Húsvét

Húsvét másodnapján régi szokás szerint
Mindenki sejti, hogy hétfő van megint.

Ezzel a szöveggel locsoltam.
Ez jó, mert soha nem veszti el aktualitását. Egyszer kellett átírni, amikor véletlenül elnéztünk valamit Bálinttal, és Karácsony másodnapján mentünk locsolni. Még pirostojás is akadt, de hogy honnan? Akkor a verset így írtuk át: Karácsony másodnapján régi szokás szerint…
Otthon csak hajlakk akadt olyan méretben, ami befért a zakóm zsebébe, de nemigen vették észre a lányok. Talán eddig már észrevették. Például sokkal hamarabb reagáltak a trükkre, amikor egyik évben ecetes üvegecske akadt olyan méretben, hogy befért a zakóm zsebébe.
De lagalább kipihentem magam a humorfesztes hajsza után. Nálam a pihentség fokát szóvicceim borzalmasságában lehet mérni. Ha egyáltalán megjelenik beszédemben a szóvicc, az már pihentségre utal. Tegnap például egy kiadós délutáni alvás után azt mondtam:
– Figyeljük meg az almát, amit fogyasztunk, ha azt látjuk hogy egy apró lyukon bozontos szőrzet türemkedik ki, akkor valószínü, hogy az almánkban szőrnyű van.
Valami borzalom. De ennek még úgy ahogy van értelme, de amit ma reggel sikerült produkálni, az meggyőzött, hogy gyorsan neki kell fogjak valaminek lefárasztani magam, így nem mehet tovább. Íme a gyilkos ma reggeli mondtam:
- Ha a természetben sétálva zúzódás áldozata vagyunk, valószínüleg egy zuzmóval van dolgunk. Meg kell tudni különböztetni a zuzmókat az ártatlan móktól. De a legjobb, ha nem mókuskodunk.
Holnap szerencsére utazunk Pestre, hétfőtől pedig éjjelnappali makettkészítésben veszek részt.
Valaki még vesz részt? Tudok neki részt venni. Beindulna legalább a résztvétel. Nem muszály egy egészet venni, vehetsz részmetszetet is. Ha valaki a részét természetes anyagból kéri, annak tudok szerezni fűrészt.
Na jó, befejeztem, bocs.

TSz

10 válasz: “Húsvét”

  1. mezei krisztina nelli

    béfé, elküldtem a rózsákat a transi szerkesztőségébe.

  2. Huzat

    Uram, ez így nem fair! Miből áll ez a makettkészítés? Kérjük szolgáltasson kicsit több információt róla. Úgy hangzik, mint egy olyasmi, amin részt vennék, de az még nem biztos… de úgy is kell hallatszodjon.
    Na, szóval miről is van nagybaszó?
    Üdv.

    Ui.: előlre köszönjük az útbaigazítást a gyengébbek számára… :)

  3. Huzat

    rájöttem, hogy munka után hülyeségeket írok… ezentúl megpróbálom visszatartóztatni magam.
    Remélem, sikerül. :)

  4. Szomszédnéni

    Koszi a rozsakat, jovo heten, mikor visszaterek Budapestrol, atveszem oket.

    Befe::

  5. Szomszédnéni

    Huzat
    A makettkészítés az pont olyan, mint az összecsukható kiskerek- kávézóasztalkakészítés, csakhogy összecsukható kiskerek-kávézóasztalka helyett makettet készítünk. Amúgy félreértés van, ebből a melóból már nem lehet részt kivenni, viszont rengeteg másféle részt lehet megvásárolni tőlem.
    TSz

  6. th

    TSz!

    Merész van? Me’ nekem az kell!

  7. Kexteki

    Kellene otthonra tön. Nem tudom, milyet vegyek, a rögből készült nem tart sokáig, bőrből meg nem akarok.

  8. paszti

    a makett pont olyan, mint az épület, csak papírból
    s kisebb

  9. Karesszatya

    “Íme a gyilkos ma reggeli mondtam:” Ez is egy gyilkos szovicced?Vagy a gyilkos billentyuzet nem akar mukodni amikor pihent vagy?:) Amugy a fu-reszemet en is kernem.Faxon el tudnad kuldeni?Na hello

  10. Huzat

    TSz
    Tudom, hogy mi a makett s azt is el tudom képzelni, hog mi a makettkészítés… :D
    Úgy értettem félre, hogy részt lehet venni a makettkészítésben s ezzel kapcsolatban kértem részleteket.
    S mikor lesz alkalmunk látni/venni maketteket tőled? Ja, s adót fizetsz vagy feljelentéssel foglak zsarolni s ingyen kapok maketteket tőled? :) :):)

    Üdv,
    Huzat.