Dohányzás vagy szívás?

Egy rádióban volt egy körkérdés arról, hogy mi a véleményük az embereknek arról, hogy a román vonatokon betiltották a dohányzást, mire valaki azt válaszolta, hogy:
– A nájlon zoknikat kellett volna betiltani!

smoke

Aki utazott román vonaton, tudja miről beszélek.
Nekem szerencsére elég sok megadatik ebből az élvezetből.
A hétvégén leugrottam egy színjátszó-találkozóra, meghívtak a zsűribe meg egy kis cuccra, azon az alapon, hogy soha nem árt, ha van kéznél egy humorista.
A vígjáték kategóriával foglalkoztam, beolvasták, hogy Bálint Ferenc humorszakértő, hehe. Volt egy csaj, akinek a neve után azt mondták, hogy Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem. Megkérdeztem tőle később, hogy gyakran azonosul épületekkel?!
(Úgy gondolom jó dolog, hogy zsűrikbe meg-meghívnak egy humoristát is, legutóbb például a Miss Univers szépségverseny zsűrijében láttam Tom Greent.)
Volt egy borzalmas élményem is a hétvégéről. Van egy marosvásárhelyi humortársulat, Madártej a neve – hozzájuk kapcsolódik. Most eltekintek attól, hogy mennyire utálom Hacseket és Sajót, ami a Madártej társulat felállásának egyik alapszituja, most nem veszem figyelembe azt, hogy négyen énekelnek, és egyiknek sincs hangja közülük és azt sem tartom fontosnak, hogy az egész társulat egy Gáspárik-Nagy István utánzat akar lenni.
Ami igazán amatőrizmus, hogy ezek az emberek írtak egy dalt arról, hogy Gyurcsány balfasz. Természetesen persze, hogy balfasz Gyurcsány. Próbáltam keresni egy kis poént, csavart, szatírát, paródiát a Gyurcsányos dalukban, de nem találtam – szó szerint csak arról szól az ének, hogy a Madártej mit gondol (hehe, gondol) Gyurcsányról. És ez volt a legnagyobb közönségsikerük. Így nem nehéz sikert elérni. Nem leszek álszent. (Ma.) Mi is használtunk ilyet, elég bármit mondani románokkal kapcsolatosan, Markóról (itt egy cikk erről, megkérdeztek), Dancs Annamariról – és garantált a siker. Ez az easy way. Remélem, hogy a Madártej is kinövi majd.

Béfé::
Most készül az, eddig még cím nélküli, október 14-i humor-premierünk. Meglepően korán elkezdtünk foglalkozni vele. Címötletek?

19 válasz: “Dohányzás vagy szívás?”

  1. K.Andrea

    Nagyon jó ez a poszt.
    Körülbelül 4 éve nézek Szomszédnénit, és egyre jobban tetszik. Kezdetben kicsit mű volt az egész, steril, az a véleményem, hogy egyre kiforrottabbak vagytok, egyre őszintébb az, amit a szinpadon mondtok, és persze egyre jobb. (msly)
    Egy egyetemista humortársulatból kezd elmaradni az egyetemista, és ez jó. Kezd egyre kevesebb teret kapni nálatok a “paraszt” humor, és egyre több a “csavar”. Akkor október közepén látjuk egymást.

  2. kefiret

    Egy dal arról, hogy Gyurcsány balfasz. :)

  3. F.Anna

    Az a lényeg,hogy a vonatokon betiltották a cigarettázást,mert hát lassan közeledünk az EU-ba való belépéshez.De talán fontosabb lett volna a vonatok tisztán tartásával kezdeni a dolgokat.Ha véletlenül egy második világháborúból fennmaradt személy vonatra szól a jegyed akkor egész jó 200 km-t megtenni egy piszkos,büdös vagonba,főleg ha egy bőbeszédű utitársad is kerűl.És még azt sem mondhatod,hogy kimész elszivni egy cigit.

  4. NMS

    Ahogy a nÁjlon zoknit javasolta valaki, én javasolnám a hagyma, a túró kitiltását is. Üljön csak fel valaki a Galacira vagy a Jászvásárira…:)

  5. noirhofeherke

    eleg buszra is ulni a hagymas, illatos cuccokert: ha haza utazom olyan nincs h ne ulne fel idokozben egy moc es az egesz buszt megtolcse a legujabb kolnijevel amit a legjobb, juhokkal bizniszkedo tarsatol kapott s ha netalan keves a hely mindenki (aki egyedul ul) retteg h ne melleje uljon le, en ilyenko teszem magam h alszok s a taskam a melletetem levo szekre teszem de van amikor nem jon ossze a dolog s egesz hazaig ajuldozok s atkozodok. egyszer meg egy elo tyukot is felhoztak a buszba…

  6. Szomszédnéni

    De gondolom este volt, és az élő tyúk leszállt az első diszkónál.

