Temetésekről

Valahogy nem szeretek temetésekre járni, nem olyan nagy buli. Nemigazán imponál a dolog. Nem azért írom ezt, mert nemrég temetésen lettem volna, egyáltalán, sőt nagyon rég voltam utoljára. De nem is szeretnék közelebbről menni. Általában nem olyan jó a társaság, sőt a társaságot még egy hulla is gyarapítja, ami elég lehangoló tud lenni. Nehezen szabadul így fel a hangulat. Aztán minden alkalommal a kajának van egy olyan tipikus temetőíze. Nem tudnám leírni, hogy milyen, de az az érzése az embernek, hogy van egy pékség, amely kizárólag temetésekre gyártja a kenyereket. Sőt, a töltelékeskáposztára is átragad ez a fura íz. Egyedül a pálinka az, aminek a régi az íze, csakhogy nem illik ilyenkor pálinkával elütni az időt. Csúnyán néznének, ha berugnánk a temetésen. A zenét sem úgy szokták megválogatni, hogy oldja valahogy a hangulatot, és ha történik néha valami vicces, például egy fotós elcsúszik egy sárrögön, és megkapaszkodva a koporsóban, magára borítja azt, akkor sem szabad röhögni. Szakad szét a gyomorfalad, apró darabokra rágtad már a nyelved, de még úgy sem szabad felhahotázni. Hát nagyjából ezekért a dolgokért nem szeretek temetésekre járni. Ha majd meghív valaki, hogy: Te, jövő héten temetésem lesz, eljössz? – akkor majd megpróbálom kimenteni valahogy magam: Sajnos nem tudok, meghalt valakim.

TSz

7 válasz: “Temetésekről”

  1. cs

    ha ismerted az hullát élő állapotban és ragaszkodtál hozzá vagy az érintettekhez, akkor nem izgat mindez és főleg nem kínoznak nevetőgörcsök.

  2. blk

    ja ez vicces ugye?

  3. megint

    nem azert, de szereny elettapasztalatom a teren, valamint nemileg nagyobb olvasottsagom a vilagirodalomban egyertelmuen azt mutatja, hogy a palinka kell, hogy legyen egy temetesen, vagyis inkabb a toron (esetleg virrasztason), de hat persze a temetoizu etellel is ott talalkozik az ember… Jorge Amado, brazil elbeszelo pl kifejezetten felhivja ra a figyelmet, hogy legyen barmilyen szegeny is a tor, PALINKANAK marpedig lennie kell.. Ilyeten pedig nem hiszem, hogy nem illene palinkaval elutni az idot, ha mar egyszer ennyire kinaljak…

    csak egy rovid eszmefuttatats volt, nem kekeckedes, hozzaszolas; csak ugy…

  4. Oogie

    Majd a végrendeletedbe mit írsz, milyen temetést fogsz magadnak kívánni?

  5. myself

    csutortokon temetesre kell mennem, kozeli volt…nagyon. es ha megis ugy esne hogy rohejes helyzet alakul ki es nekem jon is hogy kacagjak…kacagni fogok. ez ilyen egyszeru.
    :( (

  6. bacsa

    Az en nagyapam azt szerette volna ha mindenki jol szorakozik es nagyokat hahotazik a temetesen. Ot magat kiveve,persze.
    Szerintem teged is szivesen latott volna. Vagy na, ize.

  7. MundzuK

    Szerintem neha nagyon paraszt vagy ennyi nem tudom a szuleid mit csinaltak az eleted elso 7 eveben szerintem tv nezessel toltotek az idot a helyet hogy megprobaljanak nevelni teged habar az is lehet hogy probaltak csak hat annyira erzeketlen vagy ugy gondoltak kar az idot pazarolni rad.
    ez az en velemenyem