Lulu, a bolond

Vége a vébének, újabb ürügyet kell keresni az esti kocsmázásoknak. Az idei vébé is tartalmas volt, sok szép történetet hallottam, de mindezek közül kiemelkedik az, amit Vajk mesélt Luluról, a bolondról. A kolozsváriak bizonyára ismerik, egy helyi celebbolond volt, presztízzsel, és akinek külön készítettek húsgombóclevest a vendéglőkben, ha azt kért, persze ingyen.

Róla mesélik, hogy a malomárok üzleteinél segített beállni a kamionoknak a hidakra, hogy lerakják az árut. “Háj, háj, háj, háj ,háj!” – ezzel a szókészlettel dolgozott az ilyen jellegü szolgáltatásainál. Történt pedig egy alkalommal, hogy elszámolta a szükséges mennyiségü “háj”-t, és megtoldotta még két – utóbb fölöslegesnek bizonyuló – “háj”-jal. A kamionnak így sikerült felmentenie a korlátot szolgálatai alól, és az egyik kerekét lelógatnia a hídról. Ekkor Lulu odalépett a sofőrhöz, és annyit mondott: Most szállj le, s nézd meg, mit csináltál!

Egy másik alkalommal Lulu stoppolt. Azt nem tudjuk, hová ment, nem is fog kiderülni, viszont felvette egy kamion, a sofőr pedig hátraültette a rakomány mellé, ami történetesen koporsókból állt. Elkezdett esni az eső, Lulu pedig födél után kutatva az egyik koporsóban talált menedéket. Időközben a sofőr újabb stopposokat vett fel, azok is hátul utaztak a koporsók mellett. Egy idő után Lulu kidugta a kezét a koporsóból, és azt kérdezte a gyanútlanoktól: Mai ploua afara? (Még esik az eső kint?) A többiek nem érték el uticéljukat, ugyanis mind leugráltak a robogó teherautóról.

Ha valaki tud még sztorikat Luluról, hát ossza meg velünk.

TSz

10 válasz: “Lulu, a bolond”

  1. Zsók

    Ugyanezt a kamionos sztorit ismertem Tefuval, Csíkdánfalva legnagyobb becsben tartott és szakmailag elismert kamionsofőrével. Igaz a “Háj, háj, háj, háj ,háj!” helyett “jöhet, jöhet, jöhet” -et mondott és a főnökét kérte meg, hogy tolasson. majd egy kis idő és odanemillő csattanás után hívta a kamion hátához a főnökét, hogy tessék idejönni és nézze meg, hogy mit csinált. Igaz azóta Tefuról nem hallani, lehet, hogy románosította a nevét Lulura. Vagy csak egy urban legenda mint a sátorba hányás, ami mindenki barátjával megtörtént.

  2. trixi

    Lulu bandukol egy belvárosi utcán, piros madzagot húzva maga után. Az emberek felfigyelnek rá, egy idő után valaki rá is kérdez: Lulu, miért húzod azt a piros madzagot magad után? Mire a válasz: Há’ micsinájjak, toljam?!
    (Fogadni mernék, hogy ezt a sztorit más “helyi celebekkel” is kapcsolatba hozzák más városokban.)

  3. Szomszédnéni

    Zsók,
    csak azt nem értem, hogy a Lulu mennyivel románosabb, mint a Tefu?

    TSz

  4. LtGlove

    Gyerekkoromban én is hallottam egy csomó Lulus sztorit, de egyre sem emlékszem. Majd megkérdezem Anyámtól, hátha rémlik neki valami.
    Bár valószínűnek tartom, hogy a szájhagyomány által legendisztikus stílusban dokumentált anekdóták valóságtartalma valamelyik irányból súrolja a valóságot, csak nem lehet tudni, hogy melyik irányból.

  5. Th

    Lulu valós személy, kisiskolásként sokszor találkoztam vele. Alacsony emberke, recsegő hangja Louis Armstrongot és annak trombitáját idézi. Sokszor egy háromrészes ételhordó volt nála. Többször láttam, hogy állomások között leintette a buszokat, vagy utasította a sofört, hogy álljon meg, mert le akar szállni…

  6. fegyver

    Lulu él!

  7. Timo

    Szabika, lepj meg minket nehany olvasmannyal. http://makoscsusza.blogspot.com/2010/07/120-bejegyzes-101-konyvrol.html

  8. gashicsavargo

    Lulu szegény meghalt még tavaly-tavalyelőtt…Ő is abban az időben pártolt el, mint amikor a generális. A generálist megfagyva találták meg a Marasti-ben, Lulu már nem emlékszem, hogy halt meg…Amúgy félig magyar volt és a Hajnal negyedben élt…

  9. Kingacska

    Lulurol nem tudok storyt, de tudok egy hasonlot. Tusnadfurdon tortent, hogy meghalt egy idosebb bacsika. A hozzatartozoi inteztek szokasos modon a temetest. meg aznap ahogy meghalt levittek a morgaba( azt hiszem igy hivjak:))) Szepen feloltoztetve, belehelyezve a koporsoba ott volt. 1-2 napra ra mentek a sirasok, hogy naa vegezzek dolgukat, s ugyebar jo szekely szokas szerint azelott egy egy kupica szilvapalinkat leussenek. bementek tehat a morgaba, a 4 siraso. szemuk szajuk tatva maradt, egyik elfeheredett a masik visitozott, a harmadik sokkot kapot. Hat a halott feher lepedokkel betakarozva horkol. Az oreg csak biologiai halalt halt, s ejjel megebredt a koporsoba,s hideg volt s betakarozott hogy ne fazzon:)) a nagy kiabalasra megebredt, s ugy gondolta haza megy. mivel tusnadfurdo eleg kisvaros, midenki ismer mindenkit, midnenki tudta hogy megvan halva. mindenki csak amult bamult, hogy szellemet latnak. beugrott meg a kocsmaba, hitelre kert egy decit, a kocsmaros meg se mert mukkani. ugy toltotte ki hogy abbol mas fel deci is lett. mikor haza ment a csaladjahoz, az ajton kopogtatott, s a felesege kinyitotta, csak annyit szolt hogy naah haza jottem, persze a feleseg rogton elajult s a lanya is. nem tudtak hogy mi tortenik, szellemnek hittek…
    remelem tetszett a tortenet, amugy igaz tortenet.:P Ha meg szeretnetek hasonlo storykat szivesen irok:) hello hello

  10. bacsa

    hehe, hat ez jo, “morgastol”-feldecistol-mindenestol meg hitelesebbnek hangzik :D