24 FUN: Úgy szeretlek, majd megiszlak

A 24 FUN műsorújságban megjelent publicisztikáim:

befe

Úgy szeretlek, majd megiszlak

Minden fogyókúrás tanácsadó szerint az alkohol hizlal. Olyannyira, hogy létezik egy olyan alkoholtartalmú ital, amelyikről emberi testrészt is elneveztek: sörhas.

Rendelek egy gin és tonikot asztalhoz, mondja az ismerős pincér, hogy oké, hozza, de tudom, hogy, például ez is hizlal?! Persze, hogy tudom, hogy hizlal, nagyon hizlal, sőt annyira hatékonyan hizlal, hogy a nagymamám csak gin és tonikkal hizlalta falun a disznóit, jártak is csodájára a termelőszövetkezettől. „Miért nem adsz neki kukoricát?”-kérdezték tőle. „Mert az alkohol hizlal.-mondta.” A gin és tonikkal felhizlalt malacok, minden este kaptak egy kis sört is, aztán berúgtak, mint a disznók. Született is egy mondás nagyanyám tenyészállatairól: részeges disznók.

A csoki is hizlal. Nagymamám szomszédja például csokoládéval etette a disznóit, de meg is látszott rajtuk, mindig maszatosak voltak.

Az alkohol és a csoki együtt is hizlal. Képzeljünk csak bele, mekkora hízóerőt tud jelenteni az, amikor a csokoládé és az alkohol egyesítik kövérségtermelő potenciáljukat?! Ebből a gondolatmenetből kiindulva, ha nekem lennének disznóim – egész nap konyakos meggy bob-bonnal tömném őket.

Túl a hízókúrákon, úgy gondolom, hogy az embernek a XXI. században fittnek kell lennie. Ezen gondolatmenetből kiindulva elhatároztam, hogy én is résztveszek egy egyhetes méregtelenítő fogyókúrán. Még nem tudom, hogy mit jelent ez, de lehet, hogy ezen túl szépen lassan alább kell hagyjak a mindennapi ciánélvezetemmel.

Béfé::

Egy válasz: “24 FUN: Úgy szeretlek, majd megiszlak”

  1. aker

    “A sör, azaz a folyékony kenyér a közhiedelemmel ellentétben nemhogy nem hizlal, hanem egyenesen fogyaszt – vélik lengyel kutatók.” Szoval fogyokurara fel!
    http://lektur.transindex.ro/?cikk=5743