Főtt virsli, nagyon-nagyon kezdőknek

Találtam egy szakácskönyvet, amelyik abszolut kezdők számára készült. Az az érzésem, hogy nagyon nagy hasznát fogom venni ennek a továbbiakban. Következzen egy részlet:

virsli

“Hozzávalók: 1 pár virsli, kevés víz, 1 szelet kenyér vagy 1 db zsömle, kevés mustár, torma, kecsöpp (ízlés szerint)

A virslifőzés során a két legfontosabb eszköz az edény és a villa. Az edény mérete feleljen meg az elkészítendő mennyiségnek, az ötliteres fazékban árválkodó két szál virsli szomorú, míg a félliteres fazékba beletömött fél kiló virsli felkavaró látványt nyújt. A villa hosszúságát pedig az edény méretének függvényében válasszuk ki: amennyiben túlságosan rövid a villánk nyele, a felcsapódó forró gőzök kellemetlen módon irritálhatják kézfejünk bőrét.
Nagyon fontos, hogy csak annyi vizet tegyünk az edénybe, amennyiben kényelmesen megfőhet az étel: a túl sok víz indokolatlanul megnövelheti elkészítésének időtartamát, míg túl kevés víz esetén az egész virslifőzés dugába dőlhet.
Mielőtt beletesszük a virslit a forró vízbe, győződjünk meg róla, hogy eltávolítottuk a műanyag burkolatot, az úgynevezett „esőköpenyt”. Amennyiben nem műbeles virslit vásároltunk, erre nincs szükség: sok kétségbeesett virslifőzőt láttam már, aki óriási erőfeszítések közepette faragta le a bőrt a szegény juhbelesről. Figyeljünk oda, kerüljük el ezt a csapdát!
Amint megfőtt az étel, mustárral, tormával, esetleg kecsöppel tálalhatjuk. Feltétlenül kínáljunk hozzá egy szelet kenyeret vagy egy szép, kerek, ropogós zsemlét is. Amennyiben bármilyen kérés maradt önökben a főtt virsli elkészítésével kapcsolatban, forduljanak bizalommal a legközelebbi étterem főszakácsához. ”

Legközelebb megnézem hogyan kell rántottát készíteni. :)

Béfé::

3 válasz: “Főtt virsli, nagyon-nagyon kezdőknek”

  1. konyhatunder

    :) )
    …és a szegény kétségbeesett virslifőzőket ARRÓL miért nem tájékoztatják, hogy MENNYI IDEIG főzzék a megfelelő mennyiségű vízben az esőköpenytelenített/juhbeles ármány csapda-virsliket? Félóra, három óra, esetleg három perc? Mit értenek azalatt, hogy “amint megfőtt”?
    Türelmetlenül várom a rántotta receptet – hátha megosztod velünk is! :)

  2. csuklanirossz

    Kipróbáltam a receptet, de minduntalan egy öt fogásos vacsora sül ki belőle.
    Kérem a panaszkönyvet.

  3. Szomszédnéni

    Nekem is mindig otfogasos vacsora jon ki belole. Nem tudom hol lehet a hiba.

    Befe::