Tanácsok kismamáknak

Annyi tanácsadó cég van, én is szeretnék tanácsadással foglalkozni. Valahogy a véremben van a tanácsadás. Végiggondoltam, és eddig még nem találtam olyan témát, amiben ne tudnék tanácsot adni. Talán a gázok moláris térfogatának meghatározásánál kicsit gondban lennék, de annyit mindenképp tudok tanácsolni, hogy használjunk hozzá kristályos kálium-permanganátot, 20%-os kénsav oldatot, és 30%-os hidrogén-peroxid oldatot, valamint az alábbi képen lerajzoltam nektek, hogy milyen berendezés szükséges hozzá:
berendezes

Viszont kismamáknak bármikor adok tanácsot. A legfontosabb, hogy ügyelni kell a kisbabára, nem szabad leejteni, ütögetni, felrázni,felnyitni, vagy nyílt lángnak kitenni. Nem szabad engedni, hogy más kisbabák a szájukba vegyék. Nagyon fontos betartani a megfelelő bioritmust, amelyen ne változtassunk gyakran, mert a kisbaba immunrendszere sínyli meg. Ajánlatos a biociklust így kialakítani: éjszakai alvás – hajnali szoptatás – reggeli alvás – reggeli kávé – cigi – kaki – délelőtti alvás – déli szoptatás – cigi – délutáni alvás – esti szoptatás – cigi – sör – film – kaki – éjszakai alvás. Az imént jelzett napi három szálnál ne adjunk több cigit a kisbabának, mert az már káros lehet. Nagyon ügyeljünk, hogy a baba ne nyálazza be, vagy nyelje le a cigarettát, hanem szépen szívja el. Ajánlott a kismamának meggyújtani a cigit, ugyanis a kisbaba könnyen felgyújthatja magát a gyújtóval. A kávét ne adjuk túl forrón, mert kiköpi, várjunk amíg langyos lesz. Kissebb babákat ajánlott cumisüvegből megkávéztatni, illetve este megsöröztetni. A sört ne adjuk egyenest a hűtőből, könnyen mandulagyulladást kaphat, tegyük melegvizes csap alá, amíg szobahőmérsékletre nem melegszik. Egy kisbaba gyomra nem bír meg többet másfél üveg sörnél, úgyhogy ennél többet ne erőltessünk bele. Amennyiben kiköpné a sört, vagy a cigit, ne adjunk a babának 300 Newtonnán nagyobb erősségü pofont, hiszen a kisbabák nem szeretik a sört meg a cigit, és ösztönösen cselekszenek így. Ehelyett próbálkozzunk a díjazás módszerével, például minden szál cigi után kap egy kocka csokoládét.

Állok továbbra is kismamák, és nemcsak rendelkezésére

TSz

11 válasz: “Tanácsok kismamáknak”

  1. Steve

    Az örökzöld téesz humor. Nagyon tetszik :)

  2. felméripéter

    Ja… hahaha… amikor az elején olvasta, hogy cigi meg kávé azt hittem, hogy az anyuka kávézik, de aztán, rájöttem, hogy azt mind csak poénból írtad, hogy azt higgyem, hogy az anyuka csinálja, és közben, akkor tudjad mondani, hogy nem, hanem a gyerek. Juj ez nagyon jó, haha. Szóval akkor azokat mind a gyerek csinálja. Juhuhuhu hörf hehe. Csak akkor a szoptatással hogy van? Kit szoptat meg a csecsemő?

  3. blk

    “éjszakai alvás – hajnali szoptatás – reggeli alvás – reggeli kávé – cigi – kaki – délelőtti alvás – déli szoptatás – cigi – délutáni alvás – esti szoptatás – cigi – sör – film – kaki – éjszakai alvás”

    – na latod en is pont erre plussz egy csinos kis anyukara (-val) vágyok mar evek ota, es nalam a cigi meg a sor altal okozott gondok sem merulnek fel.

    – sot ha ugy vessyuk meg a 300 N pofont is lehet tulelem, mert hogy egy gyerek egy 30 kilos tenyerrel valo talalkozaskor hogyan reagal – hat azt nehez megitelni.

    – nem is rossz ez a tanacsadasos dolog, mondjuk arrol is adhatnal tanacsot, hogyan gyozzem meg a bartnomet, hogy ez igazan ajanlatos.

