Madár

Lett ide oldalt egy link, a Madár, amelyik Madárról szól. Ő nemrég született, és úgy gondolom még sokáig fog élni.
Pár kulisszatitok, hogyan is készül egy ilyen animáció, például ez:
Ülök a stúdiómban (ami pont úgy néz ki mint egy szoba ággyal, asztallal, száradó jégeralsóval a fűtőtesten, csak éppen stúdiónak hívják) és nézegetem a fotókat egy szép színes könyvben. Ott láttam Madárt. Már szinte hallottam is a hangját. Ezután el kell vinni a könyvet Pásztiékhoz, persze miután programáltam magam a szkennerre. Beszkennelem, kérek tőle cédét mert elfelejtek vinni, itthon photoshopban szétvágom Madárt. Megírom a szövegét, meg kell kérjem Béfét, hogy az ismerősétől kérje el a mikrofont. Akkor kell egyeztetni Istivel, hogy mikor ér rá, mert ő tudja hova kell dugni a drótokat. Elvisszük a mikrofont Istiékhez, ami ugyanaz mint Pásztiék, felmondom a hangot, ha van másik szereplő is, azt felmondja Béfé. Kérek Istitől cédét, mert elfelejtek vinni. Otthon megvágom a hangot, kivágom belőle azt amikor Lóri lehúzza a WC-t, teszek rá effekteket, és berakom a Flashbe. Ekkor kezdődik tulajdonképpen az animálás. Az az árnyoldala hogy nem tudok közben zenét hallgatni, mert kell figyeljem a hangot, és utána mozgatom a madarat. Amikor megvan nem tudom exportálni, mert lefagy a gépem. Ideges leszek, lemegyek a Krajczárba. Utolsó lépésként vissza kell vinni a mikrofont, általában délben háromra, ilyenkor nagy rohanás/buszozás van.

Nos ennyi. Holnaptól viszont könnyebb lesz, mert a Transindex digicuccával rögzítek hangot. Rám merik bízni, bátor emberek. Puszi nekik.

Naszóval lesz még ilyen dolog, nemcsak Madárral.Ha kell, ha nem!
H’! Higany!

TSz

8 válasz: “Madár”

  1. nagyi

    Háááát, ez fájt. A madár az nem rossz, meg az időjárás ötlet is tetszett, de a másik, meg a szöveg, az nagyon, nagyon, de nagyon fájt. Nem is tudom mi fájt így utoljára, talán zOrbán idei tusványosi beszéde. hátha mások jobban szeretik.

  2. Szomszédnéni

    Mi van? Mi fájt? A bejegyzésem? Böeeee! Fájjon is!

  3. nagyi

    nem. a madár fájt. és azért se!

  4. pászti

    mitegyeztecc tee, mikor el se jössz, asszed vásárhelyen lakunk, te uszkát, te fikusz, te?!

  5. Kelemen Attila

    Bevittem a cuccot a Trindexhez, jöhetsz érte!

  6. Szomszédnéni

    Kosz a cuccot. Kolumbiai kokain, mint mindig, vagy most az az uj aru, amirol beszeltel?

  7. kb

    Kedves TSz!
    Mostanában hol lehet elérni ezt a Madarat? 2 év után ismét eszembe jutott s ha jól látom, nincs már “itt oldalt” semmi link :( …Pedig én nagyon megnézném még eccer-kéccer! :)

  8. Szomszédnéni

    Kb,
    örülök, hogy ennyi idő után érdeklődik valaki madár után. Én megnéztem és itt oldalt még ott van a link, tehát a régi animációk még megnézhetőek. Madár nevü linket keress. Azért nem készült több madár animáció, mert lusta voltam, de most hogy érkezett ez a kellemes visszajelzés valószínü rászánom magam. Köszi, még egyszer.
    TSz