Mütyübiznisz

A pünkösdi bùcsú alkalmából mütyübizniszbe vágtam. Egyszerű az egész, Keroplastból készìtettem mütyüket, ráìrtam, hogy Csìksomlyó 2006, es árultam ôket. Senki nem kérdezte meg, hogy mi az összefüggés a Csìksomlyói zarándokhely és például a vìziló, vagy az elefánt, vagy a fejét homokba dugó strucc között.
Kiraktam mütyüimet egy asztalkára, és kiìrtam egy papìrra, hogy “mütyü”. Mindenki, aki elment az asztal elôtt, önkéntelenül kiejtette a száján ezt a szót. Eddig egyetlen bùcsùn sem ejtették ki ennyien a mütyü szót, mint az idén.
Kedvenc jelenetem árulás közben:
Edesapja kisfiával álldogál, a kis, kb 5 éves, gyerek nézegeti a fekete csukjás, kaszás halált. Megkérdi, hogy mi az. Mivel mégiscsak 5 éves gyerek, elkezdem magyarázni, hogy az egy bácsi, aki megy kászalni a mezôre…. Az apja erre közbeszólt:
– Az a Halál, fiam! Na gyere, menjünk!

TSz

7 válasz: “Mütyübiznisz”

  1. dah@z

    A búcsún – én nem láttam- de mondták, lehetett kapni papírból kasírozott nagy Krisztust, jól kidolgozott izmokkal, meg minden. Megfeszített állapotban de kereszt nélkül oda volt támasztva egy kerítéshez. Mellette egy hokkedlin üvegtálban narancssárga felhúzható kis krokodilok úszkáltak. Mondtam is magamban, kár hogy nem jártam arra, vehettem volna Jézuskát meg géppuskát egy helyen.

  2. Roger

    Szia En vagyok “actele la control”:) a kiscsaj mondta utanna hogy tenyleg nezte neme Control vagy mert az elejen nem tudta komolyan mondtade s szoktam en azokkel is mitozni.
    Nem volt idom megnezni a Mutyukot mit csinaltal mert estig nyomtuk a melot mi is, de igy a Halalt megneztem volna (na nem eloben) Masnap feljart nagyapad is s mondta hogy mar hazamentetek s csak masnap jossz vissza. Sok szerencset tovabb is szisztok

  3. Roger

    Ejjel fel egyokor ne massz fara mert nem tudsz mar helyesen irni.(Jotanacs magamnak az elobbiert)

  4. eva

    ettetek-e már szmötyit?…

  5. Szomszédnéni

    Persze, imádom a Szmötyit. Azt eszünk minden Karácsonyba. Tejfölös szmötyi az igazi trutymóval.
    Béfé:

  6. emo

    a mikulasos mese meg elmegy, a golyas is ok. de ma a kaszalni meno bacsika….hova jut igy a jovo nemzedeke ha mind ilyen tevhitekben no fel?:)

  7. csuliszta

    Sem a szmotyi sem a trutymo nem er semmit. Ha ettetek volna hercsulaat, akkor maskepp beszelnetek…