Románia

Timótól jött a labda, beszállnék akkor a játékba, és akik nem tudják, az a dolgom, hogy leírjam azt a hét dolgot, ami tetszik Romániában. Persze sokkal több van mint hét, ezért kell gondolkodnom, melyekről tegyek említést. Na lássuk:

1.
Balkán jókedv, közvetlenség, vendégszeretet, őszinteség.
Jókedv: Van mindenhol.
Közvetlenség: Parajdi sóbányába látogattunk negyedikes koromba, és mutatták, hogy hol szabad nyaljuk a sófalat. Harmincan nekiálltunk, és nyaltuk. Mikor mentünk fel a lépcsőn, hátranéztem, és éppen mutatták ugyanazt a helyet a következő csoportnak, hogy ott lehet nyalni a falat.
Vendégszeretet: Nyáron a román tengerparton egy vendéglős, mivel kétszer is voltunk nála kajálni, hűségdíjként ingyen gyümölcssaálát adott, és a közeli diszkóban zenét küldött nekünk, még a zenét is felhúzták.
Őszinteség: Az üzletekben nem mosolyognak kedvesen rád, otthon gyerek család, szar fizetés, persze hogy nincs kedve mosolyogni, csak rád néz, s na mike’? Vagy például Bukarestben a taxisnak, ha nincs kedve, nem visz sehová.

2.
Ha benne akarunk lenni a közszolgálati Tévében, akkor szólunk Schneider Tibornak, és csinálunk műsort. Próbálnánk ezt meg ilyen lazán a BBC-nél. Ugyanez rádióval, újsággal.

3.
A costineşti-i nudista part: Hát mert vannak szép lányok meztelenül.

4.
Blattolás a vonaton. És ha még el is kapnak, akkor mi van? Semmi.

5.
Az Albinutza.

6.
A moldvai vagy dobrodzsai tokány (tocăniţă moldovenească/dobrogeană): Hát a Norbi féle szakácskönyvben nincs benne, de a legjobb kaja, amit ettem. Ide sorolom még a pacallevest, az is csúcs. Kajánál maradva Harghita, illetve szűretlen Temesvári sör, na az még az igazi.

7.
Itt nem áll meg az élet este 11 után, hajnalig kocsmázhatsz, vagy ha éjfél után akarsz szülinapi ajándékot venni, simán megteheted. És természetesen a barátok, és Gada.

Menjen a labda Felméri Péternek, Fegyvernek, Nándikának, Kelemen Zsófinak, Gáspárik Attilának és a többieknek.

TSz

5 válasz: “Románia”

  1. kövi sára

    a moldvai tokány az a tochiturő modovenescő? nálam is nyerő:)

  2. feketefene

    Nnna… :D

    A parajdi nyalás, az igen… :P

  3. fegyver

    noh megtörtént a guritás

  4. mezei nelli

    hova tűnt béfé bejegyzése?

  5. Nándor (Nándika, vagy amit akartok)

    fél, hogy majd ő is kell jutubon bocsánatkérős izéket nyomasson :D