  4. just me

    Szerintem irhatnal egy konyvet is errol! Amint latom nagyon olvasott vagy e temaban, vagy tapasztalatbol beszelsz? ;) )

  5. kextekercs

    Figyi! a gázok moláris térfogata baromi egyszerű téma: azonos hőmérsékleten és nyomáson (tehát azonos körülmények között) minden gáz moláris térfogata ugyanannyi!!Szóval csak tudnod kell, hogy hány fok van mert úgyis mindenkit a légköri nyomás érdekel.
    25 fokon 24,5 köbdeciméter (liter) helyet foglal el, de például 0fokon már csak 22,41 kiter.
    A perciális moláris térfogat gázkeverékek esetén talán picit nehezebb, de az is megoldható néhány egyszerű számítással

  6. pászti

    örökzöld felméri humor. Hehehe. És kextekercs is…
    Annyit kacagtam ma este!
    És azt hiszem Zsófi is kacagna ha most olvasná,
    illetve fog is kacagni, bizonyára, mikor internetközelbe jut
    és a blogotokon a bejegyzést s a hozzászólásokat…
    magyarok előre’

  7. Szomszédnéni

    Hát akkor sorban, ahogy egy tanácsadóhoz illik.

    Steve: Köszi, ha bármilyen kérdés felmerül, bizalommal fordulj hozzám.

    Felméri: Ugy látom igazi érdeklôdôre találtam, a dolgok mélyét keresed. Ezen a szinten már nem kielégìtô az online tanácsadás, ùgyhogy kis szemináriumokat tervezek. Szerezz egy kisbabát, szólj, ha megvan, és kitûzzük az idôpontot.

    blk: neked azt tanácsolom, vedd fel felmérivel a kapcsolatot, és ha nem sikerül szerezni neki babát, légy te az ô kisbabája.

    just me: Jó, ìrok egy könyvet, és igen, tapasztalatból beszélek. Én is voltam kisbaba.

    kextekercs:Látom jártas vagy a témában, kiegészìteném a hozzászólásodat, hogy te tulajdonképpen az Avogadro törvényrôl beszélsz. viszont a javasolt kìsérlet esetében figyelembe kell még vennünk a Dalton törvényt is, miszerint ideális gázok elegyeiben az egyes összetevõk nyomása ugyanakkora, mint amekkora a gáznyomásuk volna, ha egyedöl töltenék be a teret.

    pászti: én nem röhögnék a gázokon, nem tehetnek róla, hogy gázok, bármelyikünk lehetne gáz. Sôt, én ismerek is olyant, aki elég gáz.

    TSz

  8. kextekercs

    jaaaaj, mondom én. Hát ez az, hogy a moláris térfogat nem nagy cucc, inkább a parciális moláris térfogat, ami számolgatós. De hidd el, nem csak az ideális gázok parciális nyomása akkora, mint hogyha egyedül töltenék be a teret, hanem a reálisaké is.
    És a kiigazítás:
    CELSIUS fokokról van szó, és 0fokon is csak liter, nem pedig KITER, és természetesen PARCIÁLIs moláris térfogat, nem perciális. A percipán az fincsi, hasonlít a marcipánhoz, de már nem merek erről szólni, mert nem vagyok szakértője, és még TSZ megszégyenít, hogy butus vagyok…
    Felmérinek meg üzenem, hogy muhaha, és nagyon hörf

  9. Szomszédnéni

    Kedves tekercs
    Valoszinunek talalom, hogy jol kiegeszitenenk egymast a tanacsadasban. Ha tulbonyolodik ez a munkakkorom, boviteni fogom a csapatot, amely egyelore en vagyok. Beszallsz tarsnak?
    Hogy allsz a nukleinsav adatbázisokkal, kezelôfelületekkel?

    TSz

  10. kextekercs

    Nukleinsav? a kedvencem, meg a membránok!!!
    Mikor angolul tanultunk általános suli alsóban, és a ‘ribbon’ vagyis szalag szót tanultuk, könnyen megjegyeztem, hiszen ez benne van a dezoksziRIBBONukleinsav szóban, és mint tudjuk a dezoxiribonukleinsav szalag alakú, és én azt hittem azért hívják így merthogy szalag alakú. Persze ez csak egy véletlen egybeesés, hiszen azért így nevezik, mert a ríbóz 5. szénatomjához csak hodrogén kapcsolódik, nem hidroxil csoport, /ellentétben az RNS molekulával/ (ezért dezoxi) a nukleinsav meg egyértelmű.
    Nya, biza! Asszem a genetikai tanácsadás részlegre becsatlakoznék.JELEZZEN AKI ÓHJTJA!!!!
    A kezelőfelület, ijjj, az mán annyira nem megy. Talán a polimeráz chain-reaction????

  11. húdefakkarjú

    lololol