hasznosítani a Fidesz a kampánycsendet.

    Béfé::

  5. Szepi

    Okesak ezek a szabalyok …. de egy fontos felsorolas kimaradt: figyeld a kozonseget es toprengj el rajta: viccesnek talaltak amit mondtam?
    Mert nyilvan, mint minden “muvesznek”, nektek is megvannak a “sajat” repertoarjaitok ami abbol all, hogy szerettek olyan vicceket is bevinni a musorba amirol talan mar elore tudjatok: nem mukodik!!!!
    Ha gyakrabban keresnetek a kozonseg visszajelzeset rajonnetek, hogy 3 esti musoranyagbol ossze lehetne allitani 1 igazan szinvonalasat.
    :)