Ökör, lépcső, kézbesítés

Húúúú, végre egy számítógép ahol vannak ékezetek. Erre a mondatomra, kedves informatikusok, köszönöm előre, de nem várok kiigazításokat, hogy mégiscsak van, és be lehet állítani, meg ilyenek. Nekem megmondták, az enyémen nincsenek, ééés kééész. Nem bírtam várni, ezért már a címben kiéltem ékezetszükségletemet, ezért lehet kicsit megtévesztő, bocs.

Ma arra gondoltam, hogy sok helyzet úgy végződik, hogy: îmi pare rău. Mégis óriasi különbségek vannak a jelentések között. Jelenthet egyszerüen egy megtaposott cipőt, vagy akár ezer dollárt.

Történt, hogy Erdőszentgyörgyön kerültünk stoppolós helyzetbe éjszaka. Bementünk a kocsmába, vettünk útravalót, kiálltunk stoppolni, és mellénk szegődött egy kiskölyök. Kért cigit. Amíg elszívta, elmesélte, hogy egyszer egy magas kövérkés alak jött, bement a bárba, vett útravalót, kiállt stoppolni, aztán a kocsmából az egyik kijött, minden ok nélkül behúzott neki kettőt, az összeesett, és otthagyták. Miután elmesélte, elment. Mi stoppoltunk tovább.
Jók ezek a kiruccanások, jó fílingesek, soha nem tudod előre, mi lesz, mi vár rád. Ha egyszer stabil életem lesz, nagyon fog ez hiányozni. De hátha nem lesz stabil.

BeVallum, hogy újabban melózok Csíkban. Sokat melóztam már Csíkban így nyaranta, ilyeneket, hogy: pityókaszedés, lennyövés, cimkézés a szesztöltödében, rakodó egy lerakatban, erdészet. Ezúttal bankot tervezek. Csak én fogom tudni, hol van a széf. Na jó, meg még az is, aki odateszi, de ennyi, kész.

TSz

6 válasz: “Ökör, lépcső, kézbesítés”

  1. edina

    szerintem a bank nevét is csak te fogod tudni :)

  2. Szomszédnéni

    Igen biza, edina, a bank nevét is csak én tudom, és egyelőre sajnos nem árulhatom el, csak annyit, hogy “O” betüvel kezdődik.

    TSz

  3. oj-oj

    szent eg
    a csiki mikroklima nagyon kedvezotlen az ujonnan epulo bankokra nezve (azert csak az ujakra, mert mintha a tejbolt tetejen egy idoben meg latszott volna a regi neve, valami penzintezet), ovakodj a marvany – es csempearusoktol, valamint ne probalj humort vinni bele, mert ugysem lesz vicces.

  4. bacsa

    imi pare rau. Tegnap hazafele a vonaton valaki meghuzta a veszfeket.
    A bakter kozolte az utazokozonseggel hangosbemondoban, hogy egy alomszuszek volt aki elszunditott es belekapaqszkodott a veszfekbe hogy el ne essen. Es azt is kozolte a bakter a hangosbemondoban, hogy az illeto bocsanatot ker mindenkitol.

  5. bacsa

    Hat Csikban nem tudom mi a helyzet a bankokkal, de Udvarhelyen annyi van, hogy ha odacsinalnad, es O-val kezdodik, akkor biztos az lenne a neve, hogy “Ooo bazmeg, meg egy bank!”.

  6. Oogie

    Sokan nem is tudják felmérni milyen fontos az ékezet használata a magyar nyelvben. Csak akkor jönnek rá, amikor az már becsapta öket. Okuljatok más hibájából! Most egy valós történetet mesélek el:
    Egy végzös közgazdász diák, aki úgy-e nem nagyon figyel a nyelvi értékekre, az ékezetekre, ezt az emailt írta docensének:

    Kedves Tanar ur!

    A vizsgadolgozatom megirasahoz kernek ontol nemi segitseget.

    Elore is koszonom, X.

    Szegény Tanár úr zavarba jött, már csak azért is mert a kedves felesége akkor áldott állapotban volt. Hogy ezt tísztázza, megkérdezte diákját a következö emailben, hogy mire érti a kedves a “nemi segítséget”. Ekkor derült ki, hogy egy incuri-pincuri ékezetecske milyen fogalomzavarokhoz vezethet. A diák ugyanis nem nemi, hanem csak némi segítséget kért.

    Amúgy, ahogy már észrevettétek még én sem tudok hosszú ö-ket meg ü-ket írni. :)