Elfojtott párbeszéd a nyanyatelepen

Koborüc? Nu koborüc? Koborüc? Domnu koboárö? Koborüc? Egyszer csak bemosok az egyiknek. Kolozsvár legnagyobb nyanyatatatelepén, a Grigón végigbuszozva mást nem hallasz, csak ezt a szót: koborüc? És kell válaszolj mindegyikre. A valahányadiknál egy hosszabb választ fogalmaztam meg magamban, aztán mégiscsak, annyit mondtam, hogy “nu, poftic”. Aztán csak úgy fejben folytattam beszélgetést sokáig, valahogy így hangzott:

Én: Nem, tessék csak, menjen közelebb az ajtóhoz.
Nyanya: Köszönöm szépen, tudja, a következő megállónál leszállok.
Én: Akkor tessék vigyázni, álljon közelebb egy kicsit az ajtóhoz, mert még a végén a buszon fog maradni.
Nyanya: Köszönöm, itt jó lesz.
Én: Hát nem tudom, csak a maga érdekében mondom, jó lesz vigyázni, ugyanis nem szokott sokat állni a busz, alig félpercet, aztán még a végén nem lesz ideje megtenni azt a húsz centi távolságot az ajtóig. Én a biztonság kedvéért a pofámmal rátapadnék az ajtóra, hogy amikor kinyílik, rögtön kiessek rajta. Még ha fel is horzsolom az aszfalton a térdem, jobban megéri, mint elutazni a következő állomásig.
Nyanya: Fiatalember! Nem szégyeli magát? Gúnyolódik velem?
Én: Hajaj, kinek van kedve gúnyolódni, amikor reggel hét óta buszozom, és még nem sikerült leszállnom? A központba indultam, de több, mint tizenhat centire álltam az ajtótól, és nem megjártam? Nem sikerült leszállnom, amint itt a többi embernek sem. Reggel óta együtt buszozunk az IRA-tól a Grigóba s vissza. Már ismerjük egymást személyesen. Lassan feladtunk minden reményt, muszály lesz megvárnunk éjjel tizenegy órát, amikor beáll a busz a garázsba, hátha akkor legalább fele a társaságnak sikerül leszálljon.
Nyanya: Ekkora szemtelenséget, szégyellje magát!
Én: Ne forduljon hátra! Figyeljen, mert mindjárt jön a megálló, még csak alig 500 méter. Legyen rése, ahogy nyílik az ajtó. Úgy látom önben van még elég ambíció, magának sikerülhet. Arra kérem, ha sikerül megmenekülnie a buszrabságból, mondja meg mindenkinek akiket ismerünk, hogy nagyon szerettük őket. Itt van, összeírtunk reggel óta egy listát a szeretteinkről, megteszi ezt a kis kedvességet, hogy felkeresi őket, és elmondja nekik, hogy szerettük? Mert nem lehet tudni, lehet terroristák vannak a gépen, és nem fogjuk megérni az este 11 órát. Vagy ebben a vad világban bármi megtörténhet.
Nyanya: Mit képzel magáról, maga gazember?
Én: Tudom mit beszélek. Nézze meg, a tegnap kedd volt, ma meg már szerda. Ki tudja mit hoz a holnap?

És itt megállt a busz, és leszállt a nyanya. Hátha van telepátia, és hallotta az egész párbeszédet?

TSz

11 válasz: “Elfojtott párbeszéd a nyanyatelepen”

  1. Réka

    Milyen jó neked. Te sokkal faszább vénember leszel. Feltéve, hogy megéred.

  2. Szomszédnéni

    Feltéve
    TSz

  3. feketefene

    TSz olyan öreg lesz aki telepátiával megmondja a fiataloknak, hogy ne is jöjjenek fel a buszra, mert egyedül szeretne utazni… :P

    oh, drága öregkor…

  4. dzsakéta

    még van az képlet amikor a nyomi nyugdíjas fel löki az embert, mert úgy rohan a megallóban a busz fele, hogy le tudjon ülni mintha ettől függne az élete
    illetve ha te meg szállnál le a buszról akkor meg ott áll az ajtóban és nem mozdulna arrább egy lépést
    komolyan foglalkoztat a gondolat, hogy egyet arcon mossak….grrr

  5. csempepempe

    en is megjartam a nyanyakkal, nemtudom, mindig vmi keztetest ereznek, ha tomott a busz, hogy az emberrre tehenkedjenek utazas kozben es kenyelmesen nekeddolnek. aztan kicsit odebblokod oket, de a kovetkezo fekezesnel ismet nyugodtan adodik a lehetosege, h nekeddoljon…

  6. Kextekercs

    Húúúú, nálunk nincs ilyen nyanyatatatelep, de velem is történik ilyen sokszor. Bár azt nem mondják, hogy koborüc, de a többi stimm! Nekem szokták a botjukat a vesémbe fúrni, meg a szatyromat megtapostni, és a kiskocsijukat a lábamon keresztülhúzni. Az a kocsi valószínű, a pészmékerük akkuja, úgy hozzájuk van nőve.

  7. andi

    :) ) mult hetvegen pont ezen haborodtam fel en is! mert mig a monostor vegere ertem szinte robbantam :p es mikor mar kint voltam es a par masodperc alatt amig leszalltam joparan nyomdostak. ugyhogy meg a megalloban jo hangosan mondtam a baratnomnek:

    nem ertem mi a f*nak nyomulnak az emberek! ugysem indul el a busz mig nem szall le mind! de hat miert ne viselkednenek mint a csorda ha lehet, ugye? paraszt felfogas de ugylatszik nalluk mukodik. (ezt mind romanul h mindenki ertse)

    baratne fel orat rohogott, es mentunk tovabb.. senki nem szolt vissza :D

  8. sisak tamas

    Jarjatok biciklivel! Ki mint veti agyat, ugy alussza almat, a buszon csak akkor peneszedsz ha felulsz ra. Szarok a romaniai tomegkozlekedesre!

  9. sisak tamas

    Aki nem hiszi jarjon utana

    http://youtube.com/watch?v=a_8dGodhGtI

  10. eviciqee

    muszáJ :)

  11. Timi

    “Én a biztonság kedvéért a pofámmal rátapadnék az ajtóra, hogy amikor kinyílik, rögtön kiessek rajta” xD hát ez nagyon jó!