    Béfé::

  7. blk

    oke-oke, de megis mit jon che g. az egesz szoveghez>?

    hol itt a logika, vagy mittom en mi?

  8. Szomszédnéni

    che g. cigizik – ez latszik. sajnos az nem, hogy ez a kép egy vonaton készült. igy jon ide. de nem jo mindig logikat es melyebb ertlemet keresni.

    Béfé::

  9. noirhofeherke

    hat sajnos tevedsz, a tyuk egesz hazaig elkisert s az elottem levo szeken szolozott s a dalaibol itelve nem nagyon elvezi a mai zenet, diszkot inkabb a kalasszikusok fele huzott

  10. paszti

    *nagyon jó elöadás* cimnek

    te, en mostanaban nagyon szarul ereznem magam
    ha magyarorszagi lennek,
    itt, a szinten eu-s romaniaban, azer olyan szar h mar teljesen jo,
    s meg a gazdasagi mutatok is ezt mutatjak, annyira nyilvanvalo

    azon gondolkodom, lassan vegyek valami kis ingatlant a hortobagyon,
    mig nyugat felol a nemetek s az irek fel nem vasaroljak elolunk,
    s aztan erdelyhez csatoljhatuk az egeszet lassan

    sosem ertetunk a politikahoz, mi magyarok,
    mi sem mutatja jobban, mint a meglepetes,
    h a politikusok hazudnak… hat igen. talan meg a viki is.

  11. just me

    Jo-jo, hogy betiltottak a cigizest a vonatokon, de sajnos az alkohol fogyasztast meg nem tiltottak be… ami szerintem rosszabb… ha cigizik valaki, akkor kinyitod az ablakot es szelloztetsz…ennyi…am ha az utazotarsad tokreszeg, vegul atvaltozhat agressziv “kismalacca” es elveszi a megmaradt kedvedet is az utazastol.. szerintem..

  12. bacsa

    A nemdohanyzo vonatozas nem roman talalmany. Igy probal a CFR is “europaiunizalodni”.
    Mivel nejlon zoknit sehol az EU-ban nem tilt a torveny, ezt nem szukseges Romaniaban sem betiltani.

  13. bacsa

    Guevaranak bizonyara serto lenne egy cigarettat ilyen kozel vinni a szajahoz. O, kerlek, szivarozik, nem cigizik. Zott, akarommondani.
    Amugy szerintem mar az serto lenne ha rozsaszinben latna sajat magat egy tini polojan tundokolni. Es ugy altalaban, ez a Che-kultusz eleg undorito es osszenemfero (szerintem) a szemelyisegevel.

  14. Szomszédnéni

    Egyetértünk.

    Béfé::

  15. Gyuszi

    Gyuszi vagyok a Madartej kabaretarsulattol.
    Nem tudom miert kaptuk ezt a “szemelyes” kritikat, hiszen en ugy erzem, hogy amig a kozonseg nevet a darabjainkon akar a Gyurcsany Ferencet illeto dal parodian, nem erdemeljuk ezt a hozzaallast toletek. Most nagyon kiabrandultam beloletek.
    Nincs jogotok kritizalni, na meg RAGALMAZNI minket.
    Apropo “Hogyan beszel egy kolozsvari egyetemista” ??? utodott egy darab. mi a lenyege? Ti ezzel alltok elo? Mint Kolozsvariak?

  16. Gyuszi

    Ja es meg valami.
    Gasparik-Nagy Istvan???
    Ha ti minimalis hasonlosagot is talaltok.. szoljatok nekunk is.
    Ezek szerint mi Vasarhelyiek nem ismerjuk oket. De ti IGEN.
    Ez van na! Ti PROFIK vagytok.

  17. Szomszédnéni

    Gyuszi,
    dehogy ábrándultál ki belőlünk.

    Nem minden vicces, amin emberek nevetnek.

    Béfé::

  18. Gyuszi

    Akkor sem vagy(tok) jogosultak arra hogy kritizaljatok.
    Mindenki pofa be, s csinalja a sajat musorjat.
    Uff!

  19. V. Kalman

    “Próbáltam keresni egy kis poént, csavart, szatírát, paródiát a “……………”, de nem találtam – szó szerint csak arról szól az “……………”, hogy a “kik vállalják ezért a felelősséget ???” mit gondol (hehe, gondol).”
    ….Így sem nehéz sikert elérni.

    A pontok helyére illesszétek be a TVR magyar csapatának 2007-es szilveszteri ködös konglomerátumát (ajánlom mindenki figyelmébe ha már valaki kiengedte az éterbe). Az lehet, hogy a nagytöbbség csak erre képes, de mióta engedik az átlagost a TV közelébe :)
    …és nem volna semmi gond, ha nem minket erdelyi magyarokat reprezentálna.