Sika Kasza Léc

Amikor hazajöttem Kolozsvárról, és meglátogattam nagytatámékat, nagytatám gratulált nekem, hogy befejeztem az egyetemet, és akkor ezután itthon leszek, nem kell visszamenjek a mostoha idegenbe. Fogalma sincs, hogy miként áll a szénám, és igenis vissza fogok menni az idegenbe, de ez csak jó.
Az a nagy gondja most nagytatámnak, hogy nem fogok tudni elhelyezkedni a szakmában, amit választottam, és nem érti, hogy miért kellett pont erre a szakra menjek. Ugyanis szerinte épületrajzolóból (ìgy sikerült neki leginkább elmagyaráznom mi a szakmám) elég bôven egy egy városban, hiszen annyi épület nem épül. Meg aztán ôk is amikor épìtették a házat, jött az épületrajzoló, hozott 3 házrajzot, ôk mondták, hogy a középsô kell, és fogtak neki épìteni. Ilyen körülmények között éhen fogok halni, ha nincs még valami szakma a tarsolyomban.
Hogy értsek valami máshoz is, megtanìtott kaszálni. Ugyhogy mostanában kaszálni tanulok, mert a szomszédban Irénkének is lekaszálták az udvart, és százezer lejt kaptak érte. Az is pénz.

TSz

6 válasz: “Sika Kasza Léc”

 1. Kelemen Attila

  :)

 2. Szénássy

  van valami igaza az oregnek…
  bal kezzel vajon lehet-e kaszalni??

 3. Tamas

  Szabi, anyamek evek ota keresnek valakit, aki lekaszalna mikor kell (nem tudom, egy evben tobbszor?) a fuvet Maksan. Kezdi mellett van. Koszt-kvartelyt biztositunk, szalonnat voroshagymaval es farkasvagoi hazikenyerrel. Prima! Megadhatom a szamod?

 4. bacsa

  Aszondod, Irenkenel?
  Hany eves az az Irenke?

 5. Tamas

  Adalek: Innivalonak az elopataki borvizet emlitettem?

 6. k.k.

  En a helyedben elfogadnam az ajanlatot… majd jovok segiteni… ha nem tudsz egyedul megbirkozni a feladattal… legalabb lebarnulok es nem kell szolariumba jarjak… amit az idosek ugyancsak nem ertenek meg…:-)