Vallum, azaz merre is tart az ìrógép

Reggelente a munka azzal kezdôdik, hogy várjuk a kávészünetet. Dél körül kezdôdik. Negyedórás szervezés elôzi meg a biztonság kedvéért, ami abból áll, hogy mindenki megkérdez mindenkit, hogy jön-e kávézni. Ebbe a szervezésbe be szoktak kapcsolódni közeli cégek, függetlenek is. Mesélik, hogy állìtólag egyszer valaki azt válaszolta, hogy “nem”, de valószìnü, csak legenda.

Fontos ez a kávészünet, ilyenkor kerülnek terìtékre az igazán fontos témák, persze miután megbeszéltük, hogy “jaj mennyi dolgunk van”. Kicsit itt megállnék, néhány utasìtás, hogyan kell ezt a mondatot elôadni. Apró kávészürcs után dôljünk hátra a karosszékben, kezeinkkel nyùjtózzunk, tegyük tarkónk mögé, majd egy elfojtott ásìtás után és közben mondjuk ki: jaj, mennyi dolgunk van.

Ezután következhet a nagyonfontos téma kivesézése. Például a minap az ìrógép furfangos mûködése volt a soros. Felvetôdött a kérdés, hogy az irógép kallantyuját, ott fent, melyik kézzel kell visszatolni. Ez a kérdés két táborra osztotta a társaságot. Voltak a jobbosok, és a balosok. Heves vita alakult ki, lebontottuk a témát, megvizsgáltuk, hogy amikor ìrunk, akkor melyik irányba halad a kezünk, de vajon az ìrógépben a kallantyu melyik irányba halad, nem-e a kallantyu áll egy helyben, és az ìrógép megy tova, mindenki kipróbálta a levegôben, hogy milyen is, amikor gépel. Eleinte én jobbos voltam. Végül meggyôzôdtem, hogy ballal kell visszatolni. De a kérdés még mindig nincs végleg tisztázva.

TSz

5 válasz: “Vallum, azaz merre is tart az ìrógép”

  1. F.Anna

    Persze ez attol is függ,hogy jobb vagy balkezes vagy.
    Erről jut eszembe, van olyan balkezes aki balkezesként használja az egeret? (mármint felcserélt gombokkal)

  2. bacsa

    Mi altalaban szexrol szoktunk beszelni a kaveszunetben. Meg a nokrol.
    Ebbe elobb-utobb az a ritka nonemu kollega is bekapcsolodik aki nalunk megtalalhato.

  3. noirhofeherke

    igen anna van olyan balkezes de nem mindig mert a tesom ha haza jon visszaallitja

  4. Vas Tas

    Hol dolgozol, Tsz??!?

  5. micc

    tamas, dehat bevallutta…